Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Crestere brusca & inexplicabila vizitatori

CornelB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th June 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    58
    Posturi
    160
    Putere Rep
    33

Implicit Crestere brusca & inexplicabila vizitatori

Poate o sa vi se para ciudat, dar pe mine ma framanta, nu gluma...

Concret: aseara, intre 19-23 si azi, de la ora 16 constat o crestere abrupta, inexplicabila a numarului de vizitatori. Cresterea este de cel putin 30%-70% fata de intervalele orare ale zilelor precedente.

Toata ziua am studiat ce s-a intamplat, incercand sa identific sursa si cauzele; cresterea pare sa fie pe segmentul vizitatorilor directi [fata de ponderea normala de 5-6%, ieri am avut 16%, azi 20%!]

Habar nu am ce se intampla! Ma bucura, bineinteles, saltul, dar vreau sa inteleg!!! Adaug constant continut [si eu si userii], adaug functionalitati saptamanal, dar ieri si azi nu am pus nimic!

Ati mai trecut careva prin asa ceva? Chiar daca nu, care credeti ca ar fi cauzele? Singurul lucru care mi-a trecut prin minte a fost eventualitatea ca site-ul sa fi fost mentionat, in treacat, in vreo emisiune radio sau tv. Asta ar fi explicat spike-ul de aseara, dar cum de se repeta acum?? [dimineata, crsterea a fost de maxim 10% pe intervale orare]
    AmFostAcolo.ro impresii, fotografii hoteluri si destinatii de vacanta
    Grafice detaliate temperaturi multianuale Egipt, Tunisia, Turcia etc

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Pai daca tu cu toata statistica in fata nu ai fost capabil sa-ti dai seama, apoi noi pe ghicite?

Cum sti si tu, motivele pot fi MULTE
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

gemanaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd May 2008
    Vârstă
    50
    Posturi
    111
    Putere Rep
    34

Implicit

Salut ,
    Ceva asemanator patesc si eu de cateva zile . De o saptamana si ceva am mult mai multi vizitatori decat de obicei .
    Ma gandesc ca a trecut google si ....
    Am 2 siteuri in turism : Tomis Travel si Oferte Antalya

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

poate ai fost mentionat intr-un alt site cu destul traffic fara link gen "amfostacolo.ro". Ai si ceva cautari recent, deci a spus cineva adresa site-ului tau pe undeva de a crescut trafficul.

Cautari:
    305 amfostacolo
    128 amfostacolo.ro
    54 www. amfostacolo.ro

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Ce nişă e site-ul?
    Dacă e ceva gen conţinut funny poate a dat unul peste un film super tare pe care l-a dat mai departe pe mess şi alţii care l-au văzut au făcut idem. Deşi e foarte puţin probabil.. e o explicaţie plauzibilă pentru creşterea bruscă a traficului venit direct.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Am patit acum vre-o 2 ani o chestie similara.

Aveam un site al unei formatii americane cu un nr de vizitatori aproximativ constanti, cred ca pe la 1k/zi, majoritatea din US. Si intr-o zi m-am trezit cu mii de vizitatori directi din brazilia. Eram si cu adsense-ul la inceput asa ca m-am udat pampers-ul instant.

Era si perioada aia in care te banau si daca te uitai urat la reclame, se vede ca voi astia de nici n-ati citit tos-ul n-ati prins-o. (asta referire la alte threaduri despre adsense in care se intreaba daca ceva e legal, cand se incalca clar tos-ul)

Asa ca le-am dat mail urgent la adsense, le-am explicat situatia si binenteles ca ei mi-au dar reply-ul cu "We'll keep an eye..." ceeea ce nu a fost chiar linistitor.

Dupa 2-3 zile de agitatie, perioada in care nr de brazilieni crestea, am gasit o solutie simpla: le-am banat ip-urile la toata tara.

Cred ca o luna mai tarziu am aflat ce se intamplase: O revista de adolescenti de la ei a crezut ca site-ul meu e cel oficial al formatiei respective si l-a dat drept referinta intr-un articol al lor.

Revenind la topic: mai mult ca sigur site-ul tau a fost mentionat pe un site popular, fara sa-ti dea link, sau la televizor sau in Libertatea&co.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Aveai 3 vizitatori/zi: tu, frate-tu si prietena ta.
    Voi o faceati voios, ea mai in scarba.
    INtr-o zi ea a intrat sa-si faca datoria de la un vecin (alt IP). De fapt a fost un pretext ca sa treaca pe la el. Traficul a crescut cu 33% (~30%). Ulterior s-a mai dus si la un alt vecin (tot pretext de a intra la el in casa). Traficul a crescut cu 66% (~70%).
    Alta explicatie nu poate sa existe.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

@MC: gluma e buna, dar omul are 3.5k unici/zi, nu e chiar un site mic, la standardele romanesti face intre 30 si 50.000 de euro

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    @MC: gluma e buna, dar omul are 3.5k unici/zi, nu e chiar un site mic, la standardele romanesti face intre 30 si 50.000 de euro
    Am vazut ca e un user cu ceva posturi si m-am gandit sa il "taxez" putin pentru deschiderea unui topic destul de aerian. Sper sa nu se supere.

In plus confirm ca prietena lui NU s-a dus in vecini sa efectueze click pe site-ul lui ptr a incrementa contorul de vizitatori.

CornelB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th June 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    58
    Posturi
    160
    Putere Rep
    33

Implicit

multumesc tuturor ptr raspunsuri, cum zicea si big mai sus, cateodata, cand esti nou, ma intri - chiar daca nu in panica - da asa, intr-o framantare cand vezi ca ti se intampla niste lucuri pe care nu le intelegi de ce se intampla...

Foarte probabil explicatia este acea referinta in treacat, fara link, pe un suport-media cu audienta mare, indiferent de media. Asta pentru ca acele "spike"-uri au fost singulare.

---

la final, @marius_cristian: omule, era sa ma bagi in belea, daca luam de bune alea-alea ale tale? Pen'ca de *nevasta-mea* nu putea fi vorba, sigur ii trageam o scaltoaca *amantei*, ce locuieste in apartamentul vecin [auzi, frate, ce căuta ea la *alti* vecini?!??], ceea-ce-ar fi insemnat ca aude nevasta gura lu-aialalta si iaca buclucul.

:---)
    AmFostAcolo.ro impresii, fotografii hoteluri si destinatii de vacanta
    Grafice detaliate temperaturi multianuale Egipt, Tunisia, Turcia etc

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Crestere brusca pe yahoo
    De revenco_andrei în forumul Yahoo!
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th August 2009, 20:06
  2. crestere site
    De crysty_23 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 22nd June 2009, 20:57
  3. O scadere brusca a vizitelor din google
    De maria în forumul Google
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 4th June 2008, 17:48
  4. Crestere trafic
    De midanius în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 1st July 2007, 22:33
  5. Crestere trafic ...
    De arizona în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th September 2006, 01:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •