Vezi Rezultate Sondaj: Ati cumparat sau aveti in vedere sa cumparati link-uri?

Alegători
45. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • DA

24 53,33%
  • NU

21 46,67%
Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 29 din 29

Subiect: de ce toate lumea cumpara linkuri?

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    46

Exclamation

Citat Postat în original de Cathubodua Vezi Post
    Pentru ca facem optimizare pt Google, n-ar fi mai bine sa ne intrebam daca ne penalizeaza Google pt link-uri platite? Si daca da, ne asumam riscul de a da bani degeaba, odata prinsi si penalizati?
    cred ca asta ar fi primul lucru, pe care ar trebui ca fiecare din cei care pratica, sa il faca. intotdeauna incerc sa fac lucrul asta atunci cand siteul este pe un trend ascendent si capata linkuri naturale, vorbesc de un "link building paid" soft, daca pot spune asa, si nu agresiv.

fiecare cu strategiile lui, deja cred ca vorbesc prea mult.

off-topic: mi-am adus aminte de un film bun, legat de bursa (vechi ce-i drept insa pentru cei care nu l-au vazut il recomand cu caldura) Wall Street

mariuslmm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Wink

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    Incerc sa inteleg de ce toti cumpara linkuri?
    Tu ca webmaster nu esti in stare sa ti le faci singur?
    In loc sa dai 2-3sute de euro pe luna de ce nu iti faci timp maxim 1 ora/zi si sa iti construiesti linkurile.
    Asta cu "sa ti le faci singur" este tare. La fel si multe raspunsuri din acest topic.

Hai sa incerc sa iti explic eu. Se presupune ca ai un site de vanzare servicii sau produse (adica esti firma si castigi bani din acel site, unde de obicei e concurenta acerba). Aici fie apelezi la cineva de face promovare, gen inscrierea in directoare si "face linkuri" asa cum zici tu, fie cumperi linkuri.

De ce nu merge NUMAI prima varianta? pentru ca tu nu poti "face linkuri" puternice in mod gratuit asa cum este cazul celor platite, iar atunci cand vrei sa ajungi in top 10 pe servicii sau produse, banii din acele linkuri cumparate se recupereaza lejer. Nu o sa ajungi in top 10 la asa ceva cu "linkuri facute" gratuit.

A nu se intelege ca incurajez sau nu cumpararea de linkuri. Doar constat ca este foarte folosita si am incercat sa dau un raspuns de ce.

PS "nu poti face tu linkuri". linkurile le primesti de la alti posesori de siteuri (adica ei le fac ). Le primesti gratis sau pe bani. Cele gratis nu valoreaza mare lucru; asta daca nu cumva cunosti acel posesor de site si vrea sati dea gratis. Schimbul de linkuri nu au valoarea unui link unidirectional.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

daca ai fi citit tot topicu ai fi vazut ca:
    1) construitul de linkuri nu se rezuma numai la inscrierea directoare si de asemenea multi webmasteri nici nu mai folosesc aceasta metoda
    2) poti sa ajungi in top 10 pe un keyword greu din linkuri gratuite, depinde de cat "iti merge mintea".
    3) degeaba tu cumperi 2 linkuri de pe siteuri cu pr=5 si eu am 100 de pe siteuri cu pr=1 pentru ca voi fi inaintea ta in cautari.
    4) cand am zis ca eu imi fac linkurile m-am referit la faptul ca eu le construiesc. chiar daca sunt gratis nu te roaga nici un webmaster sa iti puna linkurile la el pe site.
    5) link exchange-ul ajuta foarte multe daca e facut cu cap si nu in cantitati industriale. ex: pe un site in engleza am facut le cu un site din acelasi domeniu dar .edu si a ajutat foarte mult

l.e. sincer daca toata lumea ar gandi ca tine ca fara linkuri cumparate nu ai sanse sa rankezi in top10 pentru orice keyword care are cat de cat concurenta ar fi rau
    Ultima modificare făcută de Krm; 29th October 2009 la 11:16.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de mariuslmm Vezi Post
    Cele gratis nu valoreaza mare lucru; asta daca nu cumva cunosti acel posesor de site si vrea sati dea gratis.
    Tocmai cele gratuite sunt cele mai bune, sunt cele naturale. Le obtii in interiorul textelor, nu in footer sau cine stie ce alta zona, le obtii pe site-uri cu autoritate care nu recurg la chestii de genul sa vanda linkuri.
    Sa zicem, un articol pe Discovery care te pune sursa si pe tine, nu poti intrece asa ceva cu ceva platit :p .
    Dar cum ai zis tu depinde de domeniu, nu poti obtine linkuri natural in toate domeniile, acolo faci ce poti si recurgi la linkuri platite, pe langa alte mici siretlicuri.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    daca ai fi citit tot topicu ai fi vazut ca:
    1) construitul de linkuri nu se rezuma numai la inscrierea directoare si de asemenea multi webmasteri nici nu mai folosesc aceasta metoda
    2) poti sa ajungi in top 10 pe un keyword greu din linkuri gratuite, depinde de cat "iti merge mintea".
    3) degeaba tu cumperi 2 linkuri de pe siteuri cu pr=5 si eu am 100 de pe siteuri cu pr=1 pentru ca voi fi inaintea ta in cautari.
    4) cand am zis ca eu imi fac linkurile m-am referit la faptul ca eu le construiesc. chiar daca sunt gratis nu te roaga nici un webmaster sa iti puna linkurile la el pe site.
    5) link exchange-ul ajuta foarte multe daca e facut cu cap si nu in cantitati industriale. ex: pe un site in engleza am facut le cu un site din acelasi domeniu dar .edu si a ajutat foarte mult
    Cum spui tu.

Eu am incercat sa iti raspund la nelamurirea ta din primul post "Incerc sa inteleg de ce toti cumpara linkuri?". Se pare ca intre timp ai devenit expert

PS. Prometeu cu siguranta cele naturale sunt cele mai bune, insa de unde sti tu ca un link natural este sau nu platit? Crezi ca daca este in interiorul unui text sau in oricare parte a siteului nu poate fi platit? Sau daca este pe un site ff serios nu poate fi cumparat? Oricum discutia este foarte ampla, iar la cumpararea de linkuri conteaza foarte mult si unde si cum cumperi.

Oricum pana la proba contrarie un link natural poate fi acolo contracost; nu ai de unde sa sti.

Krm
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

Cum spui tu.

Eu am incercat sa iti raspund la nelamurirea ta din primul post "Incerc sa inteleg de ce toti cumpara linkuri?". Se pare ca intre timp ai devenit expert
    n-am zis ca sunt expert. dar eu am intrebat altceva: de ce webmasterii cumpara linkuri cand ar putea sa le construiasca singuri. motivele pentru care se cumpara linkuri le stiu si eu si sunt evidente.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Implicit

Firmele serioase si mari, care vor sa se dezvolte online, nu cunosc termenul "gratuit". Ca sa faci bani trebuie investiti bani. Nu vorbesc aici de un blog personal sau mai stiu eu ce asemanator, unde poti face gratis tot (pe domeniul .ro).

Si cand ajungi acolo o sa vezi ca acele linkuri facute gratuit nu sunt asa valoroase pe cum credeti voi. (Exista ca in toate domeniile mici exceptii)

Pe engleza nu mai merge asta cu fara bani, si probabil in viitor nici pe romana.
    La noi inca mai merge ca nu e asa mare concurenta si poti lua fata unor siteuri pe diverse nise, dar sa fi sigur ca siteurile pe care le-ai luat nu au bagat banii in campanii seo.

In fine, fiecare cu parerea si experienta lui.
    Ultima modificare făcută de mariuslmm; 29th October 2009 la 11:34.

Krm
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

corect aici nu am de ce sa te contrazic, insa nu generaliza cum ai facut mai inainte.

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    46

Implicit

Ca sa faci bani trebuie investiti bani.
    in cele mai multe cazuri da. iar daca imi spune cineva de twitter, facebook etc. genul asta de reusita e 1:1 mil ... eu mi-am incheiat pledoaria!

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce cauta lumea pe Google
    De Seinfeld în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th July 2009, 21:17
  2. Lumea Noastra
    De Cristi G în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 24th June 2009, 17:29
  3. La Multi Ani la toata lumea
    De hotcam în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 11th January 2008, 23:38
  4. Ce zice lumea despre noi
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th May 2005, 22:03
  5. Ce mai face lumea?
    De Razvan Pop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th March 2005, 16:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •