Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Scadere constanta in serps. Posibile cauze si solutii propuse

adrian.pop este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Exclamation Scadere constanta in serps. Posibile cauze si solutii propuse

In ultimele 2 luni ma confrunt cu o problema serioasa (pentru mine) de scadere in serps:

este vorba de site-ul videomodeling.ro care incepand cu februarie 2014 a scazut treptat in serps de pe pozitia 2 pana pe pozitia 6-8 atat pentru keyword-ul principal "videochat cluj" cat si pentru variatiile sale. Site-ul destinat recrutarii de personal pentru un studio de videochat din Cluj este live din iulie 2012.

In 2014 site-ului nu i s-a adus nicio modificare majora, s-au postat constant articole noi pe site, nu s-a facut seo spam dar nici nu s-a facut link building activ.

La inceputul lunii februarie 2014 s-a observat in AdWords o scadere in quality score (Landing page experience pe rosu, scor 4/10) pentru keyword-ul principal dar dupa 2 saptamani si-a revenit pe verde (Average, scor 7/10).

In momentul de fata pentru keyword-ul principal site-ul este surclasat de site-uri mai slabe, mai noi, mai putin optimizate si cu backlinks-uri mai putine.

O penalizare manuala e exclusa, nu apare nimic in WMT si daca era penalizare manuala nu mai gaseam site-ul in primele 100 rezultate.

Cateva cauze la care m-am gandit:
    1. Strategie Google?
    Faptul ca se investeste in AdWords atat cat e necesar pentru a mentine pozitia 1 in paid pe keyword-ul principal poate duce la scaderea in serps organic tocmai pentru a te face sa continui sa investesti in AdWords?

2. Atac al concurentei?
    De la inceputul anului s-a observat un atac sustinut al concurentei sub forma de click-uri frauda pe rezultatele platite in google search, pentru a consuma bugetul de AdWords mai repede. S-a anuntat Google care a rambursat cateva click-uri fraudate, atacul continua dar mai slab.

3. Backlink-uri putine?
    Datorita domeniului de business, e greu sa obtii backlink-uri pentru acest tip de site. Desi in timp si in mod organic s-au obtinut cateva backlink-uri, in general eforturile au fost concentrate pe articole unice on site si pe promovare pe Facebook, in speranta ca va compensa lipsa de backlink-uri.

4. Probleme de optimizare on site?
    Pentru keyword-ul principal apare in serps atat landing page-ul dedicat keyword-ului principal cat si home page-ul. Poate fi vorba aici de canibalizare sau de o problema similara de optimizare on site?

5. Bounce rate mare?
    Inca din 2012, de cand site-ul e live, bounce rate-ul a fost mare (50-60%), dar incepand cu 2014 a urcat spre 70%-75% din cauza traficului platit adus in principal de pe Google si Facebook.

Voi care credeti ca ar fi cauza sau cauzele acestei scaderi in serps si cum ati proceda pentru revenirea in serps pentru keyword-ul principal si variatiile sale?

Orice opinii, sfaturi sau recomandari constructive sunt binevenite. Va multumesc anticipat.
    Ultima modificare făcută de adrian.pop; 14th April 2014 la 16:18.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

Un pic de offtopic dar am vandut cateva advertoriale unui site de videochat din cluj si e posibil ca el sa-ti fi luat locul in serp

Iar legat de backlinkuri putine, nu conteaza numarul lor cat autoritatea site-urilor pe care are linkuri.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Punctul 1 si 2 nu au nici o legatura cu SEO.

Referitor la punctul 5, desi folclorul spune ca bounce rate influenteaza pozitiile in SERP, inca nu este un fapt dovedit.

Personal cred ca in cazul tau problema ta este un profil subtire de backlinkuri.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Punctul 1 si 2 nu au nici o legatura cu SEO.

Referitor la punctul 5, desi folclorul spune ca bounce rate influenteaza pozitiile in SERP, inca nu este un fapt dovedit.

Personal cred ca in cazul tau problema ta este un profil subtire de backlinkuri.
    In mod sigur e de la link-uri. Vad doar 7 link-uri pt. site-ul tau . Nu stiu cat de competitiva e nisa, dar cu atat de putine linkuri ma mir ca ai si acele pozitii.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

@ adrian.pop

Nu inteleg ceva. E afacerea ta? Esti platit pentru promovare?

Ce e cu site-ul asta? E un blog? Pare blog si e plin de text.

"Site-ul destinat recrutarii de personal pentru un studio de videochat din Cluj". NU CRED. Eu cred ca site-ul este destinat lui Google si este un blog despre nimic.

Nu-ti permiti o thema de wp? Sau ai inteles gresit ideea de seo = content mult si inutil?

Revenind la post. Eu cred ca iti place sa pierzi timp, iar timpul este pe bani. Cum poti sa-ti bati capul cu atatea detalii, strategii si suspiciuni, cand tu nu ai link-uri. Speri sa rankezi forever din content? Tu te auzi vorbind? "atac al concurentei"! Atac la ce? Click-uri in adwords? WOW, dai faliment?

Vrei sa-ti pun 1 poza si sa-l duc locul 1, fara pic de text?

Cumpara link-uri, 10-20 macar si fa-ti site de videochat, sa stie omul ce e cu site-ul asta. PUNE o POZA MARE CU SALARIUL si galeria din studio: de la 1000 euro lunar, 5 ore pe zi, aici: si pui poze. Restul de text e inutil. Pune si un numar de telefon sau email si atat!

Nu gasesti link-uri? Faci misto? Iti vand eu 20 pe 20 de ip-uri (iti ajung), ai buget?

Daca nu ai, atunci inseamna ca esti platit pentru promovare si cauti consultanta gratuita. Cum sa spui ca nu ai de unde sa cumperi links? Daca aveai nevoie de 2000 de root links din ro cu ip de ro, si multe alte cerinte, intelegeam, dar asa?

Cumpara links si lasa restul de povesti cu "bounce rate", "atac al concurentei", "furtuna tropicala", "cutremur", "combinari de 12 luate cate 290", " 2 pauza - 1 final", "tura la b4", etc.

----------------

Ultima modificare făcută de Tom; 14th April 2014 la 23:19.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

offtopic : Or fi scumpe linkurile , Tom, si poate nu-si permite

Revenind la problema ta, nu ai linkuri, aia e problema. Daca nu stii cum sa le obtii , citeste forumul acesta, sunt o gramada de propuneri de advertorials, nu pot sa cred ca nu i-ai gasit.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

@ Tom
    Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu inteleg ceva. E afacerea ta? Esti platit pentru promovare?
    Lucrez in cadrul firmei care detine afacerea.

Nu-ti permiti o thema de wp?
    Nici chiar asa . Folosim U-design ca tema wp pentru ca mergea bine cu idea de continut. Dar ai dreptate, e nevoie ca partea vizuala sa fie prezenta mai mult.

Sau ai inteles gresit ideea de seo = content mult si inutil?
    Fara sa para sarcastic iti spun sincer ca se poate sa fi inteles eu gresit aia cu "content is king" si directia in care se indreapta Google. Idea la inceput a fost sa mergem pe continut original si relevant pentru publicul tinta si mai putin pe link-uri la gramada pe tot felul de site-uri pe care nu da nimeni click. Am tot auzit ca cei care s-au bazat pe link-uri se vor arde, dar se pare ca inca nu s-a ajuns pana acolo

Speri sa rankezi forever din content?
    Da, pana acum asa am sperat, dar voi incerca de acum si partea de link building mai serios sa vedem cum merge.

Iti vand eu 20 pe 20 de ip-uri (iti ajung), ai buget?
    Te contactez sa vedem daca am buget

Cumpara links si lasa restul de povesti cu "bounce rate", "atac al concurentei", "furtuna tropicala", "cutremur", "combinari de 12 luate cate 290", " 2 pauza - 1 final", "tura la b4", etc.
    Word!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

@adrian.

Daca lucrezi acolo, inseamna ca esti platit pentru promovare, deci tu trebuie sa "promovezi". Greu sa mai ai si buget de promovare cand exista om platit pentru asta.

Lasa content-ul pentru user, ca tu nu ai nisa de povesti. Ai nevoie de un landing page curat si care sa trimita mesajul: hai sa castigi bani cu noi, etc.

Pune-i links si esti stress free.

off: da, e un dus rece, pentru ca asta e scopul. O sa treaca timp, pana cand o sa intelegi ca stiu ce zic, pana atunci poti sa dai cu pietre.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

@adrian.

Daca lucrezi acolo, inseamna ca esti platit pentru promovare, deci tu trebuie sa "promovezi". Greu sa mai ai si buget de promovare cand exista om platit pentru asta.

Lasa content-ul pentru user, ca tu nu ai nisa de povesti. Ai nevoie de un landing page curat si care sa trimita mesajul: hai sa castigi bani cu noi, etc.

Pune-i links si esti stress free.
    Multumesc (sincer) de sfaturi, pentru mine cel putin nu ai vorbit degeaba, le voi aplica.

off: da, e un dus rece, pentru ca asta e scopul. O sa treaca timp, pana cand o sa intelegi ca stiu ce zic, pana atunci poti sa dai cu pietre.
    Aici ai inteles un pic gresit la faza cu "datu cu pietre", ti-am dat rate pozitiv pentru ca ceea ce mi-ai zis tu m-a facut sa realizez unde gresesc, de aici si comentariul "un dus rece", tradus mai pe romaneste "mersi ca m-ai trezit la realitate".

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Reclame Adsense - CTR Extrem de miic - Cauze?
    De dontedro în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th June 2011, 10:47
  2. Posibile nereguli la ROTLD
    De lovelife în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 12th March 2011, 00:11
  3. Problema grava ? scadere in trafic si in serps
    De Ionut D în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 22nd May 2010, 10:58
  4. Google penalty -20 pozitii, cauze?
    De c_n_m în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th November 2008, 12:05
  5. Motive posibile de banare
    De catalindeva în forumul Adsense
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th April 2008, 08:26

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare