Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 30

Subiect: Cum se fac primii pasi in online

Afișare hibrid

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

...pot sa te deranjez pe un e-mail sau mess pentru ceva consultanta...
    Daca tu crezi ca iti pot fi de ajutor ma poti contacta pe PM. Ar fi bine totusi, daca ai face publice intrebarile tale, ca sa beneficieze si altii de raspunsuri. Plus ca ar raspunde si altii mai capabili ca mine. De fapt cam asta e si problema forumului asta, nu calitatea membrilor sau numarul lor, sunt multi useri experimentati, dar nu vor sa faca publice informatiile pe care le detin, si e de inteles, desigur

Eu m-am cam ars cu sfaturile, am avut 2-3 "ucenici" pe care i-am indrumat la inceput si care au sfarsit prin a ma concura cu nesimtire, unul pana si la design, nu numai la nisa si idei. Asa ca voi incerca sa te ajut cat pot, pastrandu-mi totusi o rezerva.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Felicitari Eradu pentru topic. E o idee foarte buna.

@big: Ne sfatuiesti sa "lucram" pe .com pentru ca se fac bani mai multi. Nu te contrazic, ai dreptate, dar nu e mai greu pe .com decat pe .ro ?
    Ai vorbit foarte mult de alegerea unei nise si alte lucruri related, poti sa dai tu cateva exemple (prin google adwords keyword tool) de keyworduri care inseamna "nise slabe" pe .com ?

Daca vrea si altcineva sa raspunda la intrebari cu atat mai bine.
    Ultima modificare făcută de Bukum; 28th September 2010 la 21:22.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai exemplu ti l-a dat (ce-i drept mai general un pic): ai nisa cars (nisa cea mare, pe care e greu de patruns), apoi ai "electric cars" (o nisa teoretic mult mai slab acoperita) iar apoi ai "american electric cars" (adica ceva mult-mult mai retrans, care poate fi acoperit cu un efort mult mai mic).

Bine, asta de sus e totusi o nisa foarte mare (adica inclusiv ultimul exemplu mai poate fi disecat mult si bine). Google iti pune la dispozitie o gramada de tool-uri prin care sa gasesti tot felul de nise neexploatate. trebuie doar sa faci mult research. E roata aia "minunata" sau related search (ex. Google)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Din punctul meu de vedere, ce conteaza ca primi pasi in online (nu am citit ce au spus altii inaintea mea, special pentru a nu fi influentat fara sa vreau de ce au spus ei).

1. Nu investi mai mult decat poti duce. Poti ajunge la un minim de 1000 Euro / luna din online, incet si cu investitii minimale dar munca multa, sau poti ajunge repede cu investitii mari si munca putina. Exista intotdeauna si nesansa ca un proiect sa esueze. In acest caz, prin investitii minime, iti reduci pierderile si poate mai ai fonduri sa o iei de la capat, fara sa fii total dezamagit de situatie (sa iti "pierzi vointa si increderea").

2. Nu incerca sa lansezi un proiect "perfect" niciodata. Multumeste-te cu baza. Lanseaza-l, monitorizeaza-l, lucreaza pe parcurs. Cele mai de succes proiecte (si aici nu ma refer la brand-uri/startup-uri ca Twitter sau UberVU) au inceput cu sute de bug-uri si cu 30% din feature-urile pe care le au astazi ca si proiect finalizat.

3. Nu incerca sa-ti impui ca vei avea succes sau ca NU vei avea succes. Intotdeauna fa-ti research-ul asa cum poti tu mai bine. Intereseaza-te ce competitori ai, ce piata ai, ce succes vei avea, ce ai in plus fata de cei care ofera aceleasi servicii. Este posibil ca mergand "orbeste" inainte pe ideea "lansez 10 site-uri si unul o sa aiba succes", sa reusesti, insa sunt extrem de putine aceste cazuri si de obicei implica si norocul sau "soarta" la mijloc.

4. Nu este o rusine sa gandesti un nou proiect (website) special pentru Adsense. Asta nu il face MFA (Made for Adsense). Este pur si simplu un mod de monetizare exceptional. Eu am ajuns ca inainte de proiectarea oricarui proiect, sa ma gandesc unde vin Ad-urile si apoi sa fac layout-ul in jurul acestora.

5. Sa nu iti fie frica sa gresesti. Toti am facut-o, toti am pierdut bani si timp si nervi. Insa nu o face pe proiectele care iti aduc bani.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

datorita postului lui Big ma gandesc serios sa incerc si eu ceva pe .com . N-am facut niciodata nimic pe .com si totusi nu imi pasa daca pierd, sigur o sa castig experienta!

@Big felicitari pentru mesajul transmis!!!

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Posturi foarte bune aici, in special Big si Cristi. Mai adaug si eu:

1 - SEO dureaza enervat de mult pentru a avea rezultate remarcabile (ca "acceleratie" e probabil cea mai inceata sursa de trafic). Daca esti incepator si lansezi un site nou, ar trebui pe langa seo ar trebui sa te mai orientezi catre cel putin 2 alte surse de trafic solide. De fapt, imagineaza-ti ca nu o sa primesti nici un vizitator din motoarele de cautare organic. Daca traficul trimis de celelalte surse ar fi teoretic destul de mare incat sa justifice proiectul, incepe, daca nu, renunta. Daca strategia ta consta doar in seo s-ar putea sa te plictisesti cand nu vezi rezultate instant si sa renunti la proiect.

Cei care sunt mai vechi in online, sau care au si alte proiecte in paralel la care lucreaza nu trebuie sa tina cont de asta, pot face un proiect si sa se bazeze exclusiv pe seo, dar din cate am observat eu incepatorii sunt nerabdatori si cand nu vad rezultate imediate renunta.

Daca esti intr-o nisa si in afara de seo nu mai ai nici o idee de unde ai mai putea primii trafic, inseamna ca nu stii destul de multe despre nisa respectiva. Studiaza mai detaliat, sau alege alta nisa.

2- Lucreaza la mai multe proiecte in paralel. O sa ti se zica ca este mult mai eficient sa lucrezi la un singur proiect si sa iti aloci resursele respective acolo si sa devii cel mai bun in domeniu respectiv pentru ca vei castiga mai mult cu un super site decat cu o serie de mini siteuri. Este adevarat. Insa daca esti incepator, probabil nu ai experienta destula cat sa alegi corect care proiect merita toata atentia ta, iar planurile facute pe hartie rareori corespund cu realitatea. Daca esti la inceput, incepe mai multe siteuri, vezi care are cel mai mare potential, si eventual mai tarziu poti sa te concentrezi pe el.

O schema simpla e urmatoarea, incepe cu 3 proiecte

a) un proiect bazat pe un hobby, la care ai lucra si de placere.
    b) un proiect intr-un domeniu in care se castiga foarte bine, insa trebuie sa lucrezi la el pe termen lung pentru a avea rezultate.
    c) un proiect intr-un domeniu in care castigi relativ bine, cu rezultate pe termen scurt.

Al treilea proiect (cel cu rezultate pe termen scurt) e foarte important daca esti incepator. E extrem de motivant sa vezi primii bani veniti din online, te ajuta enorm si psihic si financiar. Asa cum zicea si Cristi, sa nu iti fie jena sa lansezi un site pe care sa il monetizezi cu adsense, chiar si din prima zi, sau sa alegi o nisa usoara si in voga (statusuri, manele, filme, ce mai e acum in voga..), pentru care stii ca ai putea obtine trafic lejer si face bani din adsense. Daca iti e jena cu siteul respectiv, poti sa nu iti asociezi numele cu el.

Banii obtinuti ii poti folosi pentru a promova ulterior celelalte doua proiecte - cel pe termen lung si cel stil hobby.

Daca ai o situatie financiara ok si nu ai nevoie de banii din online, poti sari peste proiectul pe termen scurt, desi si in cazul respectiv e folositor pentru a -ti face o idee despre cum merge mediul online.

3- Principala caracteristica a oamenilor de succes e viteza de implementare (Nu mai stiu de unde e citatul.) Lanseaza repede ce ai de lansat, incepand cu un minimum viable product, dupa care pivotezi pe parcurs cu alte features. Citeste despre lean startup sau lean methodology, e metoda favorita de lansare a incubatoarelor de proiecte online - gen y combinator.

4-Daca vrei sa ai rezultate rapide, orienteaza-te catre nise noi create datorita inovatiei in domeniu, preferabil care au potential sa se mentina pe termen lung. Citeam undeva ca peste 20% din cautarile de pe google sunt keyworduri "noi" (nu au mai fost niciodata cautate pe google). Nu stiu daca procentul e real, insa ideea e viabila. La cate evenimente se intampla in lume, in fiecare zi sunt generate nise noi care pot fi exploatate, si inca nu exista concurenta pentru ele.

Unul din cele mai recente si rapide proiecte ale mele a ajuns la profit de x,xxx$ pe luna din prima luna. Se bazeaza pe kindle - cititorul de carti electronice a celor de la amazon. Alte proiecte cu succes rapid au fost in cazul meu fan siteurile bazate pe cele mai noi seriale americane - in fiecare toamna, televiziunile americane lanseaza seriale noi, milioane de utilizatori le vad la tv si apoi vin online sa caute informatii despre ele. Terenul de joaca e relativ fair play, avand in vedere ca serialele sunt nou aparute, nu exista concurenti sau siteuri cu vechime pe subiectele respective, deci poti prinde un headstart uluitor.

5- Fi numarul 1 in domeniu in care activezi. Diferenta dintre locul 1 si locul 2 la o proba de concurs e relativ mica, insa recompensele sunt total disproportionate. Locul 1 primeste, flori, medalii, bani, faima, etc... locul 2 intra in anonimat. Si online e la fel. Chiar mai grav, pentru ca datorita uniformizarii mediului online si a faptului ca locatia devine irelevanta, "the winner takes it all". Daca esti cu 5% mai bun decat concurentul tau, nu o sa primesti cu 5% mai mult din cota de piata. In general acaparezi 90% din cota de piata.
    Ultima modificare făcută de Nic; 28th September 2010 la 21:31.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

In com insa sa nu credeti ca e usor , daca in ro ajungi la 100 unici pe zi relativ usor, 100 mentinuti nu ai dat azi un mass si woow ai avut 100, in .com e greu al naibi.
    Confirm cele spuse de Haotik. De ceva vreme ma joc si eu pe .com, dar traficul intarzie sa apara. Poate si faptul ca scriu sporadic si am o engleza de doi lei. Dar deh... perseveram, poate iasa ceva. Clar piata e infinit mai mare si posibilitatea de castig deasemenea. Vedem ce o fi....
    @Nic, adevar graiesti..
    Ultima modificare făcută de Robert; 28th September 2010 la 22:01.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Nu stiu, Haotik a zis ca e fan .ro dar nu prea i-au iesit unele proiecte. Eu unul sunt fan .ro pentru ca am reusit sa ma descurc usor prin piata, castiguri decente fara prea mare bataie de cap. Totusi sunt constient ca pe aceleasi nise as fi castigat de 10 ori mai mult.

Cat despre SEO, am un site de 4 ani, primul meu site ok de fapt , abia acum un an a inceput sa fie pozitionat pe prima pagina si a tot urcat , acum au crescut cu 50% castigurile dupa ce a luat prima pozitie la niste cuvinte cheie . Deci trebuie rabdare .
    Cum zicea Nic, trebuie tintita pozitia numarul 1 , diferenta e mare intre 1 si 2 1 si restul .

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Cum zicea Nic, trebuie tintita pozitia numarul 1 , diferenta e mare intre 1 si 2 1 si restul .
    Eu nu am experienta voastra, intrebarea nu o sa fie cea mai grozava. Nu exista situatii in care ar fi mai de dorit o pozitie buna ( prima pagina ) pe mai multe cuvinte cheie decat prima pozitie pe un singur cuvant cheie? Nu doar ca are legatura cu subiectul threadului dar mi se pare crucial de stabilit acest aspect inainte de demararea proiectului... oricarui proiect!
    Ultima modificare făcută de Andrei S; 30th September 2010 la 15:27.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Eu nu am experienta voastra, intrebarea nu o sa fie cea mai grozava. Nu exista situatii in care ar fi mai de dorit o pozitie buna ( prima pagina ) pe mai multe cuvinte cheie decat prima pozitie pe un singur cuvant cheie? Nu doar ca are legatura cu subiectul threadului dar mi se pare crucial de stabilit acest aspect inainte de demararea proiectului... oricarui proiect!
    Din experienta daca analizam doar primele 4 pozitii, diferenta dintre traficul de pe pozitia 1 si 2 este de 2-4 ori mai mare si intre 1 si 4 cam de 7-10 ori mai mare, daca ai 10 cuvinte cheie in pozitia 4 este la fel cum ai avea doar unul in pozitia 1, asta presupunand ca fiecare cuvant are acelasi numar de cautari.
    Apoi fiecare cuvant are specificul lui , de exemplu am un cuvant cheie in prima pozitie in care 70% din trafic se opreste la mine fara sa treaca si la urmatorii clasati, si alte cuvinte cheie in care doar 20% raman la mine (asta depinde atat de tipul cuvantului, de profil vizitator si de landing page).
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pasi de urmat
    De kitcat în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st May 2010, 00:35
  2. Linkbuilding cu 20% discount pt primii 10 clienti
    De zaducu în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th June 2009, 21:44
  3. Primii pasi pentru un prim magazin online...
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 2nd December 2008, 00:30
  4. pasi in SEO
    De xxxartmadalin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th July 2007, 16:21
  5. Primii virusi pentru Vista !
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th October 2005, 01:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •