Stiam ca se ocupa cu vanzarea electronicelor, mai nou a jucariilor, dar vinde si haine?haine ieftine - Căutare Google.png
Stiam ca se ocupa cu vanzarea electronicelor, mai nou a jucariilor, dar vinde si haine?haine ieftine - Căutare Google.png
Mi se pare normal sa caute sa adune cat mai multe nise... si probabil ca este si profitabil.
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
era asociat doar cu electronice .. probabil de toti , era de asteptat sa se ajunga aici
Vinde tot ce poate , o sa ajunga un fel de mall virtual
În cazul ăsta și cei care se afiliază sunt în avantaj. Publicul unui site spune și despre interesul potențialului cumpărător. Produsele electrocasnice de mult timp sunt prea generale, unii chiar trăiesc fără ele, fără telefoane, fără imprimante, fără super calculatoare, și chiar nici nu au de gând să cumpere ceva de genul. Pe când produse gen, cărți, jucării, haine ... astea sunt către un public mai larg și mai deschis la nou!
@cbogdan daca traiesc fara cele mentionate de tine fi siguri ca nici de cumparaturi online nu au habar, rationamentele din postul tau imi par cam subrede.
Probabil emagul vrea sa devina un fel de amazon al Romaniei...
Probabil sunt mai deschiși la viitor decât ești tu. Normal că îți sună șubrede ideile mele, căci nu sunt un reprezentant emag. Ce am punctat mai sus e faptul că majoritatea românilor sunt modești, natural, că noi nu avem cu ce cumpăra chiar tot ce e de ultimă generație. De asta se reprofilează emag, ca să acopere modestia cumva. O carte, o haină, o jucărie, sunt printre ultimele elemente cu care un modest e la granița dintre fală și nevoie. Nimeni nu are nevoie de nimic, decât dacă dorește el să aibe acea nevoie! Asta nu e filozofia mea, și marketingul nu e doar matematică și statistică, e și o groază de filozofie!
o sa le fac o surpiza
Daca as fi rautacios si m-as lasa purtat de instinctul primar ar trebui sa declar clar si raspicat ca Emag face SPAM. Oamenii fac o gramada de smecherii si scot pe altii ca fiind mari spammeri.
Dar totusi sa nu facem astfel de declaratii belicoase si sa studiem cazul de fata ca vad ca nimeni nu l-a luat la puricat pana acum.
Emag iese in fata pe continut inexistent. Vezi cautarea ASTA
De ce se intampla treaba asta? Numai Google in imbecilitatea lui poate considera emagul relevant .
Si aici am cateva teorii .
1. Cand emag a schimbat layoutul au aparut o gramada de articole de genul Emag in Haine Noi , Emag a schimbat haina etc etc . A se vedea cautarea ASTA
Din cauza articolelor astora Google asociaza Emagul cu cuvantul haine si il scoate in fata. O astfel de faza am reusit fara sa imi dau seama ce va iesi cu ceva timp in urma. Din aceasta cauza chiar o consider o teorie extrem de plauzibila.
2. Sa facem referire la cazul ASTA
Emag are si categoria Masini de spalat rufe unde ca oriunde pe site indexeaza in Google filtrele din stanga .
Ce se intampla cand se aplicau filtrele de pret? Iesea asa CEVA
Titlul paginii era Masini de spalat rufe ieftine Bosch Electrolux Gorenje Pret intre 1000 si 1500
Dar....
Daca se da click sa vezi pagian actualizata vedem ca a fost schimbata intre timp . Titlul paginii nu se mai pastreaza . Titlul a devenit simplu Masini De spalat Rufe
Cred ca au scapat un pic lucrurile de sub control si au remediat intre timp.
Exemplele pot continua si sant multe. Emag a incercat ceva si a iesit altceva pentru ca Google in imbecilitatea lui ramane un robot si niciodata nu va fi destul de inteligent sa raspunda unor astfel de provocari venite din partea unor siteuri cu foarte mare autoritate. Fie ca e vorba de rea vointa sau intamplare.
In concluzie atat optimizarea offpage contextuala venita o data cu schimbarea layoutului cat si continutul siteului care contextual pt. Google este relevant ( dar in nici un caz si la cautari in SERP nu este relevant ) face ca aceasta situatie sa existe.
Acum in cazul de fata fiecare va eticheta ca SPAM sau nefiind SPAM ceea ce se intampla cu Emag si cum jongleaza ei cu ... niste lucruri.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 4th June 2011 la 10:12.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)