Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Studiu de piata - Moldova?

Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    32

Implicit Studiu de piata - Moldova?

Salut!

Imi cer scuze daca e nu e categoria potrivita, rog moderatorii sa mute discutia in alt subforum daca este cazul.

Observ o tendinta de crestere a online-ului din Moldova, dar sunt si foarte multe nise neexploatate care poate merita, mai ales fiind destul de "la inceput" fata de online-ul romanesc - cel putin asa imi da impresia.

Ce vreau sa fac:

- unul sau mai multe site-uri cu domeniu .md care pot avea ca nume (de domeniu) cuvinte cheie destul de importante/interesante

Ce m-ar interesa:

- vad ca pe google.md la cautarea dupa cuvinte cheie romanesti imi apar, bineinteles, si site-uri cu .ro sau .com. Chiar mai multe decat .md. E normal, avand in vedere ca e aceeasi limba. Intrebarea aici este daca concurenta va fi tot atat de mare ca intre .ro si .ro. In sensul ca daca sunt in Moldova (din pacate nu am cum sa ajung acolo acum ca sa pot sa fac un studiu la fata locului, eu sunt in Bucuresti) si caut dupa cuvinte cheie romanesti de pe google.md, site-urile .md au prioritate mai mare, sau cele .ro? Pt ca presupun ca e o cautare regionala, cu IP-uri de acolo, deci logic ar fi ca .md sa aiba prioritate. Dar nu sunt sigur, de asta va intreb pe voi.

- moldovenii sunt tot atat de interesati de online ca si noi? Romanii la inceput nu prea aveau treaba cu internetul, dar in ultimul timp parca toti romanii s-au "mutat" pe net, cred ca orele dedicate online-ului sunt peste 10/zi. Asa e si in Moldova? E destul de important aspectul asta, pt ca degeaba sunt pe locul 1 sa zicem, daca am 10 vizitatori pe zi

- ei cum cauta? Pe google.ro, google.md sau google.com? Conteaza IP-urile? Li se afiseaza cu prioritate site-urile lor? (stiu ca am mai intrebat, asta era versiunea scurta a intrebarii )

As mai avea multe de intrebat si de studiat, pt ca intrand pe google.md, ma simt ca si cum ar fi prima oara cand accesez internetul Si totusi sunt multe nise de exploatat, iar daca nu incerc, s-ar putea sa imi bag unghia in gat peste 10 ani, asa cum fac acum, ca nu m-am apucat de online mai devreme
    Nu stiu de ce, dar parca sunt mai increzator (in sensul ca ma descurc mai bine) pe .com sau .ro.

Stiu ca pot sa incerc dand drumul la treaba, dar fiind criza , nu prea imi permit sa fac teste, asa ca poate cineva dintre voi are mai multa experienta/informatii in legatura cu asta. Topicul ar fi valabil pt cam orice domenii regionale, dar pt .md am noroc ca stiu limba (pana nu se baga rusii de tot - mama lor!).

Va multumesc!

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Din cate stiu eu piata in Moldova e mai impartita pentru ca multi foloesc si limba rusa in cautari. Cred ca cel mai folosit agent de mail este unul in limba rusa: http://www.mail.ru/

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    38

Implicit

spuneai ca la cautari pe google.md apar si site-uri romanesti,nu? Ei bine, nu ai un site care sa apara acolo in cautari ? Verifica refereul daca ai google.md si vezi daca merita numarul de vizitatori. Desi totusi este o tara mica , impartita cum spunea si attempt pe rusa si romana , deci nu cred ca poti avea cine stie ce succes.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    37

Implicit

Netul de limba romana din Republica Moldova este putin dezvoltat .
    Un impediment important este si pretul foarte ridicat al unui domeniu .md

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    32

Implicit

Da, destul de piperat pretul, am gasit domenii .md pe la ~200 euro, cam cel mai scump TLD din Europa (din cate am vazut). Aveti idee de ce?

acsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    36
    Posturi
    281
    Putere Rep
    30

Smile

Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    Da, destul de piperat pretul, am gasit domenii .md pe la ~200 euro, cam cel mai scump TLD din Europa (din cate am vazut). Aveti idee de ce?
    Oare de ce?Saracia logic,Moldova fiind una dintre cele mai sarace regiuni de pe glob.

Si eu am vazut ca imi vin pe siteul meu vizitatori din moldova.La doua cuvinte cheie sunt pe locul intai pe google.md in fata unor siteuri ale unor universitati in timp ce la aceleasi cuvinte cheie sun pe locul 7 pe google.ro

Ei daca deabia acum se dezvolta,ma refer piata online, logic ca strategiile seo sunt inca primitive.

Nevermind,personal nu iti recomand sa incerci.Ei cand dau de ceva nou apar ca melcii dupa ploaie si cu siguranta vei avea o concurenta chiar mai agresiva ca in Romania.bine,orice afacere presupune risc dar aici nu cred ca este domeniul cel mai prielnic.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca cel mai important este sa intelegi mentalitatea pietei regionale , si dupa asta trebuie sa te arunci la investit , mai ales ca este o suma mare .

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu cred ca as avea ce sa investesc mai mult decat banii pe hosting si domenii.

@romania inedit: asta incercam sa fac, de asta intreb

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    Nu cred ca as avea ce sa investesc mai mult decat banii pe hosting si domenii.

@romania inedit: asta incercam sa fac, de asta intreb
    Si in Republica Moldova nu sunt forumuri ?

Incearca sa stai de vorba si cu persoane din Republica Moldova , si poate asa o sa gasesti raspunsul la intrebarile tale .

Eu vazui o megaoferta pentru un domeniu md , de numai 250 $ .

Probabil regimul lui Voronin se teme ca daca lasa domeniile .md mai ieftine , o sa li se suie moldovenilor democratia la cap .

Si la rusi sunt scumpe , de 89 euro pe an , ei putand inregistra si domeniile Uniunii Sovietice , in timp ce cetatenii din Republicii Moldova pot inregistra un nume de domeniu .md cu 199 de euro , mai scump decat in Norvegia , unde costa 149 de euro .

Domeniile scumpe franeaza dezvoltarea internetului , ca si domeniile alocate pe viata , asa cum este cazul in Romania si aiurea .

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de romania inedit Vezi Post
    Probabil regimul lui Voronin se teme ca daca lasa domeniile .md mai ieftine , o sa li se suie moldovenilor democratia la cap .
    Aceasta este explicatia . Domeniile din tarile comuniste sau cu regim totalitar sunt foarte scumpe . Internetul , mai ales forumul , este dusmanul regimurilor autoritare .Domeniile nationale cubaneze si vietnameze sunt scumpe .
    Una din primele actiuni ale ultimei lovituri militare de stat din Thailanda este blocarea( controlulu) netului .
    Games.cu e liber... dar e 920E/an la eurodns.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Trafic Republica Moldova
    De samyboss în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th April 2010, 12:58
  2. Cum optimizam pentru Moldova?
    De haos în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th January 2009, 16:01
  3. Studiu de piata
    De Addsite în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th November 2008, 08:37
  4. Mini studiu de piata
    De laufer în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st October 2006, 00:59
  5. Emag In Rep. Moldova?
    De alfie în forumul Bar, lobby...