Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Intrebare legat de temperatura procesorului

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit Intrebare legat de temperatura procesorului

Am un laptop i7 740QM cu 8 Gb memorie

In idle imi sta la 55-60 de grade

Cand incep sa-l forjez un pic sare undeva la 78-80 de grade temperatura procesorului

cand am cumparat laptopul am fost foarte multumit de el. Acum insa la aceleasi aplicatii care atunci zbarnaiau lucreaza parca ceva mai greu.

Imi poate spune cineva daca temperatura este normala pentru un procesor intel?

Nu ma pricep cine stie ce la partea hardware asa ca astept ajutor din partea voastra.

Este vorba de acest Laptop HP

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

O curatare de praf nu i-ar strica, asta e operatiune ce tine de intretinerea anuala, dar putini stiu asta. 78-80 de grade e cam mult (la limita superioara, dar inca e safe), si fac pariu ca devine si foarte zgomotos datorita coolerului care sta forjat.
    La 80 de grade ar trebui sa ajunga doar in jocurile foarte solicitante, nicidecum in aplicatii office sau chestii mai light.

Nu ar fi rau ca pe langa o curatare in service sa te gandesti si la un sistem de ventilatie extern.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

E posibil ca ventilatia sa aiba probleme. Daca il tii prin pat / pe jos etc e posibil ca prin cooler sa fie plin de praf / scame care blocheaza fluxul normal de aer. Temperatura creste iar el incepe sa se miste din ce in ce mai greu.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Cica duce lejer pana la 100 de grade. Nu ar trebui sa te stresezi daca nu sare de 80 de grade.
    Sursa aici: Intel Core i7 Temperatures | Puget Systems Blog
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Al meu se incalzeste putin doar cand convertesc video-uri sau cand ma joc. Asa cum s-a mai zis mai sus, un i7 nu ar trebui sa aibe probleme cu aplicatii 'office'. Oricum eu mi-am cumparat recent un stand&cooler care face o treaba extraordinara (face turturi laptopu).
    .

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Cica duce lejer pana la 100 de grade. Nu ar trebui sa te stresezi daca nu sare de 80 de grade.
    Sursa aici: Intel Core i7 Temperatures | Puget Systems Blog
    "Our recommendation is to keep Intel Core i7 CPUs under 80C. That gives you a healthy margin in case you’re running a heavy load on your CPU on a particularly hot summer day. Due to the manufacturing process of Intel Core i7, and the improved power management features, we’re comfortable at up to 80C, even though this would be considered a very hot temperature with an Intel Core 2 Quad CPU."

Asa cum am zis si eu, e la limita superioara, dar o temperatura optima in full load ar fi sub 75 grade (din alte surse), mai ales ca omul simte ca se misca mai greu si garantez eu ca e si mai zgomotos...
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

@Rares nu-l fortez in jocuri. In general in fortez cand trebuie sa filtrez baze de date foarte mari .
    Ideea e ca lucreaza mult mai greu acum decat lucra la inceput chiar si cu baze de date mult mai mici.

@Nichita - il tin pe masa si se incinge foarte tare . In sensul ca pot praji oua pe el Distanta pana la masa este de doar cativa milimetri

Oricum ideea e ca ma deranjeaza ca lucreaza vizibil mai greu decat la inceput.

@Rares - nu e deloc zgomotos. Asta mai lipsea

De asemenea din cand in cand coolerul incepe sa lucreze mult mai intens si scoate aer foarte cald prin spatiul de ventilatie. In momentul ala chiar ca lucreaza foarte foarte greu.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

=> Curatare in service + cooler extern (mai ales ca-l tii pe masa, nu te va deranja defel)

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu am un laptop cu core 2 duo si am avut o situatie similara cu a ta, doar ca lucrurile s-au dus la extrem in scurt timp. Ajungea sa sacadeze cu doar un browser deschis la un film pe youtube.
    Problema a fost ca era vara si ca intreg grilajul prin care trecea aerul era full 100% de praf. Cum a zis si Rares, curatarea prafului trebuie facuta regulat.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Ca exemplu ce l-am pus sa faca pe la inceput cand l-am luat
    Intr-un fisier .txt de 400 Mb - 500 Mb l-am pus sa imi de-a replace la toate caractere "a" cu alt caracter
    N-a avut nici cea mai mica problema. Intr-un timp extrem de scurt a reusit , eu avand nevoie si de astfel de replaceuri in fisiere foarte mari.
    Acum gafaie si nici nu duce treaba pana la capat

Acum ca sa ma duc cu el la service trebuie sa-l las acolo sau se poate rezolva treaba pe loc? Nu de alta dar nu am incredere sa-l las acolo tinand cont de informatiile ce le am in el la ora actuala.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Softconcept vs. AMD legat de amd.ro
    De thefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th August 2009, 15:14
  2. legat de wordpress
    De Mihai Gianu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th October 2008, 21:30
  3. Creste temperatura scade traficul?
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th July 2007, 15:57
  4. ...legat de subdomenii
    De ciprian2006 în forumul Utile
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 30th June 2007, 22:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •