Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 37

Subiect: Recomandare sistem desktop

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Linistit poti sa iei ceea ce este aici. Eventual poti sa faci economie pe HDD (tiam zis ca nu iti trebuie unul de 1 TB) si la memorie, 4 GB este suficient. Banii economisiti poti sa bagi pentru monitor.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Placa de baza e nasoala, are doar iesire VGA, ceea ce nu e ok. Dar na, nu am cautat foarte atent, am luat ce era pe la reducere la PCGarage. Sunt convins ca se poate face ceva mai bun, cu mai multe sloturi de expansiune etc. Depinde doar de suma

Eu sunt de parere (referitor la RAM) ca nici 8GB nu sunt suficienti. Pentru ca trebuie sa iti faca placere si sa nu te incurce unealta cu care lucrezi. Stai 8 ore pe zi in fata calculatorului, tre sa fie impecabil. Si sa nu simti nevoia dupa 10 minute sa-i mai pui RAM. Alternativ, pui SSD in loc de HDD si atunci e ok si cu 4GB de RAM (pana la jumatea lui 2015 zic, apoi mai vrei).
    Trust, but verify.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Nu stiu daca vre-o aplicatie Office o sa-ti manance toate cele 4 GB de RAM. Is de acord, si eu mi-am luat un laptop i5 cu 2 GB DDR3, iar ziua urmatoare am pus 4 in ea Dar 8 GB mi se pare un overkill. Calculatoarele de gaming au nevoie de mai mult... Photoshop-ul poate sa-ti manance o gramada de resurse de exemlpu, dar nu cred ca aici el are nevoie de 8... cum a zis... aplicatii basic, iar pentru aclea, 4 GB memorie este chiar destul.

Cand vine vorba de doar iesire VGA pe placa de baza: de aceea eu am recomandat o placa video. Placile video de gaming intr-adevar pot fi costisitoare unele chiar absurde, dar unul mai ieftin, pentru birou, nu va costa chiar atat de mult.

Daca decizi sa cumperi componentele separat, merita sa cititesti si pe anumite forumuri de specialitate despre fiecare component in parte, review-uri si benchmark-uri. Pot fi diferente majore intre anumite serii...

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Referitor la RAM: deschide mai multe tab-uri in Chrome (sau ce browser folosesti) si vezi cat consuma.
    SEO-istic vorbind, cred ca fiecare lucreaza cu:
    - multe taburi deschise.
    - al doilea browser deschis uneori (pentru teste, verificari)
    - skype si/sau YM
    - player audio
    In plus, mai e si memoria video de 1GB, sistemul de operare mai ia si el (nu stiu la windows cat ia).

Ramai cu prea putin daca ai doar 4GB, de cele mai multe ori de fapt exista si o memorie virtuala, care pe un disc mecanic te va incetini.
    Multi sunt obisnuiti cu asta cred, dar asta nu inseamna ca nu se poate mai bine.

Si da, e parerea mea, nu tre sa faca fix cum zic eu )
    Trust, but verify.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Eu in birou folosesc un calculator HP, cu procesor Core 2 Duo si 4 GB DDR2 memorie. Pana acum nu am avut probleme cu memoria doar cand am vrut sa folosesc programe de editare foto sau ceva de gen, care au nevoie de niste resurse considerabile... nu folosesc Chrome ci Firefox... ea nu mananca chiar atat de multe resurse (cel putin in ultimul timp asa-mi pare) desi este oarecum similar.

Cand vine vorba de Windows, de obicei se comporta foarte ciudat... parca ia mult prea mult din memorie, indiferent de ce versiune este. Pana la urma, eu cred, ca cei 4 GB sunt cei minim necesari, dar de cele mai multe ori suficienti. intr-adevar, ramane la decizia cumparatorului daca doreste sau nu mai mult. Insa eu pana acum m-am descurcat cu o configuratie care este considerata demodat, fara sa-mi afecteze eficienta in munca. (sa mai adaug si faptul ca in 90% din timp, folosesc programele Microsoft Office. In loc de skype/YM folosesc Trillian, si alte programe nesemnificative)

Si ma descurc de minune chiar pe un hard disk de 160 GB Fisierele necesare pentru munca de SEO nu au nevoie chiar de atat de multa spatiu. Este adevarat, ca daca vrei sa-ti pui si pozele personale atunci ramai fara spatiu foarte-foarte rapid. Deci aici se mai poate cocheta cu ideea unui SSD, care sporeste considerabil viteza, sau SSD+HDD, in functie de necesitatea fiecaruia. Personal eu as zice, ca pentru munca de SEO un SSD este o investie care merita.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de ForeverYoung Vezi Post
    Personal eu as zice, ca pentru munca de SEO un SSD este o investie care merita.
    Da, asta zic si eu, un SSD merita toti banii si te salveaza temporar de mai mult de 4GB de RAM.
    Pentru storage iti iei ce vrei, harduri interne, externe, tii fisierele online, care cum prefera.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

In cazul in care ai un calculator/laptop personal, si ai nevoie de un calculator numai pentru "birou", eu as merge pe varianta unui SSD de 128GB sau 240 GB... cea cu 128 GB este ok, mult mai ieftin. Eu cred ca ar fi destul, dar in momentul in care nimeresti ca va trebui sa-ti faci un Banner undeva (de exemplu, si eu de multe ori m-am trezit ca trebuie sa editez o poza, un afis, un banner) atunci va trebui sa stochezi pozele/materialul. Mai ales, ca PSD-urile sunt mai mari decat un simplu JPG.

Hardurile externe sunt perfecte pentru back-upuri, dar si ele se pot strica si ai datele la indemana. Daca ai unul cu USB 3.0, si calculatorul tau are port USB 3.0 atunci poti sa-ti faci backup destul de rapid, si si transferul de date este rapida. Si un HDD extern de 1 TB nici nu costa chiar atat de mult. Dar, asa cum am mentionat, si ele se pot strica, iar firmele specializate in recuperarea datelor sunt costisitoare. Teoretic totul se poate salva, dar am auzit si despre sume de 1000-2000 de euro...

Serviciile Cloud incep sa devina din ce in ce mai accesibile, acum are si RDS-ul parca ceva destul de bunicel (ieftin si spatiu destul de mare). Mai mult, primesti spatiu gratis in cloud cu destul de multe servicii. (Google, daca cumperi Office-ul cel mai nou iarasi ai posibilitatea de stocare in cloud, etc). Eu la un moment dat, doream sa-mi cumpar un telefon, si una dintre cele la care ma uitam venea cu un spatiu destul de mare in dropboxm, si asta gratis... nu l-am cumparat, asadar nu-mi amintesc, dar era mult mai mare decat cea de 2 GB gratis e care il primesti la inregistrare. Pro-ul este ca garantat nu vei pierde datele niciodata, insa (chiar daca voi parea paranoid) nu am incredere ca datele mele sunt in siguranta.

Am enumerat doar cateva dintre posibilitati pentru initiatorul thread-ului

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    SEO-istic vorbind, cred ca fiecare lucreaza cu:
    - multe taburi deschise.
    - al doilea browser deschis uneori (pentru teste, verificari)
    - player audio
    Cam asa as vrea sa lucrez tot timpul, numai ca daca incerc asta pe laptopul pe care il am acum, imi apare de fiecare data cate un fir alb numai pana comut de pe un browser pe altul.

Ok, dupa atatea discutii, am zis sa maresc putin bugetul daca e necesar si atunci sunt dispus sa bag 1500 lei (preferabil), maxim 1600 numai in unitate (+ cateva zeci de lei daca e musai). Pe monitor probabil voi da inca vreo 400 lei si atunci n-as trece de 1900 lei - maxim 2000 lei. Mouse am, tastatura vad eu de unde fur una.

Daca e relevant, mentionez ca folosesc Windows 7. Am incercat de cateva ori linux, dar nu ma obisnuiesc deloc.

De la noul sistem vreau in primul rand viteza. E important si sa ruleze silentios.

Update: Cineva mi-a recomandat si asta, la vreo 1600 lei cu totul.
    Ultima modificare făcută de John; 4th November 2014 la 18:23. Motiv: completare

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Monitorul e super.

Ia-ti o carcasa cu sursa integrta, 450W sau mai mult (inclusiv) iti duce sistemul lejer, cu tot cu ce mai bagi prin USB-uri si alte HDD-uri pe care le-ai putea pune.
    Iesi mai iefitn, era una pa pcgarage cu 99 de lei, in loc sa dai aproape 300 ca in sistemul din link.

Eu as creste si RAM si procesor.
    Tot ce e sub i5 este dualcore sau e prea lent. i3 e decent sa zicem, dar e minimul din punctul meu de vedere.
    i5 haswell desktop are 4 core si o placa video excelenta pentru ce ai tu nevoie.

Placa de baza ideal ar fi sa fie H87, dar si H81 e ok daca ai bugetul restrans. Verifica sa aiba cel putin o iesire video digitala.

Daca ramai la 4GB de RAM, alege un SDD de 120 GB, gasesi la pret bun sau astepti oferte.

Diferenta cea mai mare de pret este la procesor in ce ai dat tu fata de ce ti-am dat eu. Procesor care include si partea video, mai mult sau mai putin capabila.

Ma uit imediat la ceva in pretul dat de tine, vedem ce iese
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

"john-1" - wishlist

2018 lei.
    Sistem complet, SSD + HDD, monitor fullHD, i3 cu 8GB de RAM.

Daca scoti HDD, poate iei un i5.
    Daca scoti si o memorie si ramai cu 4GB, sigur iti iei un i5

Cand mai ai bani, completezi cu memorii si harduri.

PS: vad ca tot ce am ales e cu discount ))))
    Trust, but verify.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 6th June 2014, 10:41
  2. recomandare configuratie desktop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 24th December 2013, 09:33
  3. Google Analytics pe desktop
    De Pami în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2011, 08:05
  4. desktop newsticker
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th July 2008, 12:45
  5. Ask Jeeves Lanseaza Desktop Search
    De Razvan Pop în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th January 2005, 21:14

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •