Stiam ca se plateste o taxa, dar nu imi imaginam ca ar fi atat de scumpa. Raman sa-mi fac ceaiul acasa
![]()
Stiam ca se plateste o taxa, dar nu imi imaginam ca ar fi atat de scumpa. Raman sa-mi fac ceaiul acasa
![]()
Eu ma refer la Bucuresti, nu stiu cum e in alte zone.
Un spatiu de 100mp intr-o zona ok e minim 1500E/luna.
Intr-o zona foarte buna gasesti pe la 3-4000E/luna.
Cand m-am interesat eu, trebuia sa platesc chiria pe minim 6luni. Aici depinde de fiecare cum negociaza.
Si aici...s-au cam dus aia 10k
Bauturile le platesti la 15-30-60 de zile, dar in primele 2-3 luni ar trebui sa ai banii astia. Nu te poti astepta sa-i platesti din incasari la inceput.
Cel mai mult investesti pentru amenajari.
Depinde de fiecare cum vrea sa-si faca ceainaria. Acum un an cand voiam sa deschid una, dupa calculele mele trebuia sa investesc cam 25.000E.
Poate ai dreptate, nu zic ca nu. Nu am avut o afacere in acest domeniu sa stiu exact piata. Dar mie nu mi-ar ajunge 10k
Daca ai deja unele relatii cu distribuitorii si ai spatiu tau (sau il inchiriezi cu plata lunara de la inceput) si nu ai mari asteptari de la amenajari, e posibil sa-ti iasa 10k.
Acum ceva timp ziceai de o livada de nuci, ce s-a mai intamplat cu ea?![]()
@Costin. Pentru ce vreau eu sa fac (fonduri europene) am nevoie de minim 7 hectare pe care sa plantez. Momentan am doar 4-5 si nu am gasit alte zone care sa imi convina. (atat ca pret cat si ca amplasare). Nu e abandonata ideea, dar nu ma pot imparti in atatea locuri.
Sper sa nu te superi pe mine, dar cu asa putin bani nu rezolvi mai nimic. Decat sa iti deschizi ceva offline, cu posibilitatea foarte mare sa pierzi tot, mai bine i-ai investi in online. Cumperi un site care face cam 500euro (ceva .com) pe luna si incerci sa il dezvolti, a.i. sa faci mai mult de 500euro pe luna. Alta posibilitate ar fi sa cumperi 10 care fac 50euro/luna, astfel eviti sa pui 'totul pe o carte'
Nu te baga in ceva ce nu stii, ca risti sa pierzi toti banii. Mai bine in online ca macar stii cu ce se mananca si ai idee despre el, decat sa iti deschizi mai stiu eu ce butic de inghetata.
Daca tot insisti si vrei ceva offline, incearca o firma de webdesign/hosting/seo-sem etc..ceva ce are legatura cu online. Nu cred ca piata este saturata (dar cu 5-10k abia iti permiti sa platesti un programator bun, daca gasesti (aici depinde daca esti in Bucuresti sau intr-o provincie).
5-10k e mult prea putin pentru a deschide aproape orice, inafara de ceva online - cel putin asta e parerea mea. Nu ai cea mai mica idee ce se poate intampla cand iti vine Fisc-ul, Sanepid-ul sau alta organizatie care iti va cere ceva spaga...trebuie sa sari imediat cu 500 de RON/Euro.
Ultima modificare făcută de inSecure; 3rd June 2012 la 15:13.
Hmm..ar merge o lada de bere
Si cum este aceasta o afacere offline ?Daca tot insisti si vrei ceva offline, incearca o firma de webdesign/hosting/seo-sem etc..ceva ce are legatura cu online. Nu cred ca piata este saturata (dar cu 5-10k abia iti permiti sa platesti un programator bun, daca gasesti (aici depinde daca esti in Bucuresti sau intr-o provincie).
Dupa cum vorbiti voi habar nu aveti cum se fac acei 5000 sau 10.000 euro de care vorbiti, putini? unii vad ca se chinuie sa vanda cate un link pe an cu cativa euro si voi spuneti ca 10.000euro sunt putini...
Sa inteleg ca pentru tine o firma de hosting este acelasi lucru cu un website/portal ?
Dupa cum vorbiti voi habar nu aveti cum se fac acei 5000 sau 10.000 euro de care vorbiti, putini? unii vad ca se chinuie sa vanda cate un link pe an cu cativa euro si voi spuneti ca 10.000euro sunt putini...
Cred ca ai inteles gresit. Nimeni nu a spus ca sunt putini bani, toti au spus ca sunt putini pentru a deschide o afacere offline. E o diferenta.
Ultima modificare făcută de inSecure; 3rd June 2012 la 19:06.
De la sumele alea la alimentatie publica sau comert interior nici sperante nu poti avea, asa ca nu mai visati la pub-uri si cafenele. Sunt prea puternice cele care sunt deja pe piata in majoritatea zonelor ca sa poti investi o asemenea suma si sa scoti un profit de care sa fi mandru, daca vrei doar sa traiesti de pe o zi pe alta n-ai decat.
Si daca tot suntem la afaceri offline. Este cineva de aici de profesie inginer / tehnician electronist?
Eu zic ca 10k euro sunt bani buni, salariul mediu in romania e sub 1500 lei/luna. Spun asta mai ales in contextul in care am muncit sa ii pot strange..
@Kaa Am lucrat pana in februarie ca inginer la o firma in domeniul gazelor naturale. De ce intrebi?
Ultima modificare făcută de Pancu; 3rd June 2012 la 20:19.
La localuri m-am referit strict pe teritoriul Bucurestiului. Nu stiu cum este in celelalte orase.
@pancu Cineva care profeseaza in Bucuresti m-ar fi interesat. Vreau sa stiu cat de profitabila este nisa, daca sunt clienti .. informatii de acest gen.
Pancu,
Nu am vrut sub nici o forma sa te dezamagesc. Daca crezi ca vrei reusi da-i bataie! Ar fi foarte util daca ai avea deja pe cineva care are o afacere in mediul offline si te poate ajuta cu sfaturi, documente, aprobari etc.
Totusi afacerea sa se invarta in jurul a ce stii tu mai bine. Recomandarea e sa nu te apuci sa faci cafenele/baruri sau alte chestii de genul acesta, daca nu ai mai lucrat intr-o cafenea sau nu ai in familie/neamuri/prieteni care se ocupa cu asa ceva (ce pot veni cu sfaturi).
Ca afacere offline, eu as incerca outsourcing IT (Exchange, Virtualizare, AD, Networking, Security etc). In Europa e foarte dezvoltata aceasta industrie..si cred ca va deveni populara si in Romania. (e ceea ce stiu eu..vezi?!)
Succes!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)