Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Cat costa si ce resurse implica schimbarea unei perceptii gresite

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    In care state? In cele in care subventia in agricultura este de sapte ori mai mare ca in Romania?
    Fie ca sunt de 7 ori sau de 20 mai mari asta nu schimba cu nimic faptul ca polenizarea e cea mai importanta ocupatie a apicultorului pentru economie nu productia de miere, am aratat mai sus statistica celor de la FAO.

Dar ne-am abatut deja mult de la subiect a caruit titlu este " Cat costa si ce resurse implica schimbarea unei perceptii gresite "

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cand gasesti solutia (eu nu ma pricep din pacate), ai tot suportul meu.
    Consider ca este o problema foarte importanta, chiar daca nu pare. Ma tem totusi ca online, orice am face, impactul va fi mic.
    Trust, but verify.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Nu e o percepție greșită, e o altă piață cu alt grafic al cererii și ofertei. Schimbarea se face odată cu modificări majore în piață.

Ex.1: în anii '80 cineva îți făcea un favor dacă "îți făcea rost" de ceva, acum toți se bat pentru banii tăi pentru aceleași produse
    Ex.2: înainte de criză era foarte greu să găsești forță de muncă, acum angajatorii dictează

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Gratian - diferenta dintre o piata libera si povestea de fata este ca daca aci dispar albinele (ca nu sunt rentabile de ex), Romania intra in colaps. Si nu-si mai revine.
    Trust, but verify.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Cine a spus că dispar?
    Dacă sunt fermier și pe lângă alte insecte care polenizează am o grămadă de apicultori la poartă, dispuși să plătească, de ce i-aș plăti eu? Dacă în schimb nu se înghesuie nimeni, o să caut să-i atrag cumva, inclusiv cu bani.

Nu mă pricep la apicultură, dar am văzut un documentar cu unul care spunea că are un câștig de cca 7000 euro pe an = cca 600 euro pe lună. Alternative nu prea are - nu găsește job sau găsește unul mai prost plătit și poate nici nu-i place. Faptul că e la mine la poartă arată că, pentru el, albinele sunt rentabile chiar și în aceste condiții. Desigur ar vrea să câștige mai mult și ar dori să-l plătesc.
    În Germania, unde salariul minim e de 1625 euro (dacă nu greșesc) și, la banii ăștia, job-uri sunt destule, o astfel de activitate nu mai e rentabilă. Dacă eu ca fermier am nevoie de albine, trebuie să plusez cu stimulente.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
    Cine a spus că dispar?
    Dacă sunt fermier și pe lângă alte insecte care polenizează am o grămadă de apicultori la poartă, dispuși să plătească, de ce i-aș plăti eu? Dacă în schimb nu se înghesuie nimeni, o să caut să-i atrag cumva, inclusiv cu bani.
    Nu mă pricep la apicultură, dar am văzut un documentar cu unul care spunea că are un câștig de cca 7000 euro pe an = cca 600 euro pe lună.
    Nu dispar acum doar ca nu vor mai fi unde trebuie cand trebuie, in apicultura exista doua metode de a practica meseria.

Cea comerciala agresiva si cea traditionala semicomerciala .

Apicultorii comerciali se plimba de colo, colo pe tot timpul anului si nu au timp de pierdut facand polenizare unor plante ( pomi,ierburi, legume ) de la care nu scot miere.

Apicultorii traditionali, se gasesc in fiecare localitate si au stupine fixe si pe tot timpul anului stupi acestora polenizeaza totul pe o raza de 2-3-4 km.
    Aceastia polenizeaza totul de la vita de vita de vie, pomi fructiferi, legume, culturi ale fermierilor care nu sunt atractive pentru apicultorii comerciali, chiar si ierburile ce cresc pe islazurile acelor localitati.
    Avand stupine fixe acestia si nu se pot deplasa asa usor si cer fermierilor locali o mai mare atentie cand efectueza tratamentele fitosanitare sau utilizarea de produse mai putin toxice.

Bineinteles ca fermierilor nu le pica deloc bine aceste pretentii asa ca din cand in cand isi arata muschi apeland la serviciile apicultorii comerciali din alte judete. Din pacate acestor apicultori comerciali nu le convine concurenta apicultorilor traditionali asa ca isi aseaza stupinele mobile langa localitati intre stupinele fixe si cultura.
    Albinele incarcate de nectar ( 30 % din populatia unui stup ) nu mai revin la familia initiala si vor intra in cel mai apropiat stup cel al musafirilor.

Exista legi care apara sau acorda anumite privilegii apicultorilor locali ( traditionali sau nu ) doar ca ele trebuie aplicate de catre autoritatile locale.
    Autoritati care in marea lor majoritate de la primar la consilierii locali au pus mana pe diverse terenuri si sau facut fermierii.

Problema cu fermierul care renunta la serviciile apicultorului traditional in favoarea celui comercial este in felul urmator.
    La floarea soarelui exista un numar maxim de familii ce pot recolta eficient iar acest numar la floarea soarelui este de 2 famili de albine pe hectar.
    Un apicultor comercial ce se aseaza cu un efectiv de 500 de familii pe acel hectar va controla toate resursele melifere locale in afara acelui teren pe o raza de 2-3 km in defavoarea apicultorilor traditionali, iar daca se aseaza intre acea cultura si apicultorii traditionali iau rezolvat, acestia raman si fara cele 30% albine culegatoare.

Veti spune ca apicultorii traditionali ar trebui sa treaca pe comercial, dar aici e cea mai mare problema.

Apicultura comerciala alaturi de fermierii comerciali distrug albinele.
    In SUA dar si in multe tari ale lumii a aparut o maladie numita CCD ( Colony colapse disorder ) si se pare ca treaba incepe sa devina serioasa.
    La noi in Romania aceasta problema inca nu a aparut inca dar probabil nu mai dureaza nici la noi mult daca se continua in ritmul actual.

Colony collapse disorder - Wikipedia, the free encyclopedia
    Ultima modificare făcută de IulianC; 19th July 2014 la 19:51.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Cat de complicat ar fi sa te duci cu stupii la bulgari (asta daca acolo e mai bine)?
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Facturi gresite de la emag
    De SeoMox în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th April 2014, 18:38
  2. ce implica vanzarea unui domeniu .ro
    De Alexandru Ionut în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 19th April 2013, 19:39
  3. Nume categorie + nume topicuri, gresite?
    De gaby în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th November 2012, 12:08

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •