Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 39

Subiect: Cum castiga un pusti de 18 ani, 500 E in doua luni

palaghianu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    33
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit Cum castiga un pusti de 18 ani, 500 E in doua luni

Poate că ați vrea să săriți și să spuneți: E, mare brânză, 500 de E in două luni. Pentru un puști de 18 ani caruia părinții îi dau maxim 300 RON pe lună, cei 500 de euro sunt o realizare imensă.
    Puștiul sunt eu. Am auzit prima dată de termenul de PC, la 14 ani. La 15 ani, am primit unul. La 16 ani, mi-am cumparat domeniu și host si aveam blog cu 700 de posturi (nu filmulete de pe youtube).
    La 18 ani, am cumparat i-writers.net și ...atât. Acum aproximativ 3 luni, am reluat ideea. L-am pus pe roate, cu tot ce înseamnă: host, temă wordpress, articole, ofertă și așa mai departe.

Povestea celor 500 E din titlu

Dar sunt sigur că nu vă pasă deloc de istoria tâmpită pe care incerc să o așez izbind cu patos degetele în săracele butoane ale tastaturii. Auzeam și eu, când aveam vreo 16 ani că se pot câștiga bani foarte ușor în online. Acum înțeleg cât de fraieri sunt toți cei ce se lasă păcăliți de bux-uri, metode de câștigat 1000 de euro in două zile. Așa ceva nu există, iar daca totuși, există, rețeta succesului se păstrează bine.
    Eu nu vând gogoși de genul. De fapt, stați, eu nu vând nimic. Tot ce fac e sa vă expun o metoda care pentru mine a dat roade.

1. Intriga

Intriga in cazul meu, a constituit-o faptul ca aveam nevoie de mai multi bani decat parintii mei imi puteau da. Bani pentru scoala, bani pentru iesit cu prietena, bani pentru iesit cu prietenii, bani pentru mine, bani, bani, bani. Presupun ca de obicei de aici pleaca totul. Argument suficient pentru a servi drept motivatie pentru tot ce a urmat.

2. Incipitul

Am inceput cu site-ul i-writers.net si apoi, am inceput sa postez pe forum.seopedia.ro, comunitate pe care deja aveam articol. Am inceput sa fac ceva ce in general imi place: am inceput sa scriu. Mi-am zis ca nu degeaba fac filologie-jurnalism. Trebuie sa ma ajute la ceva. Si intradevar, asa a fost. Nici nu stiti cat de mult, conteaza sa ai habar de un lucru atunci cand te apuci de el. In cazul meu, faptul ca imi placea sa scriu si cei 3 ani de practica in liceu, au servit drept factori atat de oridin motivational cat si ca factori ce au ajutat la o rapida dezvoltare a stilului. In acest caz, modul in care trebuie scris un advertorial. Mai scrisesem pana atunci si articole in acest gen, insa cand treci de limita de 100, parca ai deja o alta viziune asupra modului in care trebuie tratat ceea ce faci.

3. Cat de important este un om cu experienta si bineinteles, sfatul lui

Factorul decisiv succesului meu, se numeste @Dan si avand in vedere ca scriu articolul mai ales pentru utilizatorii forumului, nu cred ca o sa fie vreo problema. Oricand si de orice te-ai apuca, ai nevoie de un mentor, de cineva cu experienta. Cand m-am apucat de jurnalism, am fost indrumat de un jurnalist care e acum prin capitala, la o publicatie nationala. Cand m-am apucat de filmat, am avut in spatele meu un cameraman profesionist. Cand m-am apucat de i-writers.net si implicit de scris, l-am avut in spate pe Dan care fara sa-i fi cerut mi-a oferit o multime de sfaturi. Am invatat de exemplu faptul urmator:

Daca scrii scump, scrii putin, castigi putin!
    Daca scrii ieftin, ai expunere mare, scrii mult, muncesti mult, castigi mult!

Castigul e aici de doua feluri. In primul rand, mi-am dat seama de faptul ca in primul rand, castigul tine de experienta acumulata si de o viziune clara asupra modului in care trebuie sa-ti organizezi timpul. E frumos sa ai cate 20 de articole de scris intr-o zi, sincer. E frumos si in acelasi timp e greu. De fapt, toata situatia asta e cu doua taisuri: castigi mult insa risti sa iti strici reputatia foarte repede. De ce? Deoarece daca exagerezi, iti dai seama ca nu poti sa-ti multumesti toti clientii la timp. Exemplu clar e @paulpadurariu tot de pe forum, persoana pe care am dezamagit-o prin simplul fapt ca de ametit ce eram, am uitat sa-i scriu 5 articole.
    Revenind, mentorul e necesar, de orice te-ai apuca! Dan, ti-ai castigat recunostinta unui om care nu uita in drumul spre succes, nici de persoanele care il servesc cu sfaturi nici de cei care ofera suturi in fund. Oricare ar fi tratamentul, pasul inainte pentru mine este asigurat.

Unde am ajuns?

Am ajuns la peste 500E castigati in ultimele doua luni. Pentru unii e infim, pentru mine e imens. Am ajuns undeva la 30 de ore inainte de Craciun, dupa miezul noptii, cu o cana de cafea in fata, sa zambesc. Asta chiar daca @AntonioTony nu si-a primit toate articolele si o sa-mi dea reputatie negativa daca nu le are pana in noaptea dintre ani. Chiar daca @paulpadurariu e suparat ca nu i-am dat cele 5 articole. Oricum ar fi, treburile trebuiesc rezolvate, mai devreme sau chiar si un pic mai tarziu.

Cateva sfaturi in drumul vostru spre succes:

Incercati sa nu jigniti niciodata.
    Daca veti primi reprosuri, luati-le ca atare. Pe mine m-au ajutat, mereu.
    Daca va este subestimata munca, resemnati-va. Problema nu e niciodata la client. Voi sunteti cei care nu ati muncit destul pentru a-i fi pe plac.
    Incercati sa respectati deadline-urile. Clientilor le place asta.
    Incercati sa nu repetati greselile pe care le-am facut eu.

Si acum, stiu ca tot ce am scris mai sus, e pus intr-o totala dezordine insa avand in vedere ca e dupa miezul noptii, se accepta. Am scris tot ce am scris, pentru a multumi intr-un fel comunitatii si pentru a-i ajuta eventual, pe toti cei care au anumite skill-uri si nu stiu cum sa se foloseasca de ele. Sarbatori fericite!

P.S. Daca aveti proiecte, mici sau de durata si aveti nevoie de continut pentru ele, puteti apela la orice ora din zi si din noapte. Clientii membri seopedia intotdeauna vor avea intaietate.

P.P.S Ma apuc de articolele celor care mai au de primit, nu sariti!

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

Implicit

)) Nu stiu daca este permis sa abuzez de "smile-uri" , dar m-a busit rasul cand am vazut ce ai scris de mine ) .. ti-am spus ca-ti dau negativ daca nu le faci doar pentru a te motiva putin, desi sunt sigur ca stiai asta deja, la fel cum stiu si eu ca le vei termina pana atunci

Nu am dat nimanui negativ pana acum si nici nu vreau s-o fac ..

PS : la inceputul lui ianuarie sa ma programezi pentru inca o serie, programeaza-ma de acum sa nu mai avem surprize
    PS 2 : presimt ca te asteapta vremuri si mai bune

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    33
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit

Mersi mersi

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

In primul rand felicitari!
    Ar fi interesant sa spui si cat ai muncit (ore/articole). Poate multi vor vedea cifra rotunda fara sa constientizeze ca un om a muncit pentru ea.

Daca zici ca ai uitat de unele articole ar trebui sa te uiti peste organizarea ta, in general. Un spreadsheet pe google docs ar fi un inceput minim.

Inca un sfat de la mine (pentru restul lumii, la palaghianu nu a fost cazul):
    Fiti realisti cu un deadline estimat si comunicati mereu atunci cand apare o problema. De obicei cand e vorba de articole scrise pentru mine nu ma supar pentru vreo 2 zile intarziere. Dar conteaza enorm sa fiu anuntat. Suntem in 2012 aproape, nu exista scuze precum a picat netul sau nu mi-a mers mailul.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    37

Implicit

Concluzie: Trebuie sa ii multumesti comunitatii SeoPedia bani pt suc cu prietena, prezervative si alte chestii

Off-Topic: Imi pare rau ca SeoPedia a devenit in mare parte un loc in care sa iti postezi anunturi... Unde sunt vremurile cand se discuta SEO pe paine?

On-Topic @palaghianu: Felicitari! Keep up the good work
    “Stop Doubting Yourself, Work Hard and Make It Happen”
    Imi place sa conduc si sa gasesc cele mai bune distanțe rutiere.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    33
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit

Multumesc @alecs. Da, sa stii ca la asta nu m-am gandit. Niste calcule simple insa, duc la un rezultat de ordinul sutelor. Mai exact, peste 500 de ore de munca in ultimele doua luni.

@Iulian, exact asta fac prin acest thread: multumesc comunitatii.

Eu nu stiu prea mult SEO insa as fi bucuros sa fie mai multe discutii pe aceasta tema.

In alta ordine de idei, multumesc pentru felicitari!

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    37

Implicit

Pai... poate nu stii SEO, dar cei care apeleaza la servicii de content-writing si advertoriale sigur au habar Asadar ii ajuti mai mult decat crezi, si implicit ei pe tine cu bani It's a win-win situation.
    “Stop Doubting Yourself, Work Hard and Make It Happen”
    Imi place sa conduc si sa gasesc cele mai bune distanțe rutiere.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    33
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit

I'm shure it is.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Multumesc, ai scris frumos despre mine. Nu ma considera un "mentor", ca suna aiurea
    E important ca ai stiut ce vrei.

Pentru cei interesati de calcul, eu i-am facut calculul. Este simplu: Cati bani iti doresti? In cat timp scrii un text de 250 de cuvitne (cu tot cu documentare)? Cate ore poti munci pe zi?
    O sa vedeti ca Palaghianu, cu 1,5 euro pe articol a exagerat putin, de aia a castigat mai mult decat isi planificase initial
    Sau a muncit mai mult de 5 ore pe zi cat isi planificase?
    Trust, but verify.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    33
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit

Uneori mult mai mult. Alte zile, deloc Ok, nu te consider mentor, dar prin asta, nu anulez nimic din ce am zis, sa stii

Va rog sa omiteti partile cu:

"In primul rand, mi-am dat seama de faptul ca in primul rand,"

si

"am inceput sa postez pe forum.seopedia.ro, comunitate pe care deja aveam articol."

Au fost greseli cauzate de graba.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Hostway - Basic 12 luni
    De tiberiur în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd July 2011, 18:43
  2. Creatori.net - de doua ori in doua zile
    De thefan în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th July 2008, 11:48
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  4. Vand link PR3 - 1euro / 5 luni