Salut!
Imi cer scuze daca e nu e categoria potrivita, rog moderatorii sa mute discutia in alt subforum daca este cazul.
Observ o tendinta de crestere a online-ului din Moldova, dar sunt si foarte multe nise neexploatate care poate merita, mai ales fiind destul de "la inceput" fata de online-ul romanesc - cel putin asa imi da impresia.
Ce vreau sa fac:
- unul sau mai multe site-uri cu domeniu .md care pot avea ca nume (de domeniu) cuvinte cheie destul de importante/interesante
Ce m-ar interesa:
- vad ca pe google.md la cautarea dupa cuvinte cheie romanesti imi apar, bineinteles, si site-uri cu .ro sau .com. Chiar mai multe decat .md. E normal, avand in vedere ca e aceeasi limba. Intrebarea aici este daca concurenta va fi tot atat de mare ca intre .ro si .ro. In sensul ca daca sunt in Moldova (din pacate nu am cum sa ajung acolo acum ca sa pot sa fac un studiu la fata locului, eu sunt in Bucuresti) si caut dupa cuvinte cheie romanesti de pe google.md, site-urile .md au prioritate mai mare, sau cele .ro? Pt ca presupun ca e o cautare regionala, cu IP-uri de acolo, deci logic ar fi ca .md sa aiba prioritate. Dar nu sunt sigur, de asta va intreb pe voi.
- moldovenii sunt tot atat de interesati de online ca si noi? Romanii la inceput nu prea aveau treaba cu internetul, dar in ultimul timp parca toti romanii s-au "mutat" pe net, cred ca orele dedicate online-ului sunt peste 10/zi. Asa e si in Moldova? E destul de important aspectul asta, pt ca degeaba sunt pe locul 1 sa zicem, daca am 10 vizitatori pe zi
- ei cum cauta? Pe google.ro, google.md sau google.com? Conteaza IP-urile? Li se afiseaza cu prioritate site-urile lor? (stiu ca am mai intrebat, asta era versiunea scurta a intrebarii )
As mai avea multe de intrebat si de studiat, pt ca intrand pe google.md, ma simt ca si cum ar fi prima oara cand accesez internetul Si totusi sunt multe nise de exploatat, iar daca nu incerc, s-ar putea sa imi bag unghia in gat peste 10 ani, asa cum fac acum, ca nu m-am apucat de online mai devreme
Nu stiu de ce, dar parca sunt mai increzator (in sensul ca ma descurc mai bine) pe .com sau .ro.
Stiu ca pot sa incerc dand drumul la treaba, dar fiind criza , nu prea imi permit sa fac teste, asa ca poate cineva dintre voi are mai multa experienta/informatii in legatura cu asta. Topicul ar fi valabil pt cam orice domenii regionale, dar pt .md am noroc ca stiu limba (pana nu se baga rusii de tot - mama lor!).
Va multumesc!