Poate că ați vrea să săriți și să spuneți: E, mare brânză, 500 de E in două luni. Pentru un puști de 18 ani caruia părinții îi dau maxim 300 RON pe lună, cei 500 de euro sunt o realizare imensă.
Puștiul sunt eu. Am auzit prima dată de termenul de PC, la 14 ani. La 15 ani, am primit unul. La 16 ani, mi-am cumparat domeniu și host si aveam blog cu 700 de posturi (nu filmulete de pe youtube).
La 18 ani, am cumparat i-writers.net și ...atât. Acum aproximativ 3 luni, am reluat ideea. L-am pus pe roate, cu tot ce înseamnă: host, temă wordpress, articole, ofertă și așa mai departe.
Povestea celor 500 E din titlu
Dar sunt sigur că nu vă pasă deloc de istoria tâmpită pe care incerc să o așez izbind cu patos degetele în săracele butoane ale tastaturii. Auzeam și eu, când aveam vreo 16 ani că se pot câștiga bani foarte ușor în online. Acum înțeleg cât de fraieri sunt toți cei ce se lasă păcăliți de bux-uri, metode de câștigat 1000 de euro in două zile. Așa ceva nu există, iar daca totuși, există, rețeta succesului se păstrează bine.
Eu nu vând gogoși de genul. De fapt, stați, eu nu vând nimic. Tot ce fac e sa vă expun o metoda care pentru mine a dat roade.
1. Intriga
Intriga in cazul meu, a constituit-o faptul ca aveam nevoie de mai multi bani decat parintii mei imi puteau da. Bani pentru scoala, bani pentru iesit cu prietena, bani pentru iesit cu prietenii, bani pentru mine, bani, bani, bani. Presupun ca de obicei de aici pleaca totul. Argument suficient pentru a servi drept motivatie pentru tot ce a urmat.
2. Incipitul
Am inceput cu site-ul i-writers.net si apoi, am inceput sa postez pe forum.seopedia.ro, comunitate pe care deja aveam articol. Am inceput sa fac ceva ce in general imi place: am inceput sa scriu. Mi-am zis ca nu degeaba fac filologie-jurnalism. Trebuie sa ma ajute la ceva. Si intradevar, asa a fost. Nici nu stiti cat de mult, conteaza sa ai habar de un lucru atunci cand te apuci de el. In cazul meu, faptul ca imi placea sa scriu si cei 3 ani de practica in liceu, au servit drept factori atat de oridin motivational cat si ca factori ce au ajutat la o rapida dezvoltare a stilului. In acest caz, modul in care trebuie scris un advertorial. Mai scrisesem pana atunci si articole in acest gen, insa cand treci de limita de 100, parca ai deja o alta viziune asupra modului in care trebuie tratat ceea ce faci.
3. Cat de important este un om cu experienta si bineinteles, sfatul lui
Factorul decisiv succesului meu, se numeste @Dan si avand in vedere ca scriu articolul mai ales pentru utilizatorii forumului, nu cred ca o sa fie vreo problema. Oricand si de orice te-ai apuca, ai nevoie de un mentor, de cineva cu experienta. Cand m-am apucat de jurnalism, am fost indrumat de un jurnalist care e acum prin capitala, la o publicatie nationala. Cand m-am apucat de filmat, am avut in spatele meu un cameraman profesionist. Cand m-am apucat de i-writers.net si implicit de scris, l-am avut in spate pe Dan care fara sa-i fi cerut mi-a oferit o multime de sfaturi. Am invatat de exemplu faptul urmator:
Daca scrii scump, scrii putin, castigi putin!
Daca scrii ieftin, ai expunere mare, scrii mult, muncesti mult, castigi mult!
Castigul e aici de doua feluri. In primul rand, mi-am dat seama de faptul ca in primul rand, castigul tine de experienta acumulata si de o viziune clara asupra modului in care trebuie sa-ti organizezi timpul. E frumos sa ai cate 20 de articole de scris intr-o zi, sincer. E frumos si in acelasi timp e greu. De fapt, toata situatia asta e cu doua taisuri: castigi mult insa risti sa iti strici reputatia foarte repede. De ce? Deoarece daca exagerezi, iti dai seama ca nu poti sa-ti multumesti toti clientii la timp. Exemplu clar e @paulpadurariu tot de pe forum, persoana pe care am dezamagit-o prin simplul fapt ca de ametit ce eram, am uitat sa-i scriu 5 articole.
Revenind, mentorul e necesar, de orice te-ai apuca! Dan, ti-ai castigat recunostinta unui om care nu uita in drumul spre succes, nici de persoanele care il servesc cu sfaturi nici de cei care ofera suturi in fund. Oricare ar fi tratamentul, pasul inainte pentru mine este asigurat.
Unde am ajuns?
Am ajuns la peste 500E castigati in ultimele doua luni. Pentru unii e infim, pentru mine e imens. Am ajuns undeva la 30 de ore inainte de Craciun, dupa miezul noptii, cu o cana de cafea in fata, sa zambesc. Asta chiar daca @AntonioTony nu si-a primit toate articolele si o sa-mi dea reputatie negativa daca nu le are pana in noaptea dintre ani. Chiar daca @paulpadurariu e suparat ca nu i-am dat cele 5 articole. Oricum ar fi, treburile trebuiesc rezolvate, mai devreme sau chiar si un pic mai tarziu.
Cateva sfaturi in drumul vostru spre succes:
Incercati sa nu jigniti niciodata.
Daca veti primi reprosuri, luati-le ca atare. Pe mine m-au ajutat, mereu.
Daca va este subestimata munca, resemnati-va. Problema nu e niciodata la client. Voi sunteti cei care nu ati muncit destul pentru a-i fi pe plac.
Incercati sa respectati deadline-urile. Clientilor le place asta.
Incercati sa nu repetati greselile pe care le-am facut eu.
Si acum, stiu ca tot ce am scris mai sus, e pus intr-o totala dezordine insa avand in vedere ca e dupa miezul noptii, se accepta. Am scris tot ce am scris, pentru a multumi intr-un fel comunitatii si pentru a-i ajuta eventual, pe toti cei care au anumite skill-uri si nu stiu cum sa se foloseasca de ele. Sarbatori fericite!
P.S. Daca aveti proiecte, mici sau de durata si aveti nevoie de continut pentru ele, puteti apela la orice ora din zi si din noapte. Clientii membri seopedia intotdeauna vor avea intaietate.
P.P.S Ma apuc de articolele celor care mai au de primit, nu sariti!

Răspunde cu citat
)) Nu stiu daca este permis sa abuzez de "smile-uri" , dar m-a busit rasul cand am vazut ce ai scris de mine