Postat în original de
mrjohnny
Vreau sa clarific ceva, pentru ca m-am facut inteles gresit probabil, nu este vorba ca l-am facut tepar ca a intarziat o zi cu plata.
Ce ma deranjeaza este ca:
Pierzi timp discutand pe PM si facand oferte si asa mai departe, iti zice cineva 'ok, facem, dregem' iar mai apoi nu mai raspunde nimic.
Klaudiu este ok, nu a procedat corect dar am inteles situatia. Klaudiu a spus ca facem dregem iar apoi cand i-am dat PM a 2a zi si l-am rugat sa imi spuna CLAR daca incepem sau nu, a citit PM-ul dar NU A RASPUNS. Asta m-a deranjat. Consider ca daca imi pierd timp sa fac oferte si sa port o discutie, trebuie sa existe respect RECIPROC.
Ok, hai sa vorbim de real life, ca tot suntem pe un forum de seo, avem un exemplu cu si despre seo:
Sa presupunem ca oferi servicii seo. Primesti zilnic (sa zicem) 10 cereri de oferta, pentru care faci audit. Un audit la un site dureaza intre 10 minute si 5 ore. Pe baza acelui audit, trimiti clientului preturi.
Clientul primeste oferta de preturi si vine cu intrebari, dar de ce asa de scump, de ce nu e site-ul ok, de ce trebuie sa daug content, etc. Mai pierzi inca cateva ore cu el pe telefon sau in schimburi de mails.
Si faci asta cu 10 clienti pe zi x 21 de zile = 210 potentiali clienti.
Din 210 potentiali clienti si 210 ore de munca, reusesti sa lucrezi cu un singur client.
Restul de 209 sunt neseriosi? Rusine?
Ai discutat cu ei, ati stabilit preturi, ai trimis contracte, facturi, etc. Dar pur si simplu dintr-un miliard de motive, nu lucrezi cu ei.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.