Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 48

Subiect: Merita sa faci un site in turism care publica ofertele in mod gratuit?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Nimic, prefer sa inchei conversatia la modul civilizat. Am incercat sa-ti raspund la intrebari cat se poate de serios, replicile tale insa lasa de dorit.

bass este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th July 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    50
    Posturi
    63
    Putere Rep
    24

Implicit

Pentru cei cu memorie buna, turistinfo pe la inceputuri nu era un site care publica ofertele in mod gratuit, iar dupa urcarea in rezultate au trecut pe abonamente? Si acum 60-70% din unitatile inscrise acolo nu sunt clasificate. In caz de scandal TI arunca mingea in terenul proprietarului spalandu-se pe maini ca sunt un site de anunturi.

P.S. Bayan ng Siasi

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Exact. Inclusiv raposatul zonabran.ro, 100% gratuit. Problema principala: oamenii nu vor sa se inscrie nici for free, tre sa fugi in draci dupa ei.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th July 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    50
    Posturi
    63
    Putere Rep
    24

Implicit

Fie vorba intre noi, am stata de vorba cu cativa dintre proprietarii care sunt pe TI (viaromania nu se pune, joaca in alta liga) si majoritatea se inscriu la indemnul altor proprietari, prieteni cu pensiuni. Asadar reclama TI circula foarte mult in offline ceea ce este foarte greu de atins/depasit de un alt concurent.

Concluzia mea: e greu sa ajungi la ei, chiar daca le spui ca e gratis (ei banuiesc ca la un moment dat le poti cere bani) si deja sunt inscrisi pe cateva zeci de site-uri (unele pe care ei nu le-au accesat nicioata si nici nu stiu ca exista). Daca le meai ceri un baner pentru backlink nu-ti mai raspund niciodata (pt. introducerea banerului webmasterii le cer bani in plus). TI a prins un tren bun restul sar intre vagoane.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de bass Vezi Post
    Pentru cei cu memorie buna, turistinfo pe la inceputuri nu era un site care publica ofertele in mod gratuit, iar dupa urcarea in rezultate au trecut pe abonamente? Si acum 60-70% din unitatile inscrise acolo nu sunt clasificate. In caz de scandal TI arunca mingea in terenul proprietarului spalandu-se pe maini ca sunt un site de anunturi.

P.S. Bayan ng Siasi
    Singurul scandal la TI este cel legat de taxe, atat. Restul e cancan.

Eu am fost pe nisa asta prin 20101/1 si am renuntat intr-un an. Suntem o tara inapoiata iar asta se vede cel mai bine in provincie, exact acolo unde sunt majoritatea proprietarilor.

Si eu am incercat cu promovare gratuita, iar ei ma rugau sa-i scot de pe site "ca le suna telefonul"

TI a fost primul si cei din provincie " stiu" ca toti turistii le vin de pe TI, inclusiv cei de pe strada. Nu se poate schimba asta, indiferent de ce strategie adoptati. Oamenii sunt inapoiati, nu au notiuni de marketing, ei inca stau cu cheile "la drum", crezand ca ala e turism. Nisa asta nu e de online, propietarii au nevoie de inca o generatie sa se shimbe, sa se educe, sa evolueze.

Cat despre nisa, nu mai este o nisa pentru oricine si sincer nici nu merita. Booking o sa rada tot, proprietarii de pe booking sunt full non-stop, asa ca o sa acapareze toti platitorii. Cand intri pe nisa, sa "te dai" cu booking, mai bine te lasi.

Daca vreti sa intrati pe nisa, incercati nise mici, sau alta abordarea, gen "am fost acolo", sau altceva. Directorul cu listare e la trecut. Daca maine apare si expedia, sau orice alt brand mare, in 2-3 ani e gata si TI.

Nu va mai faceti strategie dupa TI, booking este concurentul vostru

-----

Cred cu tarie ca e mult mai rentabila afilierea cu Booking, decat bataia de cap cu propietarii (5/6 rezervari pe an la o locatie = cat incasam daca propietarul platea listare, dar cu afiliere e stress free ). Cu ocazia asta, o sa-mi mut si eu toate site-urile pe afiliere ca oricum au ramas degeaba.
    Ultima modificare făcută de Tom; 20th June 2014 la 10:35.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Booking o sa rada tot...
    Cred cu tarie ca e mult mai rentabila afilierea cu Booking
    Booking are un comision de minim 15% și nici un proprietar de unitate mică nu e dispus să dea atât (practic nu e dispus să dea nimic). Prețurile sunt mai mari ("pentru străini").

Pe RO afilierea cu Booking funcționează cam așa: turistul rezervă "rezervi acum și plătești mai târziu", ajunge la unitate, i se propune un deal, anulează rezervarea - proprietar mulțumit, client mulțumit, Booking și afiliat out; peste 95% se anulează.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
    Booking are un comision de minim 15% și nici un proprietar de unitate mică nu e dispus să dea atât (practic nu e dispus să dea nimic). Prețurile sunt mai mari ("pentru străini").

Pe RO afilierea cu Booking funcționează cam așa: turistul rezervă "rezervi acum și plătești mai târziu", ajunge la unitate, i se propune un deal, anulează rezervarea - proprietar mulțumit, client mulțumit, Booking și afiliat out; peste 95% se anulează.
    Asta stii tu, eu stiu exact invers. Propietarii nu isi permit sa arda booking, ca zboara si nu vor. Toti spun ca cei de pe booking sunt clienti mult mai buni, mai civilizati, mai "cu bani". Clientii se separa, cei care merg in vacante se muta pe booking, TI ramane cu manelistii.

Propietarii la fel, se separa, pentru ca cei 15%, ii pun peste, iar asta i-a facut pe multi sa iasa din TI, pentru ca ii incurca la preturi. Bine, fiecare se descurca, gen: sunt alte camere, mult mai bune pe booking, de aceea au alt pret. Daca o camera este 150 ron pe seara, ii cresti pretul la (sa zicem) 165 ron, iar asta nu inseamna ca ai mai putine rezervari Repet, cine stie sa se ocupe, e full tot timpul, pretul e irelevant.

Tu mergi la mare sau la munte de pe TI ? Eu niciodata! Mergi la 150 in loc de 165, pentru ca e TI? Eu niciodata. Cei 15% sunt castig, daca tu aveai 3 zile din 7 full, iar acum ai 4.7 Cand ai 7/7 (in sezon) booking e cel mai bun prieten al tau , poate sa ceara si 50%.

Cine intelege promovarea, intelege si ca trebuie sa o plateasca si este full. Am peste 9 prieteni, proprietari, fiecare "cotizeaza" undeva la 2-3k euro pe an la booking, dar sunt full. Daca eu le ceream 80 euro, sau 50 euro, se uitau urat, asa la 3k sunt multumiti

C-asa-i in tenis

-----------

Eu cand am intrat pe nisa, din 5400 locatii cate erau pe TI, mi-am pus target 1000 platitori, am trecut peste toti, am reusit un maxim de 200, care aveau rezervari, dar eu nu-mi acopeream cheltuielile, asa ca am iesit. Din 1200 locatii pe litoral, am strans 85 restul ma rugau sa-i scot de pe site, ca ei sunt cu TI si acolo raman, nu conta ca aveau doar weekendurile, 2/7 si doar 6 sapt, pentru ei conteaza "loialitatea", daca au avut dacie 1300, stau tot la dacie (logan), nu trec la BMW sau Opel ca nu sunt obisnuiti. Asta e targetul, te mulezi pe el, sau schimbi nisa.

Sa-si schimbe singuri preturile? Niciodata. Sa-si faca descriere unica? O faceam eu, ei intrau in admin si puneau descrierea de pe TI, ca doar na, e descrierea lor si ma certau ca o fac unica. Sunt multe de povestit, dar am preferat sa nu ma cobor la mintea lor si sa ies din nisa.
    Ultima modificare făcută de Tom; 20th June 2014 la 11:32.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th July 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    50
    Posturi
    63
    Putere Rep
    24

Implicit

Cat despre nisa, nu mai este o nisa pentru oricine si sincer nici nu merita. Booking o sa rada tot, proprietarii de pe booking sunt full non-stop, asa ca o sa acapareze toti platitorii. Cand intri pe nisa, sa "te dai" cu booking, mai bine te lasi.
    Clasificatii migreaza incet si sigur catre booking o parte au renuntat probabil si la TI, insa nisa platitorilor din mediul rural, neclasificati, cu cheile in mana pe marginea drumului - cred ca va ramane in continuare o sursa de profit pentru TI.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th July 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    50
    Posturi
    63
    Putere Rep
    24

Implicit

Sa-si schimbe singuri preturile? Niciodata. Sa-si faca descriere unica? O faceam eu, ei intrau in admin si puneau descrierea de pe TI, ca doar na, e descrierea lor si ma certau ca o fac unica. Sunt multe de povestit, dar am preferat sa nu ma cobor la mintea lor si sa ies din nisa.
    Cei care nu stiu/nu vor sa-si schimbe preturile nu cred ca vor pleca pe booking, vor ramane in continuare pe TI. Si sunt multi.
    P.S. Tom ai scris mai sus ca sunt multe de povestit, cred ca sunt si altii ca mine care vor sa stie mai multe din experienta ta pe tema acestui subiect. Multam.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    52
    Posturi
    484
    Putere Rep
    37

Implicit

Pana la urma, pt. cei care au descoperit discutia mai tarziu, se merita sau nu ?
    Cel putin e legal? Sau nu ?

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Am nevoie de cineva care publica anunturi
    De bionutd în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th January 2014, 21:06
  2. Am nevoie de cineva care publica anunturi
    De edy12006 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th August 2012, 15:24
  3. Turism/medical - se merita?
    De Claudiu B în forumul Adsense
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 1st June 2012, 09:10
  4. Se merita ? Daca da care ar fi ideea ?
    De CODEX în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th May 2009, 16:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •