Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Impressions vs clicks - Este normal?

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    32

Implicit Impressions vs clicks - Este normal?

Azi cand am intrat in google webmasters ai am aruncat o privire peste search queries si am ramas un pic..mirat. Din 75.000 de impresii pe luna am doar 1000 clicuri.

De exemplu pentru cautarea "need for speed the run system requirements" am 3000 de impresii si 16 clicuri si chiar pentru pozitia 1 in rezultate ( 250 impresii ) au fost sub 10 clicuri.

Intreabarea si solutia este cum cresc numarul de clicuri ?
    Ultima modificare făcută de Hapiuc Robert; 5th November 2011 la 16:59.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Descriere cat mai buna ar fi primul raspuns.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Incerca sa citesti asa: 10% din impresii sunt defapt potentialii vizitatori care dau click.
    Din cei 10%, conversia (in cazul in care oferi servicii sau produse) este de 2-3%.

Tot ce vine peste, e bonus
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    32

Implicit

Tom - Am inteles, inseamna ca nu poti sa ai 90% clicuri din 1000 de impresii. Este logica ca odata cu, cresterea impresiilor creste si numarul clicurilor.
    Ursut - Da aproximativ la asta ma dus si pe mine capul prima data, dar in cazul unui magazin online cu ce dauneaza seo daca adaugi in descriere pretul produsului si categoria?

Balauta este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th October 2011
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    50
    Posturi
    37
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In primul rand mai sunt unii care dau cautare sa vada cum mai sunt pozitiile pe google la cautarea respectiva, altii au deja o preferinta pentru un site de care le place
    Eu cel mai mult am 70% click-uri la acelasi site la o alta cautare am 8% si asta depinde mult si de cat de mult atrage descrierea scoasa de google pentru cautarea respectiva, de informatia gasita de vizitatori daca li se pare utila sau vad c anu le place si alta data te evita

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    43

Implicit

Eu zic ca depinde si de descrierile concurentilor. Daca ceilalti au o descriere mai 'faina', e normal ca ei sa primeasca vizita.
    Dar la mine e exact invers:

Am la un site 2000 de click-uri din 18.000 de cautari. Concurentii au o descriere mult mai faina ca a mea, si tot am o ratie de +10%
    La altul din 6000 de cautari am doar 400 click-uri. Concurentii au descrieri nepotrivite (cred eu) cautarii lor. Si aici am ratia de click-uri mai mica.
    Vand Advertoriale (pr 5)

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Cred ca impresiile au devenit destul de nerelevante de cand cu Google Instant. Aveti aici detalii.

Cu alte cuvinte, impresii mai nou sint considerate cand:
    The user begins to type a query on Google and clicks anywhere on the page (a search result, an ad, a spell correction, a related search).

The user chooses a particular query by clicking the Search button, pressing Enter or selecting one of the predicted queries.

The user stops typing, and the results are displayed for a minimum of three seconds.
    updated 10/28/2011
    Da stiu, explicatia e ptr Adwords. Dar mai nou singurele date concrete vor fi doar in Adwords, corelate cu GWT.

In GWT explicatia e:
    Impressions: The number of times pages from your site were viewed in search results, and the percentage increase/decrease in the daily average impressions compared to the previous period. (The number of days per period defaults to 30, but you can change it at any time.)
    updated 06/20/2011
    Cu alte cuvinte, o sa avem vizualizari mult mai mari raportate, influentate de G Instant si care nu sint neaparat de calitate in stilul clasic.

Tot ce poti sa faci e sa imbunatatesti titlul si descrierea. Eventual sa iei locul 1 la cautari. Asta o sa iti creasca CTR-ul si numarul de click-uri. Ultimile 2 sint influentate in mare parte de pozitia la cautari, multi oameni dau click din instinct pe locul 1-2 (organic sau platit).

Orice modificare de titlu poate avea evect negativ sau pozitiv, deci trebuie sa iei o decizie buna.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Tom
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

@ Krumel si ceilalti mai "batrani", am si eu o intrebare legata de "Impressions".

Am testat diverse site-uri pe diverse nise, unele fara adwords. Procentajul de click nu a depasit 24% pe site-urile mele, fie si nisa fara adwords.

Eu cred ca defapt datele lui google sunt corecte, daca includem un aspect important. Vreau sa stiu daca gresesc aici!!!

Userul clasic, are cache, cookies..... si nu vede niciodata site-ul meu primu, fie ca eu sunt primu. De ce? Din cauza ca in trecut a vizitat diferite site-uri, care acum ii apar tot timpul primele.
    Cate persoane isi re-instaleaza windows-ul intr-un an? Daca a vizitat diferite pagini, si acele pagini sunt in history, ele apar primele.

Orice browser iti arata site-urile pe care ai dat click, dar cred ca doar noi avem optiuni : "nu salva history", "delete browsing history on exit"......

Daca am drepate, inseamna ca datele sunt corecte. Plus ca "Impressions" de la google comparate cu "trafic" sunt aprox egale. Marja de 10%, acceptabila!

Unde se pierd restul de clikuri, daca eu sunt locul 1? Eu cred ca nu se pierd, ci pur si simplu NU sunt locul 1 pentru toti!!!

Bugetarii au XP si IE6, si au pc-ul de minim 2 ani de zile. Nu fac update, nu re-instaleaza. Si cred ca bugetarii sunt cel putin 30% din trafic. Si mai sunt exemple, internet cafee, companii...... Nu toata lumea isi face update la windows!

Rezultatele la ei, testate de mine (de fiecare data cand ajung intr-o institutie de stat, verific ), sunt cu totul altele!!! Logat sau nelogat, nu sunt rezultatele pe care eu le am!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@tom in WMT iti arata separat cate impresii sunt pentru pozitia 1, cat in pozitia 2 , pozitia 3 si asa mai departe, tie iti arata afisarile reale ale site-ului tau pe diferite pozitii,
    Eu cea mai mare rata de click o am de 67% pentru pozitia 1, si 10% sunt cred doar teste de cautari la cei care concureaza sa vada in ce pozitie sunt
    apoi o mai fi vinovat si google instant pentru 10% (apar in prima pozitii si in google instant pentru multe din restul variantelelor)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

@lovelife. Eu nu am rata mai mare pentru clickuri peste 24%. Nu cred ca imi arata impresii pe pozitii, pentru ca 1-10 sunt aceleasi impresii = prima pagina. Ce incerc eu sa inteleg, este unde sa duc clikurile, chiar pe nise fara adwords. Asta era defat topicul.

Sunt multi care isi verifica pozitiile, corect. Mai sunt multi care realizeaza ca trebuie sa caute altceva. Cei cu greseli de scriere (aici mai sunt si eu ) si tot asa. Dar totusi diferenta e enorma, cu sau fara adwords.

Eu tind sa cred, ca defapt nu sunt locul 1 la toate cautarile pe keywordul unde defapt sunt locul 1, datorita celor explicate mai sus. Daca sunt locul 2 sau 3, e jale, ajung la 5% clicks

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vi se pare normal?
    De Mihai Alexandru în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 1st October 2011, 19:09
  2. Bug Google sau asa e normal?
    De Dan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th September 2011, 06:42
  3. Page views vs google impressions
    De resahc în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5