Lucrez la un site care are foarte multe stiri despre artisti.
Stirea originala este scrisa sub categoria gen muzical, care nu contine doar stiri (rock de exemplu), cu url : exemplu.com/rock/metallica-in-concert. Aceeasi stire este importata si in sectiunea news a site-ului cu alt URL, exemplu.com/news/metallica-in-concert. Aici are rel=canonical catre stirea originala, deci pana acum toate bune si frumoase.
Motivul pentru care va cer ajutorul este urmatorul: paginile sectiunii de stiri (/news) au page rank enorm. Din cele peste 500 de pagini, primele 10 (exemplu.com/news?start=10 pana la exemplu.com/news?start=100 au PR3, in conditiile in care sectiunea news are PR4 si site-ul are PR5).
Dupa cum am zis, mi se pare prea mult, si degeaba. Vreau sa concentrez acest link juice in alte sectiuni ale site-ului care au nevoie, si drept urmare m-am hotarat sa aplic noindex si nofollow pentru toate paginile sectiunii news, cu exceptia celei dintai.
Stiu, poate fi o decizie drastica (toate linkurile de pe aceste 500 de pagini vor avea si ele nofollow) dar cum altfel pot rezolva problema ?
Am doua solutii, dar nu stiu in ce masura voi fi lasat sa le implementez:
1. In sectiunea news sa pun doar un extras din articol cu linkul original (rezolv problema continutului duplicat, nu si pe cea a page rank-ului pe pagini)
2. Sa fac categorii de stiri bazate pe gen muzical -> exemplu.com/news/rock in care sa bag articolele -- si astfel page rank-ul se va duce pe aceste subcategorii, dandu-mi posibilitatea sa rankez pentru "rock news".
Voi ce parere aveti ?

Răspunde cu citat