Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Tocmai.ro se inchide

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit Tocmai.ro se inchide

Stirea zilei Tocmai.ro se inchide la jumatatea lui aprilie. Toate anunturile se muta pe OLX.ro - IT - HotNews.ro
    Uite asa dispare concurenta serioasa
    Din punctul meu de vedere contopirea aceasta este o miscare neinspirata, contopirea celor doua site-uri va avea mai putini vizitatori si implicit mai putine venituri decat aveau adunate separat
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

AlexGheorghitan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    București
    Vârstă
    33
    Posturi
    136
    Putere Rep
    26

Implicit

Tocmai.ro se muta pe OLX.ro

@Lovelife: rămâne de văzut cum vor manageria cei de la OLX de acum înainte. Până acum, pe tocmai.ro ți se administra anunțul de către un moderator înainte să apară live, pe OLX intra automat. E ciudat că a fost de acord Consiliul Concurenței... Iar veniturile erau aproape inexisistente pentru ambele platforme, dacă le compari cu cheltuielile.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Ambele site-uri au pierderi majore, dpdv financiar. Dar au promovat agresiv ideea de anunturi online in ultimii ani, iar acum teoretic trebuie sa monetizeze aceasta promovare agresiva.

Dupa experimentul emag, care este o lectie de invazie pentru cei interesati de online, cred ca proiectul olx, cu toate neajunsurile lui, o sa fie tot un succes.

Daca acum 1 an si jumatate eram convins ca se inchid: http://www.attagency.ro/blog/anuntur...vs-tocmai.html, datorita faptului ca nu pot suporta pierderile intr-o piata foarte slaba, acum realizez ca indiferent de latura comerciala (unde am estimat corect pierderile), cand ai un Grup cu o forta financiara precum Naspers care sa pompeze bani indiferent de cat de mari sunt pierderile, afacerea in sine, nu mai conteaza. Au pierderi de 10 mil eur? Si ce daca! Ajung la 20 mil euro? Ce conteaza?

La nivelul lor, zecile de milioane nu sunt asa o mare "paguba", asa ca abordarea unei strategii se face altfel. Am preconizat corect disparitia lor, fara sa inteleg ca fondul de investitii isi permite pierderi masive, sau cumpararea unui concurent, care la randul lui are pierderi masive. Dupa 1 an si jumatate, in care am urmarit strategia emag, cred cu tarie ca Naspers stie ce face.

Emag invadeaza piata comertului online, pentru vanzarea produselor noi, iar olx face acelasi lucru pentru vanzarea produselor secondhand si a celor noi (cu sau fara factura).

In 2-3 ani, Naspers domina piata de ecommerce din Romania, fara ca cineva sa le poata "sufla" in ceafa. Cand ai pozitie dominanta, tu faci regulile!
    Ultima modificare făcută de Tom; 13th March 2015 la 12:03.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de AlexGheorghitan Vezi Post

E ciudat că a fost de acord Consiliul Concurenței... Iar veniturile erau aproape inexisistente pentru ambele platforme, dacă le compari cu cheltuielile.
    Cheltuielile erau in mare parte pe publicitate, din punct meu de vedere ambele site-uri sunt o afacere proasta, in cel mai optimist caz vor fi profitabile peste 10 ani, cel mai probabil vor da faliment pana atunci. Pentru ca aceste platforme sa fie rentabile ar fi necesara o crestere a veniturilor populatiei cu cel putin 100% astfel incat sa isi poata schimba atitudinea fata de anunturile platite
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    332
    Putere Rep
    24

Implicit

@Lovelife: rămâne de văzut cum vor manageria cei de la OLX de acum înainte. Până acum, pe tocmai.ro ți se administra anunțul de către un moderator înainte să apară live, pe OLX intra automat. E ciudat că a fost de acord Consiliul Concurenței... Iar veniturile erau aproape inexisistente pentru ambele platforme, dacă le compari cu cheltuielile.
    Nu înţeleg referirea la Consiliul Concurenţei. Site-ului nu îi trebuie aviz de la această instituţie, deci nu ştiu de dacă a fost de acord, cum nu ştiu dacă poate să facă ceva în cazul în care nu îi convine.

Dacă am înţeles eu bine, olx e o platformă online în care o terţă parte publică un anunţ.

adrian_gpj este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    14th April 2014
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    89
    Putere Rep
    20

Implicit

mda, nasper isi continua un masterplan bine pus la punct, dar cred ca prin eliminarea lui tocmai.ro nu face altceva decat sa dea sperante altora sa intre in domeniu sau celor care sunt deja sa mai faca un pas innainte.
    Infuzia lor de bani in Publicitate mi se pare absurda si sincer cred ca are alte "substraturi" decat ceea ce vedem cu toti.

Ca strategie, as fii pastrat si tocmai.ro , cred ca ar fii avut mai multe avantaje, romanii "inca" sunt adeptii spamului

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    29

Implicit

Din pct-ul meu de vedere olx.ro are mai multe substraturi,80% din anuturile auto sunt redirectionate catre autovit.ro cine nu a vandut o masina si a platit la autovit.....).Si sa stiti ca si olx are incasari pe zi ..mai documentativa nitel,eu cred ca prin olx se poate face o cercetare de piata care poate fi folosita pe emag si fashiondays se vand mii de produse ,la fel ca pe emag si fashion days.Deci mai exact e doar carne de tun pentru site-urile din micul club nasper.Ai un site platesti la compari ( nasper).bagi un anunt de duci pe olx( nasper).Vrei un laptop de tuci pe emag,vinzi o masina te duci pe autovit, vrei o tzoala te duci pe fashiondays.Deci vand un laptop vechi pe olx,iau bani caut altu pe emag ).Aici sunt multe de discutat iti trebuie zile sa vezi intradevar ca bani nu se pierd deloc chiar.
    Ultima modificare făcută de scoopo; 14th March 2015 la 17:00. Motiv: Omor limba romana
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    37

Implicit

In aceasta faza nu ii intereseaza altceva decat "market share".
    De aceea au si cumparat pe tocmai.ro nu pentru "fantasticele" lor venituri ci pentru ca le ciupeau din pizza aia mare care se numeste market share.
    Cand o sa stie si tanti Veta din fundul satului de olx, atunci o sa poata sa dea drumul la incasari si-o sa fie Olx pe plus.
    In plus, ei fac ceea ce se numeste "customer funneling", adica tin utilizatorul captiv in site-urile lor.
    Teoria publicitatii spune ca oricare dintre noi va cumpara astazi ceva daca este izbit cu reclama potrivita !
    Tinand vizitatorul intr-un inel format numai din site-urile lor isi maximizeaza probabilitatea de a cumpara ceva de undeva din interiorul inelului lor de site-uri.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Pai daca veniturile erau mici, are sens de ce nu avea nicio treaba Consiliul Concurentei. Cota de piata ma gandesc ca se raporteaza exclusiv la venituri, nu la vizitatori
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de adrian_gpj Vezi Post
    mda, nasper isi continua un masterplan bine pus la punct, dar cred ca prin eliminarea lui tocmai.ro nu face altceva decat sa dea sperante altora sa intre in domeniu sau celor care sunt deja sa mai faca un pas innainte.
    Infuzia lor de bani in Publicitate mi se pare absurda si sincer cred ca are alte "substraturi" decat ceea ce vedem cu toti.

Ca strategie, as fii pastrat si tocmai.ro , cred ca ar fii avut mai multe avantaje, romanii "inca" sunt adeptii spamului
    Si mie mi se pare, la prima vedere ca au facut o afacere proasta. Dar e drept ca nu am banii si anvergura lor, deci ma pot insela. Insa, prin disparitia locului 2, dau o mana de oxigen actualului loc 3, care devine 2 si actualului loc 4 care devine 3 si tot asa.

Practic au cumparat concurentul direct, insa cei nemultumiti de olx, care pana acum se duceau catre tocmai, se vor duce catre urmatorul si tot asa. De asta mi se pare ca e o strategie proasta sa-l inchida tocmai acum. Ar fi putut sa-l mai lase o vreme. Sau poate vor sa dea mai degraba un mesaj de forta, cine stie.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mochimedia se inchide..
    De PhoeniXman în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th March 2014, 23:41
  2. My Opera se inchide
    De AntonioTony în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th December 2013, 16:22
  3. Google Reader se inchide
    De Andrei Luca în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th March 2013, 10:34
  4. Url nu tocmai prietenos - Ce parere aveti ?
    De MaXz în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 10th November 2012, 18:42
  5. O Propunere Nu Tocmai Ortodoxa....
    De meetzah în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 22nd January 2006, 21:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii