Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Freelanceri, cum va mai merge? :)

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Sunt freelancer (programator) de mai bine de 1 an. Dpdv financiar castig dublu fata de cat castigam la job si am reusit destul de repede sa ajung la stabilitate financiara pentru ca aveam deja cativa clienti ocazionali (pe care inca-i mai am si acum) de dinainte sa-mi dau demisia.
    Toate bune... pana la o limita! Bani se fac daca te tii de treaba (mai trebuie putin noroc & some connections), dar cateodata am impresia ca nu mai am parte de atata socializare, de relationare cu "exteriorul" pe cat as avea nevoie (in ciuda faptului ca nu sunt cel mai sociabil individ de pe pamant). La un job ai parte de asta!
    Dar sa nu incep si cu aspectele negative legate de joburi... pt ca uneori de asta si ajungem sa vrem a fi freelanceri. Una peste alta... eu zic sa incerci freelancingul, daca ai ceva rezerve (bani) si esti dispus sa le cheltui pana reusesti sa ajungi la venituri care sa te sustina. In cel mai rau caz te reintorci ca angajat, joburi exista cu carul in domeniul asta.

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

@Maldinii merci pentru parere, insa nu sunt in cautarea unei decizii, doar ma intreb cum mai merge comunitatii in freelancing, si care sunt dezavantajele pe care le intampina ei

@casperel vorbe mari graiesti Nici eu nu pot spune ca sunt cea mai sociabila persoana, insa uneori da, imi e teama ca am sa pierd putin si din partea asta daca am sa incerc. Dar ma intreb, spui ca iti merge binisor si castigi dublu fata de job, ce poti spune despre nivelul de responsabilitate-timp liber-stress-comunicare clienti? Ce anume s-a schimbat fata de job? Si mai mult de atat, poti sa imi spui cat din timp cauti proiecte, si cat din timp efectiv muncesti?

Scribul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    80
    Putere Rep
    23

Implicit

Sa-ti impartasesc experienta mea de "semi-freelancer". La un moment dat, am parasit jobul meu fix de la un angajator si am trecut la o colaborare de la distanta (tot cu el). Programul era flexibil, ce era fix era doar ora 10, la care faceam o conferinta pe messenger cu mai multi. In general, stateam 10-18, dar puteam face ce voiam (aproape) in intervalul asta.

Apoi am inceput sa ma ocup si de content writing, iar aici Seopedia m-a ajutat foarte mult, aici am gasit cei mai multi clienti. Concluzii:

1.Iti lipseste socializarea cand lucrezi de acasa. Uneori simteam ca e chiar nasol, simteam nevoia sa mai schimb o vorba cu cineva (prietena nu locuia cu mine atunci, era in alt oras). Cred, totusi, ca ar fi fost altceva daca nu ar fi fost alte probleme. In primul rand, cu banii. Castigam decent, insa problema era ca ramaneam cu putin - aveam datorii din urma, rata in fiecare luna, chirie si am mai ajutat si niste rude care erau in probleme financiare serioase. De multe ori, decat sa ies, preferam sa fac altceva cu banii (sau sa fac bani, adica sa mai scriu ceva). Era si chestia ca dupa ce stateam mult in casa, aveam o dispozitie proasta seara si nu prea aveam chef de iesit, desi sunt un tip sociabil.

2. Iti mai lipseste si sentimentul ala ca te imbraci si te duci undeva, adica ai mai multa ordine in viata.

3. Munca nu e mai putina, ci distribuita altfel. Daca in mod normal muncesti 9-18, aici ma prindea si noaptea facand ceva.

3. E interesant si freelancingul si poti sa-l transformi in ceva foarte interesant, daca stii cum si ai si mijloacele. Eu am trecut la un job stabil pentru ca era si bine platit, intr-un domeniu nou pentru mine si foarte interesant, dar si pentru ca simteam nevoia. Ma mai tin de content writing, insa foarte putin, pentru un client, maxim doi (trebuie sa refuz multi) pentru ca vin prea obosit de la jobul actual. Acum insa, dupa vreo 10 luni, parca as reveni la un freelancing, doar ca facut mai inteligent si pe chestii mai banoase (am identificat cateva si cred ca pot scoate mai mult decat la munca). Planul meu e sa dorm cat vreau, sa merg la sala, sa ies mult, sa calatoresc, sa ma distrez. Si sa si muncesc pe ce imi place. Sa vad daca imi iese. E foarte misto libertatea asta, trebuie doar sa stii sa o obtii cu adevarat. De asta, gandeste-te daca poti obtine echilibrul asta.

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

@scribul multumesc pentru feedback. Cred ca am prins baza a ceea ce inseamna freelancing-ul..

Am sa consider experientele voastre, multumesc pentru pareri

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th January 2014, 23:38
  2. Unde se gasesc freelanceri romani?
    De Nic în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th May 2013, 08:06
  3. Unde pot gasi Freelanceri?
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 6th December 2010, 16:09
  4. Problema css in IE7 si FF merge dar in IE6 nu merge
    De goguaremere în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th March 2008, 10:25
  5. Freelanceri Romani De Calitate
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st March 2006, 19:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •