Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Freelanceri, cum va mai merge? :)

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit Freelanceri, cum va mai merge? :)

Salutare,

Aveam un plan sa renunt la jobul meu full time din momentul in care proiectele mele (hobby) imi aduceau pasiv 200E. Nu a mers cum m-am asteptat, si acum va intreb pe voi, cei care faceti freelancing, ce experiente puteti impartasi cu comunitatea?

Reusiti sa castigati mai bine si sa aveti mai mult timp liber decat muncind la un job full time?

Ceea ce incerc este o metoda de a cumpara timp, pentru a lucra la proiecte ale mele, gandind ca prin freelancing reusesc asta...
    Sunt si pe cale sa incerc sa fac outsource unor proiecte personale in India, poate voi reusi in felul asta. Imi este teama si sa renunt la jobul full time fiindca proiectele ce vreau sa le dezvolt vor avea nevoie de $$, motiv pentru care ma tin aici.

Ce sfat imi puteti oferi din experienta voastra? Ce as putea schimba sa pot da viata unor idei ale mele?

LE: Sunt web developer, 4 years+ experienta in PHP, MySQL, jQuery, etc etc

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    32

Implicit

Ma ocup de content writing, un job, probabil (daca nu sigur), platit sub ceea ce faci tu. Daca in urma cu doi ani incasam sume lunare de 1k, iar ziua era prea scurta pentru cat aveam de munca, astazi, in noiembrie, cand ziua e al naibii de scurta, si totusi LUNGAAAA, imi intra in pusculita in jur de 200 de euro pe langa jobul stabil... si deja ma imaginez cu tarnacopul in mana, din ianuarie, pe taramurile londoneze.

Reusiti sa castigati mai bine si sa aveti mai mult timp liber decat muncind la un job full time?

In momentul de fata as prefera un job stabil, platit mediu, in locul unuia care ar putea sa ma trimita in Bahamas prin 2-3 bufuri, ca mai apoi sa rulez pe pateu Bucegi. Timpul depinde in general de cat de bine stii sa ti-l organizezi. Apoi urmeaza ceilalti factori. Acum, lucrez part-time (2-3 ore in medie pe zi) si cwr (cand vor muschii mei) si imi place acest mix.

Mult succes!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.789
    Putere Rep
    33

Implicit

La timp nu prea cres ca iesi in castig, la mine totul merge dupa principiul cand fu Tache, nu fu Tica ... adica ba imi pica un host, ba nu merge content writing-ul [ am vazut firme maricele renuntand la bloguri... etc. ], insa daca nu vreau sa fac nimic azi, stau si ma uit la un film sau dau un chef cu prieteniifara probleme. Ma trezesc cand vreau si ma culc cand apuc!

La bani ce sa zic? Depinde ce si cat iti doresti. Cum zice si relansat un 200 de euroi din servicii intra, cateva sute bune mai vin si din siteuri, destul de slabut din afiliere dar nici nu am prea stat de asa ceva ], cum sa zic.... 1k cred ca iese 99% din an. Dar asta inseamna rabdare si "tutun]. Am renuntat la o slujba stabila in 93, am mai incercat ceva stabil prin 2008 dar a venit criza si multinationala si-a luat talpasita [ aici mi-am stricat ochii definitiv in numai 6 luni - de atunci stau cu bicicleta pe nas ]. Daca e sa recomand: Freelanceri pana la pensie! [ A nu se uita taxele daca nu vrei sa scrii pe blog pana la 90 de ani!]
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

@relansat merci pentru parerea oferita. Inteleg ca deocamdata iti place ideea de stabilitate combinata cu part time projects. Cool, succes si tie!

@rapsodia apreciez feedbackul. Ma incanta ideea ta de a fi freelancer pana la pensie. Mult succes!

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu am inceput in paralel cu munca de zi cu zi. Incet incet, venitul din online l-a depasit pe cel clasic. Acum sunt si eu in dubii, sa mai merg asa sau sa ma implic 100 % in online. E chestia ca sunt un tip activ si imi place miscarea, chiar nu vreau sa ma ingras stand ore intregi la PC. Ca si suma castigata lunar, adunate toate, dau pana intr-o mie.
    Nimic.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Nu sunt freelancer, nu sunt genul, dar consider ca un job part time este cel mai indicat pentru un freelancer, indiferent de veniturile lunare/anuale.

4 ore pe zi pentru un salariu ok + 20 ore pe zi pentru ce vrei tu.

Indiferent ca ai o luna buna sau mai putin "buna", jobul iti ofera un venit bun si cel mai important, iti ofera anturaj. Anturajul este un element foarte important in dezvoltarea unei persoane. Mai mult, job-ul iti ofera proiecte interesante, sansa sa inveti fiind platit, etc.

Asa ca recomandarea mea este sa aveti un job part time, unde poti avea si ore suplimentare daca este cazul (luna slaba ca freelancer).

-----------------------

Cat despre "Freelanceri pana la pensie!", cred ca este o aberatie. Freelancer online, peste 40 de ani? Care online?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

staycu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    30th December 2010
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    274
    Putere Rep
    29

Implicit

Salut.
    Din propria-mi experienta, prefer un job stabil si pe langa sa mai fac si freelancing. De ce?
    Am renuntat la un job stabil pentru ca partea de freelancer imi aducea bani frumosi. Au fost zile in care castigam foarte bine, sau saptamani in care nu castigam nimic. Am preferat sa imi caut un alt job stabil, am reusit sa gasesc ceva in domeniul meu si sunt mai mult decat multumit. Partea de freelancer va ramane pentru mine intotdeauna un second job, nicidecum o prioritate. Se castiga intr-adevar, insa pentru mine nu erau castiguri sigure. Am cam multe de platit ca sa traiesc doar din freelancing

O seara frumoasa va doresc.
    Ofer servicii de Grafica si Design Publicitar in Corel Draw.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

am inteles. Vad ca din experienta voastra, a face freelancing nu este tocmai cea mai recomandata solutie de voi. Intr-adevar, si jobul iti ofera multe oportunitati de cunoastere si de anturaj; iar legat de un job de 4 ore, da, am mai cautat, insa nu s-a nimerit

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Inca un vot pentru job, dar numai in cazul in care este bine platit. Stiu oameni care, fie din obisnuinta fie din comoditate, se complac in pozitii care nu le ofera nici venituri mari nici posibilitati de dezvoltare.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu as zice sa iei tu singur o decizie, sa incerci si sa vezi ce iese, fiecare functioneaza diferit. In momentul in care nu ma angaja nimeni reuseam sa fac >1000$ din freelancing pentru ca aveam anumite calitati care erau super ok pentru freelancing, dar la un job stabil nu ma ajutau.

Job-urile sunt ok atata timp cat faci ce iti place si te ajuta sa te dezvolti, daca simti ca nu se intampla asta, demisia.
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th January 2014, 23:38
  2. Unde se gasesc freelanceri romani?
    De Nic în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th May 2013, 08:06
  3. Unde pot gasi Freelanceri?
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 6th December 2010, 16:09
  4. Problema css in IE7 si FF merge dar in IE6 nu merge
    De goguaremere în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th March 2008, 10:25
  5. Freelanceri Romani De Calitate
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st March 2006, 19:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •