Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: ce implica vanzarea unui domeniu .ro

Alexandru Ionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    36
    Posturi
    43
    Putere Rep
    24

Implicit ce implica vanzarea unui domeniu .ro

Salut

Prin ianuarie, fara sa stau prea mult pe ganduri, am facut greseala de a-mi cumpara un domeniu pe .ro pentru un blog general..daca as putea sa-i spun asa. Chestia e ca eu mai am un blog mai vechi de IT, si nu am timp si nici idei cum sa continui blogul pe domeniu .ro, si vreau sa cumpar alt domeniu pe .com care va fi destinat unui site pe engleza.

Practic, doar domeniu vreau sa-l cedez. Hostul va ramane pentru ca e "posibil" ca in cateva saptamani / luni, sa pun un site .com, si daca tot e platit pe un an de curand, asa ca am timp. Domeniul l-as ceda cuiva pentru a nu-l lasa sa expire singur.. e luat pe "viata".

Sunt curios, ce implica vanzarea unui domeniu .ro? Ce date / conturi trebuiesc modificate? Trebuie cedat si contul din WT? etc.. pentru ca nu vreau sa mai ramana nimic despre mine..cine il ia poate face ce vrea cu el.

PS: toate articolele vor fi sterse si vor fi dezindexate din WT

Multumesc anticipat.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Salut
    Implica 51,26$ + tva si o procedura simpatica.

Te duci pe rotld.ro si in meniul din stanga: RoTLD > Domenii .ro > Transfer Drept de Folosință , nu au link direct pe site. Daca nu-ti iese nimic mai bine-l lasi sa zaca.

Cu hostul nu are legatura, poti schimba nameservers si muta pe ce host vrei tu, nu e legat in niciun fel domeniul de hosting.
    Ultima modificare făcută de Catalin C.; 16th April 2013 la 23:30. Motiv: mutat meniul din dreapta in stanga

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

Mai trebuie (poate) adaugat ca legal un domeniu .ro nu se poate vinde, se transfera GRATUIT dreptul de folosinta.
    Se poate (eventual) vinde site-ul si domeniul se transfera gratuit odata cu vanzarea.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    36
    Posturi
    43
    Putere Rep
    24

Implicit

Multumesc de raspunsuri.

Nu cred ca pot lua o suma mare pe domeniu pentru a acoperi si cei aproape 30 euro cat am dat pe el, si cei 51,26$. Eu ma asteptam sa fie gratuit transferul si sa pot cere 10 euro simbolic, doar pentru a-mi lua domeniu pe .com. Nu sunt o problema banii, mai ales 10 euro, doar ca am zis sa nu mai dau in plus iar.. pentru ca si asa cheltui mult cu toate prostiile mele. O sa tin si acest domeniu pe ro si daca vreodata am timp liber si pt el, o sa-l mai actualizez.. oricum hostul merge in continuare si e bine ca am posibilitatea de a pune mai multe domenii.

Multumesc inca odata.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Alexandru Ionut Vezi Post
    Multumesc de raspunsuri.

Nu cred ca pot lua o suma mare pe domeniu pentru a acoperi si cei aproape 30 euro cat am dat pe el, si cei 51,26$. Eu ma asteptam sa fie gratuit transferul si sa pot cere 10 euro simbolic, doar pentru a-mi lua domeniu pe .com. Nu sunt o problema banii, mai ales 10 euro, doar ca am zis sa nu mai dau in plus iar.. pentru ca si asa cheltui mult cu toate prostiile mele. O sa tin si acest domeniu pe ro si daca vreodata am timp liber si pt el, o sa-l mai actualizez.. oricum hostul merge in continuare si e bine ca am posibilitatea de a pune mai multe domenii.

Multumesc inca odata.
    Da-mi un pm cu domeniul poate e ceva tentant.

MrBogdan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    86
    Putere Rep
    0

Implicit

La Hostico de ex transferul intre clientii lor este gratuit si la domenii .ro. Poate mai sunt si alte firme care fac la fel, te poti interesa si la firma unde ai inregistrat tu domeniul, poate ai noroc.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de MrBogdan Vezi Post
    La Hostico de ex transferul intre clientii lor este gratuit si la domenii .ro. Poate mai sunt si alte firme care fac la fel, te poti interesa si la firma unde ai inregistrat tu domeniul, poate ai noroc.
    Domeniile inchiriate sau inregistrate in numele lor poate au transfer moca.
    Ca sa faci transfer de owner platesti taxa la rotld, nu exista intermediari aici.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    36
    Posturi
    43
    Putere Rep
    24

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am renuntat la idee. O sa il tin si o sa actualizez blogul doar cand am ocazia. Hostul oricum merge inainte pentru ca voi pune si alt domeniu pe el. Nu vad rostul sa platesc taxa aia atat timp cat nu iau pe domeniu cat sa acopere toate "gaurile" dar fara sa trec pe +. Ma interesa doar sa nu am mai mult de 2 domenii pe cap, pentru ca nu ma ocup special de blogging, ci fac doar din placere si in timpul liber.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Numele unui domeniu
    De daemonic în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 4th March 2011, 17:23
  2. Parcarea unui domeniu
    De Catalin Andrei Bunduc în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 2nd September 2008, 14:15
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2007, 11:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente