Vreau sa va cer sfatul, parerea, orice poate fi de folos. Se da urmatorul site: dictionar-englez-roman.org - 1000 unici/zi, bounce rate 30%, time on site 5-6 minute. Toate bune si frumoase pana aici.
Problema a aparut atunci cand am incercat sa pun reclame Adsense pe el. Am incercat diverse variatii, diverse formate publicitare in diverse zone, chiar si sub butonul traducere.
CTR-ul este extrem de mic, nu depaseste 0.50%. Care sa fie problema ca nu imi pot da seama? Unde este buba? Ce credeti?
In principal am mizat pe culorile de la linkuri si text, ba chiar am incercat si cu cele din header, dar fara prea mare succes.
Ma gandesc ca ar fi bine sa merg pe o alta metoda de monetizare, gen vanzare reclama celor interesati (traduceri, invata engleza etc)...
Mai bine varianta a doua.
De regula, vizitatorii unui astfel de site nu prea sunt interesati de alte chestii, de cele mai multe ori sunt grabiti, lucreaza sau fac o chestie, au dat de un cuvant pe care nu-l cunosc si vor sa afle repede raspunsul. Intra pe site cauta cuvantul dupa care gata... Dictionarul nu e un site pe care sa-ti pieri timpul.
Ai putea incerca cu niste culori mai stridente, exemplu clasic cu titlurile rosii si linkuri verzi, testeaza, vezi daca se schimba ceva...
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
M-am gandit la ce spui tu, la comportamentul vizitatorilor, totusi ei petrec ceva timp pe site - 6 minute in medie, bounce-ul e foarte bun - 30%, problema cred ca e in alta parte...
Am atasat o imagine cu sugestia mea de plasare a elementelor. Unitatea 728x90 (doar text) este optionala, in sensul ca mai bine incerci doar cu cea de 336 sau 300 (text si imagine), vezi cum merge si apoi incerci si cu cea de 728.
Si nu uita sa faci canal pt fiecare unitate ca sa vezi care merge prost. De exemplu s-ar putea sa ai CTR foarte mic pe index, eu unul nici nu as pune adsense pe index ci doar pe paginile cu rezultatul traducerii. Acum ramane sa creezi canale pt index, pagina rezultate cautari si unitati, gen:
336x280 index, 336x280 traducere si in felul asta vezi care sunt paginile unde ai ctr mic.
Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 10th June 2011 la 18:22.
Multumesc mult pentru sugetii domnilor Popescu Marian si Bukum...
O sa fac un mic facelift sa zic asa pentru a implementa ceea ce ai surprins in schita Marian...
Totusi cred ca ar mai merge un box cu reclama sub casuta de cautarea inaintea sau dupa afisarea rezultatelor... nu ?
E posibil sa fie si asta, deocamdata ma las pagubas, o sa scot toate reclamele, o sa astept sa mai creasca traficul si o sa incerc sa vad reclama separat. Multumesc pentru raspunsuri, daca mai aveti idei, orice, sunt bine primite.