Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Care sunt planurile voastre de viitor ?

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Question Care sunt planurile voastre de viitor ?

Sunt pe forum destule persoane care fac ceva bani siteurile pe care le au. Si probabil ca unii din asta traiesc, asta e singurul lor venit.

Si intrebarea era, asa de curiozitate, ce planuri de viitor aveti? Sau, va ganditi si la viitor? Ma refer aici la cei care fac bani din vanzarea de publicitate, nu la cei care au un magazin in offline si si-au extins afacerea si pe online.

Pentru ca din punctul meu de vedere toata treaba e destul de periculoasa. Te poti trezi intr-o dimineata ca nu iti mai apare site-ul deloc in cautari sau ca esti banat din AdSense. Si ramai fara nici un ban.

Daca esti programator mai e cum mai e, cred ca iti gasesti relativ usor de munca. Dar daca esti genul care nu are cunostiinte tehnice si pentru dezvoltarea siteurilor apeleaza la alti programatori, in ce domeniu ai putea sa iti cauti de lucru?

Eu intr-o perioada imi plateam singur taxele (la sanatate, la casa de pensii) dar apoi mi-am dat seama ca la un moment-dat trebuie sa ai o anumita stabilitate. Sa ai un venit sigur si constant, sa poti sa pleci in concediu, sa ai un program fix pe care dupa care l-ai facut esti liber sa faci ce ai chef etc.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

tu vezi lucrurile doar cu adsense si cautari din google?

trist. Daca ai un site mare si cu ceva trafic te cauta advertiserii nu lucrezi cu adsense, ca sa nu mai zic ca poate ai ceva contracte.

De asemenea ca antreprenor online , nu faci tampenia sa ai 1000 siteuri ca mine dar macar 3 tot ai, pica unu ramane altu.

De asemenea presupun ca ai deja 3000 de euro profituri din online si cu 2000 euro platesti 2 oameni sa munceasca pentru tine, programatori, designeri, writeri, etc.

Prin prisma acestor lucruri ai o afacere din care traiesti. Daca ai un site care iti ajude 700 800 de euro si ai si un job pe acelasi salariu nu faci greseala sa renunti la job in prisma veniturilor din online.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Pentru ca din punctul meu de vedere toata treaba e destul de periculoasa. Te poti trezi intr-o dimineata ca nu iti mai apare site-ul deloc in cautari sau ca esti banat din AdSense. Si ramai fara nici un ban.
    Mai multe proiecte, mai multe surse de trafic, mai multe surse de monetizare. Evident.

Plus cea mai buna strategie: bani in banca. Chiar daca iti pica toate afacerile, daca ai deja bani economisiti cat sa traiesti fara sa lucrezi urmatorii 5 ani din viata, sigur gasesti tu ceva de facut in 5 ani. Nici nu trebuie sa fie 5 ani, 1-2 ani ar fi indeajuns.

Intrebarile astea sunt in genul celor care ti se pun de cei de la asigurari. Ce se intampla daca ai un accident, ramai invalid si nu mai poti lucra? Din ce traiesti?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Si eu ma gandesc uneori la asta, mai ales ca am riscat totul pentru a ma putea concentra cat mai mult pe ceea ce fac online. Mai exact, nu am facut o facultate, am o medie foarte mica la liceu + bac si singura sansa ar fi sa ma angajez tot in domeniu, pentru ca in alta parte probabil nu m-ar primi nimeni pe un salariu decent.

Si gandindu-ma la asta, incerc sa fac siteuri cat mai mari, sa castig cat mai mult si sa pun bani deoparte, sa imi permit sa ma pot apuca de altceva daca o sa am vreo problema si n-o sa mai pot face asta. Totusi sunt optimist si sper ca macar urmatorii 5 ani sa-mi mearga treaba destul de bine si chiar sa-mi creasca constant. Daca se intampla asta, atunci ma pot declara un om multumit

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Eu sincer sunt multumit cati bani castig pe luna pentru varsta mea, altii poate fug de munca. Pe viitor vreau sa fac facultatea de webdesign din UK si posibil sa imi deschid o afacere proprie.

Numai bine!

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Implicit

haotik, nu e cazul meu. Intrebam asa mai mult de curiozitate pentru ca probabil sunt pe forum ceva oameni care, momentan, cu asta se ocupa. Sa coata bani din siteuri. Eram curios cum vad ei viitorul si ce planuri au.

Si da, la multe siteuri conteaza traficul din Google. Daca se duce ala ramai cu nimic. Chiar daca monetizare nu e neaparat prin Adsense, cu toate ca probabil multi il folosesc, indiferent de metoda aleasa de monetizare atunci cand nu mai ai trafic dispare si ea.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Si eu m-am gandit la asta, ca ar trebuii sa trag tare si sa pun bani deoparte pt ca lumea pare in cumpana acum, viitorul e incert...
    Dar mai mult decat bani in cont m-ar incanta o locuinta la tara, cu gradina...
    Poate parea patetic dar vad posibile cateva scenarii dezastruoase pt viitor: ne loveste clima si agricultura nu mai produce suficienta hrana pt toti (defapt am vazut la stiri ca asta a inceput sa se intample deja), apoi mai sunt vulcanii care au inceput sa dea semne de intensificare a activitatii, era vorba tot la stiri de unul care in evul mediu a adus o mica glaciatiune de cativa ani peste toata europa, apoi criza asta economica care se poate adancii si mai rau daca spania si portugalia si alte cateva tari nu reusesc sa-si revina, furtunile solare din 2012-13.
    Deci uite cateva situatii in care banii pusi deoparte nu o sa prea poata ajuta cu nimic!
    Ultima modificare făcută de Eradu; 20th January 2011 la 11:46.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

@Eradu: nebunii d-astea au fost tot timpul. Că vine nuștiuce furtună solară. Că erupe un vulcan care distruge un continent întreg. Că pică un meteorit care va rade viața de pe Pământ. E puțin offtopic ce spun acum: nu știu dacă e o opțiune bună să îți gândești viitorul după chestiile spuse la știri. Zilele trecute îmi povestea cineva de vreo 50 de ani: "când eram de vârsta ta, mama a vândut tot ce avea în casă, ne-a dus la restaurant, am mâncat o săptămână cele mai scumpe mâncăruri posibile, ne-a făcut toate poftele, am dormit la hotel de lux și am spart toți banii știind că pe X februarie vine sfârșitul lumii. În ziua apocalipsei am stat lefteri în stradă și-am așteptat să cadă asteroidul. N-a venit nimic."

În momentul în care decizi să îți orientezi afacerile/viața în funcție de un asteroid, o catastrofă naturală, economică etc. cred că trebuie să găsești motive solide pentru a face asta. Aprofundat domeniul, citit studii, vorbit cu mulți oameni din domeniu și abia în momentul în care ai dovezi solide că într-un an Europa va fi scrum, îți cumperi casă în Africa și începi să crești portocali, bananieri...

Ontopic: Riscul cred că depinde de poziția în care te afli. Dacă tragi corzile unor site-uri precum mashable.com, coolsmartphone.com, theboot.com etc. nu văd de ce ți-ai face griji privind la viitorul tău de om unemployed. Să spunem că mashable s-ar duce brusc la fund și tu ești un om lefter. Tot rămâi cu o reputație, pe baza căreia SIGUR îți găsești un job puternic sau cel puțin resurse pentru a începe un proiect nou.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Ma gandesc cum i-am fi ras in fata cuiva in urma cu 3-4 ani daca ne-ar fi prevenit de criza economica. Da, genul de reactii ca cea a mea sunt privite acum anecdotic, gen ciobanasul care tot striga lupu lupu... Asta e...

Ontopic: E o strategie online buna pt viitor sa te gandesti si sa incepi mereu proiecte noi, sa urmezi trendurile dar mai ales sa le anticipezi, ghicesti... Si o garantie ca nu o sa lucrezi degeaba cred ca e doar capacitatea de a creea ceva nou, util, original, valoros... cel putin pana te copiaza altii.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

@doro, scenariile expuse de eradu nu sunt chiar atat de fanteziste. In ultima suta de ani omenirea a trecut prin doua razboaie majore (cu zeci de milioane de morti plus schimbarea radicala a lumii de fiecare data), zeci de genocide (unele cu milioane de morti iar) zeci de cutremure devastatoare (imagineaza-ti nu mai departe de un nou cutremur din 77' acum in Bucuresti), doua crize economice majore la nivel mondial (iar din a doua n-am iesit inca) si sute-mii de alte calamitati care au schimbat intr-un fel sau altul soarta lumii (mai mult sau mai putin). Uita-te la New Orleans, un oras din SUA la urma urmei cum a putut fi distrus de un uragan si ma repet... vorbim de SUA. Aceeasi amenintare e si in Florida. Uita-te la Haiti sau la cei din Indonezia/India la tsunami-ul din ziua de Craciun din 2002 (sau 2003? nu mai tin bine minte...). Sunt sute de mii de oameni morti si alte milioane la care viata li s-a schimbat pentru totdeauna cat ai zice peste.

Asta nu inseamna ca o sa imi traiesc viata cu aceasta "sabie" a lui Damocles deasupra capului, insa vroiam sa iti arat ca se pot schimba multe, si chiar radical.

PS: Familia aia e o familie tampita. Daca-i ducea mintea, faceau un film din povestea lor si nu numai ca isi luau viata anterioara, dar se si imbogateau. Din nou insa...daca-i ducea capul, nu ajungeau in situatia respectiva
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Care sunt modalitatile de plata in Rusia/CSI ?
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th October 2008, 12:19
  2. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2007, 11:30
  3. Care sunt 302?
    De eugen în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 8th February 2007, 11:56
  4. Care sunt pericolele
    De florin în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th December 2006, 22:14
  5. Care Sunt Link-urile Bune?
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th December 2005, 20:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •