Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 37

Subiect: Recomandare sistem desktop

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Question Recomandare sistem desktop

Salutare,

Am un laptop Dell Vostro A860 care da semne de imbatranire, asa ca vreau sa-mi iau un sistem desktop complet, ceva mai interesant. Ideea e ca nu ma pricep deloc in alegerea unui pc, avand in vedere ca niciodata nu m-au pasionat detaliile tehnice ale acestora si drept urmare nu prea stiu sa le interpretez.

Din cate am inteles, alegerea unuia pe piese ar fi ceva mai ieftina. E vreau sa fac achizitia de Black Friday, asa ca probabil varianta asta cade, insa accept si astfel de recomandari de la voi. Cine stie, poate ma razgandesc. Oricum, nu stiu daca timpul va sta la dispozitie sa imi faceti mie configuratii.

Ca sa nu mai lungesc, am nevoie de un sistem care sa ruleze rapid si silentios. Nu ma joc, nu ma ocup cu grafica, o sa folosesc pc-ul mai mult pentru navigat, office, ascultat muzica, vizionat cate un film, chestii de astea. Ma intereseaza sa fie cat mai rapid.

Nu am un buget fix, ma gandesc sa dau vreo 1200 lei pe sistem si vreo 400 lei pe monitor. Daca gasesc vreun pachet promo complet, poate ies mai ieftin, undeva pe la 1500 lei. Dar pot sa dau si ceva mai mult.

Imi recomandati ceva pe care sa fiu cu ochii de Black Friday sau ceva la promotie/pret bun acum?

PS: Apropo, pentru munca de seo-ist ce rezolutie ar fi ok?

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    217
    Putere Rep
    29

Implicit

O idee ar fi să mergi la fiecare din linkurile de mai jos și să vezi ceva pe gustul tău.
    Sisteme PC Garage - PC Garage

Desktop PC la Altex.ro, profita de oferte si solutiile IT propuse de noi | ALTEX

Audio-Video, Electronice, Electrocasnice, It&C | Domo

Desktop PC - eMAG.ro

Branduri de la 899,00 RON - evoMAG.ro

Calculatoare Desktop

Eu nu îți recomand varianta asta. Ți-aș recomanda să ai un buget (cum deja ai) și să știi bine cam cât ar trebui să coste un anumit PC. Să îți fie clar cam care ar fi valoarea unui PC.

Iar de Black Friday să iei ceva în bugetul tău care să aibă reducerea cea mai mare.

Ca sfat personal, fii atent la sursa PC-ului, la sistemele desktop deja făcute e tendința să fie foarte slabă.
    Ai două opțiuni mari - înlocuiești sursa după achiziție, sau o iei cum o fi, și când ai o problemă cumperi o altă sursă (dar s-ar putea să ai și ceva probleme de supratensiune, și atunci pierzi mai mult decât valoarea unei surse).

Ca monitor, pentru mine e mai importantă diagonala decât rezoluția. Ce să zic? Cât mai mare. Eu am 27".

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Cumpara pe piese si o sa iesi foarte bine.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Iesi mai bine daca il faci la bucata, este adevarat.
    E mai solid daca iei ceva de firma, e altfel lucrat.
    Pentru office ia in calcul si un mini PC cu Intel Core i3, cred ca te vei incadra in buget de BF. Am recomandat pentru o firma care dupa ce l-a instalat pe primul a mai achizitionat vreo 4 sau 5. Sunt surprinzator de mici si destul de rapide, sunt silentioase si au consum mic, ocupa putin spatiu. Nu au unitate optica.
    Sa fie rapid poate insemna multe, iar un PC cu adevarat rapid are nevoie de placa video dedicata si hard SSD, indiferent daca il folosesti sau nu la grafica si jocuri.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Acer Veriton M2110G

• AMD A4-5300 - 3,4GHz
    • 4096 MB DDR3
    • HDD 500GB
    • DVD-RW
    • PCI-E
    • Video - ATI Radeon HD 7400 Integrata
    • Gigabit Lan

Pret: 1040 lei cu tva
    Refurbished - Garantie 12 luni!

Samsung SyncMaster B2440 - 24"

• Max. Resolution: 1920 x 1080
    • Colour Support: 24-bit (16.7 million colors)
    • Response Time: 5 ms
    • Brightness: 300 cd / m2
    • Contrast ratio: 1000: 1/70000: 1 (dynamic)
    • Signal Input: DVI-D, VGA

Pret: 550 lei cu tva
    Garantie: 12 luni

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Ceva mai bun, i-am pus i7 in loc de i5, 32GB RAM si 1TB SSD.
    O sa-ti placa !

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit

Multumesc tuturor pentru pareri. Mentionez ca nu ma intereseaza produse second sau refurbished.
    @dascalescu, nu cred ca ai inteles bugetul. pt recomandarea ta ar trebui sa-mi amanetez amanta.

Pe mediagalaxy sunt niste promotii. Ce spuneti de MEDIA GALAXY | Sistem IT MYRIA LIVEV10, Intel Core i5-4440 3.1GHz, 4GB, 1TB, Intel HD Graphics 4600, Free Dos ? si de MEDIA GALAXY | Monitor LED LG 22M35A-B, 21.5", Full HD, negru ? Ma intereseaza pareri mai ales despre unitate. Recomandati Myria sau ceva produs de un brand mai cunoscut? Ca specificatii tehnice e ok?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

John, eu ti-as recomanda sa mai economisesti o luna ceva banuti si sa arunci o privire pe recomandarea pe care mi-a facut-o Dan mie : recomandare configuratie desktop . Nu ai treaba cu aceasta configuratie cativa ani buni de acum incolo. Nu stiu daca preturile mai sunt actuale, dar teoretic nu ar trebui sa fie variatii prea mari. Ca si monitor, nu as sti ce sa iti recomand, dar cred ca pe la 400 de lei gasesti ceva decent.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Cu cat Brand-ul este mai cunoscut cu atat mai bine. Calculatoarele Dell, HP, etc. poate sunt ceva mai scumpe insa sunt cu siguranta fiabile. In ceea ce priveste configuratia, eu iti spun doar o parere generala cum sa alegi:

Procesor: daca nu vei juca si vei avea activitate Office, atunci poate ca un i3 iti va fi de ajuns. Programele tip Office, navigare, etc. vor rula perfect pe ea. Insa ai pomenit munca de SEO. Depinde ce softuri vrei sa folosesti: daca vei folosi crawlere, sau softuri pentru advanced SEO etc. atunci s-ar putea ca acestea sa aiba nevoie de un procesor mai performant. Depinde de cerintele tale, dar cunosc persoane care deja se gandesc chiar la un i7... dar teoretic un i5 iti va fi de ajuns (sau un AMD similar. Diferenta este fiabilitatea, si faptul, ca procesoarele AMD nu vor incetini ca sa evita supraincalzirea, in timp ce procesoarele Intel da)

Memorie: 4 GB DDR3 este o configuratie de baza. Insa asigura-te, ca exista doar un singur modul de memorie in calculator, si nu doua de 2 GB DDR3. De obicei placile de baza pentru calculatoarele de birou nu au prea multe sloturi pentru memorie, si daca in viitor vei lucra cu fisiere mari, sau foarte mari, poate te vei gandi la o extindere a memoriei, iar sloturile libere vor fi foarte utile. Frecventa memoriei in cazul tau nu este chiar atat de importanta, dar cu cat mai mare, cu atat mai bine.

Unitatea pentru stocare: iti recomand cu caldura un SSD + HDD. Nu stiu daca intr-adevar vei avea nevoied e 1 TB spatiu, mi se pare mult prea mult, in contextul in care nu te ocupi cu video, si azi totul este pe internet, inclusiv filmele si muzica. Dar, asta tu stii... SSD-ul va mari viteza sistemului tau foarte mult! Chiar... foarte mult, deci chiar recomand!

Nu stiu daca vei avea nevoie de o placa video, insa eu lucrez cu doua monitoare... daca activitatea ta pe calculator se rezuma in mare parte la cele de tip office, atunci poate vei dori sa alegi o placa video pe baza de ce output-uri are: VGA, DVI, HDMI, etc.

Cand vine vorba de monitor, asa cum eu am mentionat, eu lucrez pe doua monitoare. Pentru SEO, mai ales daca lucrezi cu fisiere Excel uriase, vei avea nevoie de o rezolutie cat mai mare. Da, si diagonala este importanta, dar eu ma descurc binisor cu un monitor de 22", la o rezolutie de 1680x1050... drept, mai am inca un monitor putin mai slabut care sa ma ajute.

Cand vine vorba de sursa, aceasta nu este importanta, doar daca vei dori in viitor sa mai dezvolti calculatorul, sa mai puti o placa video performanta pentru a juca, sau a lucra in domeniul de design/editare foto, etc. Unitatea optica nu stiu cat de mult vei folosi, eu nu am pus mana pe un CD de nici nu stiu cand! Insa sloturile USB sunt bine sa fie cat mai multe, de preferabil sa aibe si USB 3.0.

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de John Vezi Post
    Multumesc tuturor pentru pareri. Mentionez ca nu ma intereseaza produse second sau refurbished.
    @dascalescu, nu cred ca ai inteles bugetul. pt recomandarea ta ar trebui sa-mi amanetez amanta.

Pe mediagalaxy sunt niste promotii. Ce spuneti de MEDIA GALAXY | Sistem IT MYRIA LIVEV10, Intel Core i5-4440 3.1GHz, 4GB, 1TB, Intel HD Graphics 4600, Free Dos ? si de MEDIA GALAXY | Monitor LED LG 22M35A-B, 21.5", Full HD, negru ? Ma intereseaza pareri mai ales despre unitate. Recomandati Myria sau ceva produs de un brand mai cunoscut? Ca specificatii tehnice e ok?
    Fără Myria! Cunosc două persoane care au avut probleme cu ele la scurt timp după achiziție.
    Recomand să faci sistemul pe piese și legat de monitor ceva cu rezoluție mare (ex: 1920x1200) pe mine mă ajută foarte mult. Folosesc frecvent split browser.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 6th June 2014, 10:41
  2. recomandare configuratie desktop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 24th December 2013, 09:33
  3. Google Analytics pe desktop
    De Pami în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2011, 08:05
  4. desktop newsticker
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th July 2008, 12:45
  5. Ask Jeeves Lanseaza Desktop Search
    De Razvan Pop în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th January 2005, 21:14

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •