Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 37 din 37

Subiect: Recomandare sistem desktop

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Varianta propusa de @Dan, este una mult mai buna din punct de vedere a performantei decat prima varianta. Insa poate gasesti un SSD mai mare, scoti HDD, mergi pe 4 GB, si iei un i5...
    Este mult mai important un i5 ca un prim pas, decat cele 8 GB memorie, pur si simplu pentru ca memorie mai poti sa cumperi, dar un nou procesor mai greu... Vad ca ambele placi de baza au cate 2 slot-uri de memorie, dar mai mult de 8 GB pentru munca de SEO este cu siguranta un Overkill.

Pana acum nu s-a prea vorbit de posibilitatea de upgrade, ceea ce s-ar putea sa devina destul de important. Site-urile devin din ce in ce mai complexe, browserele mananca din ce in ce mai multe resurse... cred ca astfel am omis un punct de vedere destul de important

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ia-ti o carcasa cu sursa integrta, 450W sau mai mult (inclusiv) iti duce sistemul lejer, cu tot cu ce mai bagi prin USB-uri si alte HDD-uri pe care le-ai putea pune.
    Iesi mai iefitn, era una pa pcgarage cu 99 de lei, in loc sa dai aproape 300 ca in sistemul din link.

De sursa calculatorului depind toate componentele calculatorului, nu as face rabat la calitatea ei. Nu doar ca o sursa de calitate are protectii de supraincalzire, supratensiune si supracurent dar asigura si o fiabilitate indelungata componentelor sa nu mai spun ca si performanta acestora tot de sursa depinde.
    Peformanta calculatorului va fi considerabil mai buna cu o sursa de calitate fata de una noname.

Daca as fi in locul tau mi-as lua un stand de testare in loc de carcasa, as scoate o placuta RAM si as lasa doar SSDul dar mi-as lua o sursa de 200-300lei(350 - 450w, in functie de componente) pentru inceput.
    De altfel SSDurile Samsung sunt mai bune decat cele Kingstone, cat si RAM-ul Samsung decat cel Adata.
    Ca sursa iti recomand Super Flower ori Seasonic, desi nu cred ca se gasesc fara vezi sa aiba si certificat de calitate(80+) daca decizi sa iti iei o sursa buna. Corsair, Sirtec sunt si ele bune doar ca nu sunt producatori(vezi mai jos).

Brandurile care le-am recomandat sunt producatori, au preturi mai bune decat branduri precum Corsair, Kingstone si altele care cumpara chipurile sau componentele si le rebranduiesc.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Peformanta calculatorului va fi considerabil mai buna cu o sursa de calitate fata de una noname.
    Link? Sursa? Benchmark?
    Chiar sunt interesat de subiect.
    Trust, but verify.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    217
    Putere Rep
    29

Implicit

Și eu am fost surprins să aflu asta acum ceva timp, dar, da, contează.
    How to pick the best PC power supply | PCWorld

E mai mult o chestiune de experiențe nefericite, decât de test de performanță.

Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, LED LCD TV, Digital Cameras and more - Newegg.com

... și un articol mai vechi:
    http://www.tomshardware.com/reviews/...ly,2862-5.html

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    E mai mult o chestiune de experiențe nefericite, decât de test de performanță.
    Pai da, asa umbla vorba, ca daca e sursa foarte proasta, poate sa ia foc sau ceva. Dar nu cred ca mai este cazul in zilele noastre.
    Si asta cu performantele raportat la sursa ma surprinde, n-am mai auzit. Chiar sunt curios de un benchmark. DACA exista asa ceva.

Din calcule, pentru ce componente are omul, 450W sunt mai mult decat dublul necesar in load maxim.
    Trust, but verify.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    217
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu nu cred că performanța sursei afectează un sistem basic. Procesorul și placa video nu e foarte solicitat, în general, la browsing web și aplicații office.

Cred însă că te afectează puternic la performanță dacă ai probleme cu componentele (în special hard-diskul, că e posibil să pierzi date importante).

Nu cred că un PC se "mișcă" mai rapid dacă ai sursă mai bună, ci e vorba despre probabilitatea să se miște sau nu peste 6 luni, care e mai mare, teoretic, cu o sursă mai bună.

La subiect, recomand i5 (i3, dacă nu se poate altfel) + SSD (fără hard-disk, ulterior upgrade) + 4 GB de RAM (ulterior upgrade la 8) + caracasă mini sau mid tower, cât mai ieftină (second, refurbirshed, resigilată, promoție) + placă de bază cât mai mică (e mai ieftină), fără unitate optică (ulterior upgrade, sau lipsă totală).
    La monitor, aș lua ceva cu promoție foarte bună de Black Friday, e un criteriu mai mare pentru mine decât un anume brand.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Sunt unii care au sisteme "energofage".
    Ganditi-va ca tensiunile pe care le scoate sursa sunt mai mult sau mai putin independente. Spun mai mult sau mai putin independente pentru ca de cele mai multe ori se folosesc infasurari diferite ale aceluiasi transformator. In cazul in care pe una dintre tensiuni apare o suprasarcina, se pot produce sau nu caderi pe celelalte tensiuni.
    Asta trebuie sa faca sursa, sa ofere mereu aceeasi tensiune, indiferent de consum. Daca o face e bine, daca nu, cand este afectata tensiunea de 3,3 V cred ca e posibil sa fie afectata si tensiunea nucleelor (Core Voltage) si deci performanta sistemului.

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 6th June 2014, 10:41
  2. recomandare configuratie desktop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 24th December 2013, 09:33
  3. Google Analytics pe desktop
    De Pami în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2011, 08:05
  4. desktop newsticker
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th July 2008, 12:45
  5. Ask Jeeves Lanseaza Desktop Search
    De Razvan Pop în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th January 2005, 21:14

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •