Vreau sa imi fac acte de PFA pentru a da factura celor care cumpara reclama pe site. Trebuie sa am vreo diploma pt asta? Stiu ca bagasera tot felul de conditii pt PFA.
Vreau sa imi fac acte de PFA pentru a da factura celor care cumpara reclama pe site. Trebuie sa am vreo diploma pt asta? Stiu ca bagasera tot felul de conditii pt PFA.
Hehhe asta ar putea fi o "nisa".
![]()
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Am gasit asta pe forumul softpedia
Acte PFA
De ce S.R.L. si nu S.A.?De ce PFA si nu SRL ?
Fiecare are avantajele, dezavantajele lui. Daca iti ajunge P.F.A. fa-ti P.F.A., scapi de alte lucruri.
Ultima modificare făcută de Diana; 15th June 2006 la 23:15.
Probabil ca ii convine PFA pentru costurile reduse de infiintare si contabilitatea in partida simpla.
Alt avantaj ar fi ca daca o sa lucreze cu firme neplatitoare de tva(microintrebprinderi) acestora o sa le convina ca nu trebuie sa plateasca TVA pentru ca nu si l-ar putea deduce.
Dezavantajele sunt ca regimul de microintreprindere nu o sa mai tina prea mult, ca nu isi poate deduce TVAul si o oarecare greutate in a face branding.
Pentru ca la SA iti trebuie capital social de 25 mil, pe cand la un SRL scapi doar ci 2 mil. Chiar daca ambele variante (PFA vs SRL) sunt modalitati total legale de desfarurare a unei activitati comerciale, un SRL este mult mai "serios" ... Nu stiu de ce, dar asa este...De ce S.R.L. si nu S.A.?
Un SRL, cap-coada, cu cheltuielile minime, te duce la infiintare in jurul sumei de ~7mil cu totul (incluzand 3 mil la avocat) ... Ai de ales intre a fi platitor de TVA, sau neplatitor de TVA (daca vinzi servicii, publicitate, etc ..) ...
Un contabil de inceput, cand nu prea ai activitate, angajat part-tme (2 ore) il platesti cu 1-2 mil / luna... Nu cred ca e o suma mare...
Poti plati impozit pe venit, sau impozit pe profit... Aici, iar, decizia se ia in functie de activitatea pe care o vei desfasura, de vanzarile preconizate, etc ... Sunt ma multe de discutat, insa nu e mare branza...
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
din cate stiu, ca sa poti deveni PFA trebuie sa ai anumite diplome, calificari care sa iti dea dreptul de practica.
Cu alte cuvinte nu poti sa te faci PFA si sa faci covrigi daca nu ai calificare de patiser.
Pai exact asta a fost intrebarea mea. Ce diploma imi trebuie ca sa pot vinde reclama pe site?din cate stiu, ca sa poti deveni PFA trebuie sa ai anumite diplome, calificari care sa iti dea dreptul de practica.
Cu alte cuvinte nu poti sa te faci PFA si sa faci covrigi daca nu ai calificare de patiser.
Am vrut sa specific, pt ca m-am mai lovit de chestia asta, nu pot firma deoarece am probleme cu gasirea unui sediu social. Asta lasand la o parte faptul ca deocamdata un PFA e mai avantajos pt mine.
Acte de PFA am mai facut acum jumate de an, pentru altceva, dar am renuntat din motive obiective cum ar fi femeile![]()
Ceea ce ma intereseaza este ce diploma/calificare am nevoie pt ce vreau eu, m-am gandit ca o fi cineva care a facut asa ceva si evit un drum la scarbosenia intruchipata de la primarie..
Un curs de html, o chestie legata de net, un atestat de c++ si un pachet de cafea? ..... (doar sugestii, nu sunt sigur cu nimic)
Cred ca este posibil nici sa nu trebuiasca sa fii PFA. banuiesc ca stii povestea cu anunturi-gratuite.ro, daca nu, caut-o pe forum si du-te sa citesti pe blogul lui Danic.
Din cate mi-am dat seama, el era persoana fizica (fara A) si a incheiat un contract de prestari servicii pentru intretinerea site-ului. Ai putea sa faci tot o chestie de genul asta, eventual sa inchei un contract de inchiriere (spatiu web).
Sper sa nu ma injuri ca nu am fost chiar pe subiect.
Spor!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)