Sunt freelancer (programator) de mai bine de 1 an. Dpdv financiar castig dublu fata de cat castigam la job si am reusit destul de repede sa ajung la stabilitate financiara pentru ca aveam deja cativa clienti ocazionali (pe care inca-i mai am si acum) de dinainte sa-mi dau demisia.
Toate bune... pana la o limita! Bani se fac daca te tii de treaba (mai trebuie putin noroc & some connections), dar cateodata am impresia ca nu mai am parte de atata socializare, de relationare cu "exteriorul" pe cat as avea nevoie (in ciuda faptului ca nu sunt cel mai sociabil individ de pe pamant). La un job ai parte de asta!
Dar sa nu incep si cu aspectele negative legate de joburi... pt ca uneori de asta si ajungem sa vrem a fi freelanceri. Una peste alta... eu zic sa incerci freelancingul, daca ai ceva rezerve (bani) si esti dispus sa le cheltui pana reusesti sa ajungi la venituri care sa te sustina. In cel mai rau caz te reintorci ca angajat, joburi exista cu carul in domeniul asta.![]()

Răspunde cu citat

Nici eu nu pot spune ca sunt cea mai sociabila persoana, insa uneori da, imi e teama ca am sa pierd putin si din partea asta daca am sa incerc. Dar ma intreb, spui ca iti merge binisor si castigi dublu fata de job, ce poti spune despre nivelul de responsabilitate-timp liber-stress-comunicare clienti? Ce anume s-a schimbat fata de job? Si mai mult de atat, poti sa imi spui cat din timp cauti proiecte, si cat din timp efectiv muncesti?