Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Pierdere domeniu .ro

Afișare hibrid

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit Pierdere domeniu .ro

Am un amic in proces cu o firma din romania. Procesul este inca in instanta, asa ca nu o sa dau nume.

Firma X vrea domeniul prietenului meu. El nu vrea sa-l dea.
    Firma X deschide un proces pentru vanzarea de produse ce detin trademark.

Cerintele sunt:
    1. cedare domeniu
    2. sa nu mai vanda produsele
    3. sa palteasca pagube de cateva mii euro
    4.....

Ce ma intereseaza pe mine, este daca poate pierde domeniul.

Nu a avut avocat, ca e "cocos", asa ca acum a ajuns la mine sa-l ajut. De pierdut, pierde procesul, dar pierde si domeniul?

Daca da, il poate transfera inainte de decizie?

Si daca se da decizie de pierdere domeniul, ce se intampla?

Merci.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

oarecum ar fi nevoie de cateva detalii, domeniul e pe expresie TM? ca ar fi singura varianta...
    produsele care le vinde, nu are contract cu sursa, adica e indreptatit contractual sa le vanda pe piata ?!

teoretic, cu hotararea instantei se adreseaza rotld si cam aia a fost tot cu domeniul.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Nu e expresie TM e derivat
    Produsele le vindea pe PF, nu pe firma, si nu le mai vine, a devenit site de reviews.

Ei au vrut domeniu, dar aua vut o abordare "urata" si tov meu s-a enervat al vremea aia.

Eu vreau sa m-il transfere mie, ca sa ma distrez eu cu ei dupa.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Din cate stiu eu atunci cand inregistrezi un brand ti se ofera protectie si pe derivatii atata timp cat din acestea reise in mod clar si indubitabil ca cel care foloseste acel derivat iti prejudiciaza brand-ul intr-o forma sau alta. In concluzie pot detine domeniul topshop.org daca pun pe el director de articole, nu pot detine topshop.org daca vand tigai.

Acest raspuns este din ceea ce cunosc/stiu eu, este posibil sa ma insel.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    295
    Putere Rep
    39

Implicit

@Tom

Daca domeniul este achiziționat după ce există o marcă și a înregistrat domeniul tocmai pentru a vinde respectivele produse însă fără un contract (așa cum reiese din relatarea ta), 99% pierde domeniul; pentru că a comercializat anterior respectivele produse - chiar dacă acum este un website de reviews - nu mai există în această speță posibilitatea de a uza de dreptul de a cere sa păstrezi domeniul pentru că îl vei utiliza pentru orice altceva; te poți oricând răzgândi și instanța, cu siguranță, va ține cont de acest aspect. Dacă pierde procesul, domeniul va fi transferat către deținătorul de marcă.

Chestiunea că solicită înstanței să îl oblige să nu le mai vândă produsul este relativa, în sensul că dacă înstanța îî permite să pastreze domeniul, amicul tău poate vinde și aceste produse. Nu există, din câte cunosc, nicio restricție în codul comercial în acest sens. (poți cumpăra legal produsele printr-un intermediar și revinde - cunosc cazuri unde, pentru a nu pierde un domeniu înregistrat tocmai pentru a comercializa anumite produse trademark - exista inițial un contract de revânzare - se cumpără în continuare respectivele produse prin intermediar).

Daunele bănești, la fel, rămân la latitudinea instanței, dacă deținatorul mărcii dovedește că a suferit un prejudiciu prin deținerea și comercializarea respectivelor produse de amicul tău.

Referitor la transferul domeniului, atâta timp cât instanța nu a sesizat RoTld pentru blocarea domeniului până la o soluție definițivă și irevocabilă, nu văd care ar fi impedimentul. Însă, eu nu aș "achiziționa" un astfel de domeniu, chiar și numai pentru a-l ajuta. Vei deveni parte în proces.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Cerintele sunt:
    1. cedare domeniu - daca domeniul nu face obiectul TM si doar era asociat un produse cu TM , acesta este liber si poate fi detinut si transferat in consecinta.
    2. sa nu mai vanda produsele - daca x nu mai vinde produsele atunci cererea nu mai are obiect [a renuntat la vanzare produselor inainte sau dupa proces?]
    3. sa palteasca pagube de cateva mii euro [daca se dovedeste prejudiciul atunci x este pasibil la plata de daune-interese]

Ce inseamna "Nu e expresie TM e derivat" - adica in loc de adidas e adibas sau www.desprecocacola.org?

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ neo. Merci frumos de raspuns.

Marca este pe " x y", el are domeniu "xAy".ro Deci nu cred ca e vb de marca aici, poate ma insel. unul din cuvinte e "shop", deci

El stie ca pierde, pentru ca procesul e deja prea avansat, era dispus oricum sa le dea domeniul din prima zi, dar a fost tratat urat. Eu as vrea sa-l preiau, si sa continui site-ul de reviews, ca sa le dau o palma, si sa-i astept la mine la negocieri. Da, pot avea un proces viitor, dar deja acolo vb de altceva. Repet, nu cred ca e cazul de domeniu = marca inregistrata.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

@ karismasand, merci de raspuns, am raspuns lui neo la intrebarea ta.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

1. Respectivii detin trademark sau reprezinta o alta firma ce are trademark?
    2. Produsele sunt originale sau contrafacute (sau au doar o denumire asemanatoare cu marca gen Nike - Nlke sau Puma - Pluma) ?
    3. Domeniul este de genul trademark+ceva? sau de genul tradermarkceva adica un trademark alterat?

Ma gandesc ca mai exista si varinata prin care devii un nevinovat posesor de domeniu: Mergeti impreuna la ROTLD el face cerere de stergere domeniu si tu imediat faci cerere de inregistrare pe numele tau, tau esti nevinovat, ai gasit un domeniu liber si l-ai inregistrat. Dar si aici sa nu fie o sesizare depusa la ROTLD si domeniul sa fie blocat astfel la inregistrare. La transfer tu poti fi un cumparator de buna credinta, eventual facute doua transferuri consecutive, el mi-l transfera mie si eu ti-l transfer tie
    Ultima modificare făcută de lovelife; 11th February 2013 la 18:37.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ karismasand. NU cred ca ti se ofera derivate, altfel nu ai inregistra si derivate In romania inregistrarea se face cu derivate, deci cred ca tocmai din acest motiv.

"prejudiciaza" e destul de greu de demonstrat, iar in cazul de recenzii, review, e dreptul la libera exprimare, si nu cred ca-mi poti inchide un site de reviews, sau mai mult, sa-mi ceri domeniul.

DA, inteleg sa ma obligi sa nu vand produsele pe care ai trademark, dar nu poti spune ca "iti prejudiciez" imaginea, daca vand mai ieftin ca tine.

off: topshop.org poate vinde tigaile X, daca brandul nu are trademark pe acele tigai. Iar daca tot ai dat exemplu asta, pot sa-ti spun ca topshop nu are trademark pe celebrele tigai carora le fac reclama la tv, ca de cand stau acasa, ma doare capu de la ele

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

@ Tom

Daca situatia de fapt este cum o expui tu si nu exista interdictie judecatoreasca la transferarea domeniului nu vad ce l-ar impiedica [aparent] pe amicul tau sa-ti transfere domeniul. In varianta mai drastica, daca acesta iti transfera domeniul pana la pronuntare, acuzarea poate invoca reaua credinta si poate atrage alte repercursiuni asupra amicului tau.

In ceea ce te priveste pe tine ca viitor detinator - avand in vedere ca obiectul site-ului nu mai este acela pentru care s-a inceput procesul si nu se mai poate invoca TM - cred ca il poti folosi fara sa mai atragi [teoretic] vre-un proces insa exista un precedent discutat si aici -colonhelp-.

Indiferent de decizia pe care ai sa o iei eu iti doresc "distractie placuta"

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 27th January 2012, 15:14
  2. Poti sa faci bani frumosi sau pierdere de timp!
    De matican în forumul Continut web
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th May 2009, 21:46
  3. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 13:58
  4. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th February 2007, 17:01
  5. Am lesinat! (pierdere temporara a cunostintei)
    De WeaselMan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 22nd October 2005, 13:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •