Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Moral sau imoral?

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit Moral sau imoral?

As vrea sa va pun urmatoarea intrebare.

In 2006, am vandut un domeniu .com pe suma de 50$. Practic am facut un transfer (valabil pe viata) cu conditia ca noul proprietar sa isi plateasca domeniul desigur ulterior. Cumparatorul a intrat in posesia domeniului care i-a fost transferat.

In 2010, domeniul respectiv a picat, fiind ne-reinnoit de detinatorul sau. Acesta l-a reinnoit doar in 2007/2008/2009.

L-am prins cu drop, si l-am cumparat cu 59$ (nu e cine stie ce domeniu).

Acum cumparatorul vechi ma cheama in instanta pentru inselaciune. Sub pretextul ca isi va retrage plangerea daca ii retransfer domeniul. Legal, pot castiga usor. Din multiple motive (cumparatorul de exemplu nu are nici contract). In plus eu i-am transferat domeniul in acel moment. Ca el nu si l-a platit la reinnoire e o alta discutie.

Voi cum ati proceda? O varianta e sa cedati. Alta e sa mergeti pana la capat.
    Ultima modificare făcută de cristianionescu; 23rd October 2011 la 19:11.

palaghianu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    31
    Posturi
    315
    Putere Rep
    28

Implicit

Daca e un domeniu pe care poti si vrei sa faci ceva, e problema lui daca l-a pierdut! E normal ca va pierde.
    Daca insa l-ai luat doar ca sa fie luat, ai putea macar incerca sa il vinzi din nou cu ceva mai mult, cu toate ca nu cred ca va accepta.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    82

Implicit

Era sa te intreb pe ce baza te a dat in judecata, apoi mi-am dat seama ca in instanta poti ajunge aproape indiferent de motiv. Desigur, nu are nici o sansa sa castige pentru ca nu vad cum l-ai inselat ( acte ). Va pierde si va suporta cheltuielile de judecata. Incearca sa obtii o dovada scrisa si stampilata privind achizitia ( a doua oara ) a domeniului si eventual dovada platii, nu spune ca ai proces, invoca ceva de cotabilitate/patrimoniu/mostenire, etc.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

I-am propus sa i-l dau cu 59 (ca atat am dat pe el), dar a refuzat. Pentru ca citez, a mai platit o data.

palaghianu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    31
    Posturi
    315
    Putere Rep
    28

Implicit

Atunci e clar cat stie si cunoaste el in domeniul domeniilor daca ma pot exprima atat de ambigu. Lasa-l atunci sa te dea in judecata daca e atat de fraier. Oricum va pierde.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.591
    Putere Rep
    52

Implicit

Mie mi se pare ca omul n-a inteles faptul ca trebuie sa plateasca anual. Sau poate n-a primit nicio atentionare pe mail de la register din diferite motive (mail eronat/inaccesibil, registrar obscur care nu trimite...)
    Daca e persoana cu care poti vorbi, ii poti explica ca oricine il putea inregistra si ca e un avantaj pentru el ca l-ai luat tot tu si il poate recupera usor.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    36

Implicit

Avand in vedere titlul acestui topic cred ca este totul foarte moral. Nu ai de ce sa te invinuiesti daca el nu a fost in stare sa isi plateasca domeniul. Asa cum au precizat si ceilalti membri cred ca o sa castigi fara probleme.

Nu vad care ar fi problema daca tu reusesti sa dovedesti faptul ca ai achizitionat legal domeniul.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Era sa te intreb pe ce baza te a dat in judecata, apoi mi-am dat seama ca in instanta poti ajunge aproape indiferent de motiv. Desigur, nu are nici o sansa sa castige pentru ca nu vad cum l-ai inselat ( acte ). Va pierde si va suporta cheltuielile de judecata. Incearca sa obtii o dovada scrisa si stampilata privind achizitia ( a doua oara ) a domeniului si eventual dovada platii, nu spune ca ai proces, invoca ceva de cotabilitate/patrimoniu/mostenire, etc.

Am pastrat factura. Registrarul a scos domeniul in licitatie in a doua zi dupa expirare. El expira in 2 ianuarie 2011, si eu l-am luat si platit pe 3 ianuarie 2011. A devenit activ din 4 ianuarie 2011.

Va multumesc tututor pentru sfaturi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

El avea ceva construit pe acel site, era ceva valoros, are o structura de link-uri care veneau spre acel domeniu
    Este la limita moralitatii, pentru ca stiai despre cine este vorba, puteai sa ii atragi atentia, mie mi-a facut unul porcarii ca el a avut un domeniu pe care la avut timp de 3 ani, nu la mai reinnoit si eu l-am cumparat si redirectionat spre un domeniu de al meu. Eu nu stiam a cui a fost domeniul si il cumparasem pentru simplu fapt ca aveam varianta .ro si aia era varianta .eu
    Porcarii si rau poate sa faca oricine, bine mai putin si mai greu. Moral este sa il dai inapoi daca el te despagubeste cu cel putin 59E + restul cheltuielilor facute de tine. Sa fie fericit ca il dai inapoi si nu ii ceri mii de euro
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Domeniul a stat parcat. Deci nu e cazul.

Nu inteleg insa de ce sa il fi anuntat (si de ce este la limita moralitatii)? Cum ar fi de fiecare data cand cineva pune un backorder sa anunte detinatorul original...

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •