Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: page rank pe pagini

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    30

Implicit page rank pe pagini

Lucrez la un site care are foarte multe stiri despre artisti.
    Stirea originala este scrisa sub categoria gen muzical, care nu contine doar stiri (rock de exemplu), cu url : exemplu.com/rock/metallica-in-concert. Aceeasi stire este importata si in sectiunea news a site-ului cu alt URL, exemplu.com/news/metallica-in-concert. Aici are rel=canonical catre stirea originala, deci pana acum toate bune si frumoase.

Motivul pentru care va cer ajutorul este urmatorul: paginile sectiunii de stiri (/news) au page rank enorm. Din cele peste 500 de pagini, primele 10 (exemplu.com/news?start=10 pana la exemplu.com/news?start=100 au PR3, in conditiile in care sectiunea news are PR4 si site-ul are PR5).

Dupa cum am zis, mi se pare prea mult, si degeaba. Vreau sa concentrez acest link juice in alte sectiuni ale site-ului care au nevoie, si drept urmare m-am hotarat sa aplic noindex si nofollow pentru toate paginile sectiunii news, cu exceptia celei dintai.

Stiu, poate fi o decizie drastica (toate linkurile de pe aceste 500 de pagini vor avea si ele nofollow) dar cum altfel pot rezolva problema ?

Am doua solutii, dar nu stiu in ce masura voi fi lasat sa le implementez:
    1. In sectiunea news sa pun doar un extras din articol cu linkul original (rezolv problema continutului duplicat, nu si pe cea a page rank-ului pe pagini)
    2. Sa fac categorii de stiri bazate pe gen muzical -> exemplu.com/news/rock in care sa bag articolele -- si astfel page rank-ul se va duce pe aceste subcategorii, dandu-mi posibilitatea sa rankez pentru "rock news".

Voi ce parere aveti ?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Mi se pare o prostie, pe tine ce te intereseaza page rankul sau cum te pozitionezi in google si traficul obtinut?
    Prin nofollow si noindex, in mod cert vei avea mai putin trafic.
    Page rank nu are prea mare legatura cu felul cum rank-ezi in google, e vorba de multi alti factori, influenta PR a paginii este extrem de mica
    O pagina daca are PR3, chiar daca ti se pare neimportanta transmite la randul ei ceva la paginile care au link din acea pagina
    e important sa avem cat mai multe pagini interne cu "putere' mare sau medie, decat 3 pagini cu "putere" foarte mare.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    30

Implicit

sa inteleg ca pe tine nu te-ar deranja sa ai page rank 3 pe pagina 9 a categoriei turism din directorul web din semnatura ?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Cu ce te-ar ajuta?
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Madison Vezi Post
    sa inteleg ca pe tine nu te-ar deranja sa ai page rank 3 pe pagina 9 a categoriei turism din directorul web din semnatura ?
    De ce m-ar deranja? Eu chiar ma bucur
    Scopul tau probabil este sa ai PR mare pe prima pagina, ca sa vinzi link-uri.
    Eu am o afacere pe online, si aceasta afacere trebuie sa produca bani, adica am nevoie de trafic si vanzari, astea se fac din paginile secundare, chiar in adancime. Daca am trust si autoritate pe o pagina interioara, asta ma ajuta sa rankez bine cu acea pagina, sa fac trafic si vanzari, tu nu vei ranka cu acea pagina si va castiga concurenta,
    Tu vei fi multumit ca ai vandut link-uri de 50E pe luna, eu daca incasez doar 2000E intr-o luna, e un semnal de alarma, inseamna ca am probleme cu site-urile, ca ceva in ce fac nu este bine.
    Deci tu preferi sa castigi 50E cu link-uri vandute sau 500E din trafic plus link-uri?
    Si in legatura cu directorul web la care faci referire, daca directorul meu nu ar avea "putere" in pagina 9, tu ai mai inscrie la mine in director? Care ar mai fi rolul lui.?
    Intamplator, chiar am PR 3 la o pagina in adancime de 5 click-uri si acea pagina aduce cam 30 vizite zilnic, nu produce bani pentru ca nu monetizez acel director, nu am mai facut nimic la el de 3 ani, doar aprob sau sterg link-uri
    Si de asta eu reusesc in afaceri si tu nu
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    30

Implicit

Esti simpatic, dar deloc la obiect. Stiu ca e tarziu si e mai usor sa blamezi decat sa sfatuiesti, deci nu ma supar. Ideea nu ai inteles-o. De ce sa am PR pe a 100-a pagina dintr-o lista obosita si duplicata, cand pot sa-l directionez spre alte categorii ale site-ului? <<< asta este dilema mea. Transpus la directorul tau, de ce sa ai PR 3 pe pagina 9 a categoriei de turism si pe categoria auto-moto sa ai PR0 ? Acum sper ca m-ai inteles. Aaa, si bonus : de ce matt cutts nu are page rank pe pagina 2 ? sau 3 ?
    Data viitoare cand binevoiesti sa dai sfaturi citeste mai bine postul initial (nu ma plang de PR pe home page + nu e site-ul meu)

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Page Rank 10
    De Duncan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 21st January 2011, 12:48
  2. Ciudatenie Page Rank
    De c0s în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 17th May 2008, 14:30
  3. Nedumerire page rank
    De serj în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 1st May 2008, 19:51
  4. Page Rank 0 (zero)
    De pstefan75 în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 24th April 2007, 13:45
  5. page rank
    De Bogdan Citoiu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th March 2007, 18:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •