Pagina 7 din 8 PrimulPrimul ... 5678 UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 74

Subiect: Intrebare deschidere firma/PFA

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de serbancc Vezi Post
    ai vandut in ce baza? cand vinzi inregistrezi vanzarea fiscal ( factura ).
    Firma in paradis fiscal renteaza cu doua conditii, sa oferi doar servicii (sa nu vanzi produse) si sa depasesti 15-20.000 usd/an ca si incasari ca sa iti renteze ca si taxe. Sper ca aveti in vedere ca este necesara ceva contabilitate ptr firma respectiva, in sfarsit, te costa 1-2k usd pe an intretinerea firmei.
    Vreau sa vand doar diverse scripturi facute in PHP, spre exemplu. Deci intra la categoria servicii. Iar, de exemplu, in Delaware nu se cere contabilitate. Deci ar ramane doar costurile de intretinere. Corect? Am uitat ceva, vreun dezavantaj?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

costurile initiale si cele anuale. Atat, ti am zis, de la o anumita cifra anuala in sus, merita. In primul rand ca nu ma trezesc cu cine stie ce rahaturi de controale.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de serbancc Vezi Post
    costurile initiale si cele anuale. Atat, ti am zis, de la o anumita cifra anuala in sus, merita. In primul rand ca nu ma trezesc cu cine stie ce rahaturi de controale.
    Ok, costurile initiale. Le excludem. Cei de la zerotaxe dot ro spun ca, pentru un LLC in Delaware, costurile anuale sunt in jur de 1100$.

In ro, calculam:

222 lei / luna la pensii -> 904$
    16% impozit + 5,5% CAS(parca) -> 21,5%. In suceava, la informatica, norma de venit de 8040 lei(printre cele mai scazute din toata tara), deci rezulta 21,5% din 8040 -> 1728 lei -> 586$. Rezulta costuri de 1490$.

Si avantaje pentru firma din US sunt destule....Una e sa vand ca persoana fizica si una e sa vand ca firma...

Ce vreau eu sa aflu...sunt dezavantajele.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Nu ma intelegi. Nu face NIMENI o firma offshore ptr calculul tau de mai sus. Vezi daca vei avea nevoie de contabilitate si cat costa ( in functie de activitatea ta ), vezi ce taxe ai pentru un cont bancar.
    Offshore-ul poate functiona si legat de un srl din romania, dupa schema: srl.ro cumpara din china 100.000 de mingii cu 1$ si le vinde in .ro cu 10$, statul roman are pretentia de a incasa tva si impozit pe profit din suma de 900.000$. Dar offshoreul tau iti poate factura servicii de 899.999$, sa zicem ca a umflat mingiile pe drum. Si ii platesti statului tva si impozit pe dolarul ramas. Sigur, calculul este aproximativ ca sa intelegi ideea.

Raman la convingerea ca se justifica offshore ptr cateva mii incasate lunar. Dezavantaje, personal nu cunosc, am avut o experienta de gen aproape 5 ani, banii din conturi se plimbau in sume mici spre conturi personale sau se scoteau cu card.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Cristi, vezi ca ce iti spune serbancc e complet adevarat. Un offshore serios/real, in cipru (taxe mici) sau HK (fara impozit dividend), cuplat cu o firma romaneasca folosita ca si centru de costuri, intra above the water la bariera de 50-60K/an profit brut in anul 1. Orice sub e pierdere. Ai costuri cu sediul de care ai nevoie pe hartie, cu contabili, trebuie sa ai minim o AGA anual in tara respectiva (ma refer la cele 2), director din tara respectiva, casuta postala de corespondenta, costuri de constituire, etc

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Dar cu firmele offshore cum sta treaba? Care e cel mai mic buget cu care imi pot deschide o asemenea firma si care sunt taxele? Iar costul anual care este? Aproximativ.

Thanks.

P.S. Tot vreau sa aflu de ce am nevoie pentru a-mi inregistra numele produselor si numele siteului la nivel international.
    Depinde de offshore si de legislatie pentru ca unele cer sediu/director local etc. HK e 8000E/an de exemplu in taxe de mentenanta/comisioane dar daca o cuplezi cu o firma romaneasca detinuta de cea din HK costurile iti sar in aer. Si cum tu ai facturi multe si mici, contabilitatea va fi un cosmar.
    Ultima modificare făcută de Emil; 20th March 2011 la 10:32.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

o sa incerc sa-ti raspund mai simplu.

Ai 3 variante :
    1. pfa cu norma fixa de venit : servicii informatice, care difera in functie de judet. unde taxele ajung pe la 1000 euro, si merita daca ai incasari peste 6000 euro, cam atat e pt bucuresti.
    2. pfa cu impozit pe venit net: 16% + 5.5% pe profit, si e rentabil pt sume sub 6.000
    3. offshore (ai intrebat de delaware ) : costuri infiintare cam 1000 euro, costuri anuale cam 400 euro, si merita pentru venituri foarte mari. Problema e contul in banca. In state trebuie sa mergi fizic acolo, altfel nu-ti face nimeni cont fara SSN.

in cazul actual as merge pe var 2 pt inceput, dupa var 1 si cine stie, daca ai succes treci la var 3.

PS. Salut Emil!!!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Oricum, o sa incep cu PFA. Dar eram doar curios. Practic, daca eu efectuez doar servicii online, nimic fizic...La ce mi-ar trebui un cont bancar? Contabilitate in delaware nu se cere....

P.S. La norma fixa de venit, trebuie sa tin contabilitate? Cei 222 lei / luna sunt OBLIGATORII? Si la pfa cu impozit pe venit net?

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Tu glumesti? La orice firma din lumea asta iti trebuie contabilitate.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Tu glumesti? La orice firma din lumea asta iti trebuie contabilitate.
    Cerinte legate de contabilitate:

Secretariatul de Stat nu solicita raportari.
    de la zerotaxe.ro/delaware_llc.htm

Repet: nu ma pricep catusi de putin in domeniul asta..de asta si postez aici intrebari, chiar daca unele sunt stupide.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Cristi, e basic stuff. Ai nevoie de contabilitate oriunde. delaware accountants - Căutare Google

Taxe si impozite anuale: 260 USD. Se mai adauga niste chestii. Una e contabilitatea (logic).

Apoi:

Sediu registrat si agent registrat: 904 USD
    Taxe si impozite anuale: 260 USD
    *Taxele anuale pentru primul an de existenta a firmei sunt platibile înainte de înmatriculare. Ulterior, se plateste anual suma de 895 USD, începând cu cel de-al doilea an de existenta a companiei. Neplata taxelor anuale duce la radierea companiei din Registrul Comertului.
    Subtotal : 1164 USD

Deci? Ai 1500 anual+contabili. Daca nu se cer raportari anuale, nu inseamna ca nu trebuie sa ai contabilitate. E cu totul altceva.

Si apropo, chestiile de la optionale nu prea sunt optionale, in sensul ca oricum o dai tot acolo ajungi. Chit ca te platesti pe tine si platesti taxe, chit ca o faci asa.

COSTURI OPTIONALE

Director nominalizat (persoana fizica): 767 USD / an
    Director nominalizat (persoana juridica): 637 USD / an
    Actionar nominalizat: 247 USD / an
    Împuternicire cu autentificare notariala: 254 USD
    Autentificare notariala sau Apostille: 124 USD
    Certificate of Good Standing: 384 USD

Pagina 7 din 8 PrimulPrimul ... 5678 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tutorial deschidere cont PayPal
    De Toto în forumul PayPal
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 13th June 2011, 02:07
  2. Intrebare pentru cei ce au o firma de IT
    De Scorpiono în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 18th September 2008, 21:44
  3. Deschidere magazin online de it&c...
    De johnyk_vl în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st June 2008, 16:27
  4. Firma de Firma :)
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 22nd August 2007, 21:28
  5. Deschidere magazin, pe eBay sau Amazon ?
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th March 2007, 20:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •