Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Cat costa si ce resurse implica schimbarea unei perceptii gresite

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit Cat costa si ce resurse implica schimbarea unei perceptii gresite

Desi cea ce vreau sa va intreb nu are legatura cu online-ul, stiu ca multi dintre voi lucrati la promovare comerciala si cunoasteti costurile unor astfel de campanii si impactul lor.

Dupa cum stiti printre altele mai practic si apicultura si vreau sa fac ceva memorabil .
    Vreau sa contribui direct sau indirect la o campanie prin care sa se schimbe o conceptie gresita .

Apicultorii si fermierii se inteleg ca sorecele si pisica, unii cred ca ofera prea mult, alti cred ca primesc prea putin pentru un serviciu oferit.

In state mai civilizate se considera ca polenizarea este ocupatia principala a apicultorului ( nu productia de miere ) astfel ca este invitat de catre fermier si primeste in schimbul activitatii de polenizare in medie 30 - 40 Euro pe famila de albine pe cultura vizitata ( mierea recoltata fiind un bonus ).

In Romania totul se petrece invers apicultorul cere fermierului sa fie lasat iar uneori trebuie sa ofere ceva pentru asta.
    Datorita aceste relatii defectuoase apicultorul este nevoit sa accepte unele greseli ale fermierului prin care el este pagubit. ( problemele cu insecticidele )
    Nu iti convine la anul las pe altu in locul tau
    Si in alte tari se mai intampla accidente dar acolo macar plata polenizarii acopera cumva acele pierderi.

Am gasit pe situl "Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite" ( FAO ) urmatoarea statistica.

ftp://ftp.fao.org/docrep/fao/012/i0842e/i0842e09.pdf

„ Valoarea economica a polenizarii in Europa de Vest este estimata a fi de 30-50 ori mai mare decat valoarea mierii, si a celorlalte produse apicole ale stupului . În Africa, aceasta valoare este uneori estimată a fi si de 100 de ori mai mare decat valoarea recoltei de miere, în funcție de tipul de cultură.

Într-o țară ca Danemarca, aproximativ 3.000 de tone de miere este recoltată în fiecare an, ea are o valoare de 60 de milioane DKK ( aproximativ 7,6 milioane € ).
    Cu toate acestea, valoarea semințelor oleaginoase, fructelor și fructelor de padure create prin munca de polenizare a albinelor este estimata a fi între 1.600 și 3.000 de milioane DKK, echivalentul a 200 - 400 de milioane €.”
    Ultima modificare făcută de IulianC; 19th July 2014 la 00:25.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Stiu ca parea aiurea ce am intrebat

Pare un lucru neimportant dar totusi e un lucru care influenteaza viata fiecaruia dintre noi intr-un mod sau altul.

PhoeniXman este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Si eu sunt apicultor, anul acesta a fost cea mai mare lovitura pentru apicultori, productie de miere aproape 0, unii au trebuit sa cumpere zahar cu paletul ca sa nu le moara albinele de foame, ceea ce vrei tu sa faci este imposibil in romania din 1000 de motive printre care chiar apicultorii, sunt deja prea multi in romania, la fiecare pastoral la care am fost erau cel putin 10.000 stupi unul langa altul, sa ajuns ca stuparul sa plateasca taxa celui cu terenul si nu invers... in fine cred totusi ca ai gresit forumul unde sa te adresezi...

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Tu-mi aspiri gratis prin casa, sau imi dai si nistebanuti sa-mi aspiri prin casa. Te las sa pastrezi praful si sa faci ceva din el. Si de odata tu vrei bani pentru asta, si nu bani putini.

Ca tine mai sunt altii care vor sa-mi aspire in coditiile mele, ce sanse ai tu sa-ti dau bani?
    Retired

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    in fine cred totusi ca ai gresit forumul unde sa te adresezi...
    Nu m-am adresat aici pentru a gasi rezolvare problemei ci pentru a gasi metode moderne de promovare pentru a schimba o perceptie.

A trebuit sa prezint toata povestea ca cel ce ofera sfaturile sa aiba tabloul complet.

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Tu-mi aspiri gratis prin casa, sau imi dai si nistebanuti sa-mi aspiri prin casa. Te las sa pastrezi praful si sa faci ceva din el. Si de odata tu vrei bani pentru asta, si nu bani putini.

Ca tine mai sunt altii care vor sa-mi aspire in coditiile mele, ce sanse ai tu sa-ti dau bani?
    Lucrez smart, reduc concurenta, inchid judetul pentru competitori sau ii filtrez din motive de carantina.
    Fac schimb de resurse melifere cu alte judete si pe cei din judetele ce nu au resurse melifere ii las pe afara.
    Sunt legi sau institutii care imi dau voie sa fac asta dar nu stiu sa profit de ele inca.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 19th July 2014 la 00:46.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Fara o organizatie care sa schimbe raportul puterilor, nu vad solutie.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Da, era sa uit ce teapa am luat anul acesta la tei cand nesimtitii din Caras Severin au inchis judetul pe motive de carantina... mafie mare in conducerea ACA... In judetul Hunedoara nu sa facut nimic, au venit la salcam din toata Romania inclusiv Caras Severin si pe cand sa mergem noi la ei au pus carantina... cu ocazia asta am hotarat sa cumpar cate un petec de teren in fiecare zona melifera.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Perceptia celor care fac agricultura nu o poti schimba, ce e asa de greu de inteles. Nu prea am legatura cu domeniul dar daca asa e la noi, poti sa te invarti in cap si nu o vei schimba.

Ce poti schimba este atitudinea celor care au stupuri. Nise asocieri, demersuri si poate, poate. Dar daca sunt mult mai multe stupuri decat terenuri de polenizat, atunci nu stiu ce sa zic.

legat de insecticide, pentru acea suma de bani, poate, dar poate un contract va schimba nepasarea celui care ti-a dat terenul spre folosinta.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Problema este ca toti suntem asociati la o asociatie de STAT plina de mafie A.C.A!!! si nu poti face mai nimic daca nu te asociezi la ei, solutia ar fi sa spargem asociatia asta comunista si sa infintam fiecare o asociatie locala pe regiune sau judet...

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    In state mai civilizate se considera ca polenizarea este ocupatia principala a apicultorului ( nu productia de miere ) astfel ca este invitat de catre fermier si primeste in schimbul activitatii de polenizare in medie 30 - 40 Euro pe famila de albine pe cultura vizitata ( mierea recoltata fiind un bonus ).

In care state? In cele in care subventia in agricultura este de sapte ori mai mare ca in Romania?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Facturi gresite de la emag
    De SeoMox în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th April 2014, 18:38
  2. ce implica vanzarea unui domeniu .ro
    De Alexandru Ionut în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 19th April 2013, 19:39
  3. Nume categorie + nume topicuri, gresite?
    De gaby în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th November 2012, 12:08

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •