Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
S-au mai facut niste calcule pe aici referitor la retele personale de bloguri pentru sustinere.
La vremea respectiva m-am contrat un pic cu Kidu asupra cheltuielilor.
Daca vrei ceva misto si anume , Ip dedicat pe fiecare site din clase C diferite la planul meu initial de 100 de siteuri cheltuielile erau de ordinul zecilor de mii de lei pe an. Vreo 10.000 de euro parca imi daduse mie atunci.
host: 500 mii pe an (iei pachet cu cineva, host de minim 3 addons, sau duci 3-4 nise (cum fac eu) pe acelasi host, altfel e mai scump)
site: tema (sau design) = 1 mil (cumepri tema sau iti face cineva design). Merge si cu tema "moka" dar risti sa ti-o iei
content: 500 mii - 5-10 articole
timpul tau : 1 mil
minim 3 mil de site, site banal
Seo basic: presupunand ca on-page faci tu. 15 euro la zettu sau laurentiu.

total aprox: 100 euro

100 siteuri = 10.000 euro anul 1

an 2: scazi doar tema (theme), dar ai nevoie de content mai mult, deci cam aceasi bani.

Ajungi intr-un an la pr2-3 daca ai site-ul optimizat on page si ceva linkuri. Cu munca mai multa (investitie mai mare) te duci in pr4-5.

Medie 10k pe an, 100 site-uri.

Avantaje:

pt tine, linkuri putine, ideal nisa related, dar nu numai, 10-30 de linkuri externe din articole (blog), nu site-wide sau index. Aprox 3-10 euro link. In articol poti sa vinzi, dar cu link si spre tine.
- Competitia nu le are niciodata!
- nu dispar niciodata
- site-ul creste
daca vinzi si linkuri, iti recuperezi 50% din costurile anuale.

pt venituri:
- 30-50 de linkuri pe an: 2-3 euro pe link costuri, 4-6 euro pt profit.
- dezavantaj, site-ul scade, pt ca il umplii de linkuri si esti disperat sa vinzi, ca sa acoperi cheltuieli.