Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Spokeo.com

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    31

Implicit Spokeo.com

Azi am descoperit acest site, Spokeo.com, si sunt de-a dreptul ingrozit. Este un motor de cautare pentru persoane, adrese de email, numere de telefon, username. Din ce am vazut, poate oferi informatii doar despre persoanele din SUA pe baza numelor, dar pentru restul e ''international''.

Sunt constient ca oamenii pun pe net tot mai multe informatii personale, dar spokeo te face sa constientizezi ca nimic nu mai e personal. De exemplu, am introdus numele Tim Morisson => 836 de rezultate, persoane cu acest nume din diferite state americane. Am ales unul la intamplare. Au fost afisate ''doar'' varsta, adresa, poza cu locuinta, veniturile anuale, dar contracost poti afla mai multe (fotografii, video, conturi pe retele sociale, informatii despre stilul de viata etc.).

Nu pretind ca informatiile furnizate sunt 100% valide, dar nu m-ar mira sa aflu ca e asa. We are so screwed and things are getting worse.

Buta Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th February 2008
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    35
    Posturi
    371
    Putere Rep
    34

Implicit

Proiectul e interesant, insa nu poti stii sigur daca rezultatele sunt relevante + cu siguranta toate datele sunt extrase de pe site-uri de socializare

Niku este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    47
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu am gasit doua persoane, si afiseaza oarecum date reale despre ei . Doar ca nu pot sa vad prea multe fara sa platesc .
    O persoana am gasit-o dupa nr de telefon . Oricum , interesant site .
    Lucrez la o firma de web design si am un magazin de airsoft .

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

E ciudat, nu interesant. Nu stiu cati stiu (sa spun asa) ca informatiile lor sunt imprastiate pe internet.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Oricum gasesti datele alea imprastiate pe net cum zice inocent, in retele de socializare, cv-uri si orice altceva, daca motorul de cautare pur si simplu crawluie siteurile automat mai bine folosesti google cu cuvintele cheie potrivite si vezi exact unde apar datele si cat pot fi de exacte.
    Ca ne sperie... pai e responsabilitatea fiecaruia sa se gandeasca ce date face publice in world wide web, daca o face presupunem ca nu-l deranjeaza faptul ca le poate afla oricine. Din pacate intradevar asta chiar a devenit o problema, multi au patit-o intr-un fel sau altul, invatatura de minte pt ei si cei care sunt constienti de aceasta situatie.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Exista siteuri din astea de cativa ani buni, si sunt unele care iti cauta si in registre offline - ce taxe ai platit, daca ai firme inregistrate pe numele tau, ce apartamente ai inchiriat sau declarat, pagini aurii, telefoane etc, nu numai date online. Ca sa nu mai zic ca softurile folosite de firmele de detectivii particulari sunt mult mai complete, avand access la unele date direct de la politie, in conformitate cu legislatia fiecarei tari. Cred ca trebuie sa fii putin naiv sa te ingrozesti de un site care face in mare doar scraping la siteurile de retele sociale.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    31

Implicit

Cu detectivii particulari e alta mancare de peste. Sunt autorizati, verificati etc. Dar acum sau in curand toti vor fi detectivi.

Sunt persoane de 60, 70 de ani, acolo, nu cred ca e vorba numai de scraping pe retelele sociale. Poate ca sunt date publice, dar sa le pui la indemana tuturor cu atata usurinta...

Daca pe mine ma sperie gandul asta si pe altii nu inseamna ca da, sunt naiv pentru ca nu ma simt confortabil la gandul ca oricine poate afla despre mine aproape tot ce a fost scris vreodata si face asta sub anonimat.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu vad ce va socheaza asa rau pentru ca tot ce face site-ul asta e sa caute pe retele sociale. Sunt convins ca exista altele mult mai puternice .

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    31

Implicit

Sunt sigur de asta, Lumpy. Nu e vorba de spokeo, ci de site-urile de felul acesta. Cand zic ingrozit nu inseamna ca m-am baricadat in beci si am sunat la 112 E doar gandul ca o fana obsedata va afla despre mine ''income, religion, spouse's name, credit status and the number of people in my household. It even offers a satellite shot of my house, complete with an estimated value.'' fara ca macar sa ma pandeasca din tufis.

Cred ca voi profita de Spokeo | Privacy

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    Nu vad ce va socheaza asa rau pentru ca tot ce face site-ul asta e sa caute pe retele sociale. Sunt convins ca exista altele mult mai puternice .
    Nu neaparat ca socheaza, ce ma socheaza este ca exact cum a zis Eradu, lumea e cam naiva si-si lasa informatiile reale pe orice retele de socializare, pe toate toate toate.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •