Salut, as dori sa stiu daca imi pot deschide cont la o banca din strainatate si daca da, cum anume.
Momentan am un cont in lei in Romania dar avand in vedere situatia actuala din tara as dori sa imi mut banii la o alta banca mai sigura.
Salut, as dori sa stiu daca imi pot deschide cont la o banca din strainatate si daca da, cum anume.
Momentan am un cont in lei in Romania dar avand in vedere situatia actuala din tara as dori sa imi mut banii la o alta banca mai sigura.
Se poate, in Germania eu am intrebat pentru sora mea, era nevoie de actele normale. Atat timp cat aveai input prin cont lunar de cel putin 1500 euro, nu plateai nici o taxa (Postbank Germany).
- nu aveai taxa la extragere (pentru DE)
- nu ai taxa la depunere
- nu ai taxa pentru online banking
- nu ai taxa la plata cu cardul (pentru DE)
Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi
Marius acu tu chiar crezi ca daca noi o ducem rau bancile o duc rau ? In alta ordine de idei daca ai nevoie de bani rapid si n-ai card ce faci? astepti 2-3 zile dupa transfer sau te duci in germania sa scoti personal.
Bancile noastre sunt sigure.
Alceva vrea el sa faca defapt, sa nu mai plateasca impozite, ii incaseaza in contul ala de pe net, are el grija sa ii cheltuie pe acolo, nu il ia nimeni la intrebari.
@Haotik, tragi concluzii aiurea...
Bancile din Romania nu sunt sigure (cate au falimentat si banii s-au evaporat?) si in special acum cand se poate ajunge la o criza economica puternica.
M-am gandit sa transfer banii la o banca straina dupa ce am vazut cateva documentare. M-a marcat cel despre falimentul Argentinei unde toate bancile straine au inchis toate conturile si oamenii au luat-o in ... Aceeasi situatie a mai fost si in alte tari inclusiv cu "bancile noastre sigure".
o intrebare. de ce ar fi bancile din strainatate mai sigure ca cele din tara?
marius nu vreau sa te incep o polemica, dar dasta nu merge bine in romania, ca la orice stire de genul asta oamenii scot repede banii din banci.
o banca are 10% cash si 90% bani scripturali si cand 100% vor sa retraga e jale.
bancile de azi nu sunt ca bancorex sau dacia felix.
plus ca ai orice depozit garantat de stat (maxim 50keuro parca)
bancile-sucursale sunt la fel de sigure ca si cele mama deoarece sunt institutii diferite. un exemplu este brd: cand a fost frauda de 5 miliarde de euro in franta la noi s-a vorbit pe tema asta dar banca nu a fost afectata decat ca imagine zic eu.
l.e. ca cetatean european poti sa iti deschizi cont la orice banca din eu asta e sigur.
Ultima modificare făcută de Krm; 2nd June 2010 la 21:38.
n-am zis ca e usor ca nu stiu. cel mai bine cauta banca respectiva pe net la care vrei sa iti faci cont si intreba-i
cam greu cu legile.. dar mergand invers hai sa facem credite ca dau faliment bancile si nu le mai dam banii inapoi. glumesc
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)