Citat Postat în original de c_n_m Vezi Post
Varianta cu impozit 16% pe profit parca nu mai este in vigoare pentru firme, ele urmand sa plateasca 3% pe venit (asa cum plateau microfirmele pana acum, insa fara obligativitatea de a avea minim 1 angajat asa cum era la microfirme).

Iar daca puneti formulele din tabelul ala intr-un spreadsheet si variati venitul brut, veti vedea ca procentele finale variaza, astfel ca pe anumite intervale de venituri brute se poate schimba modalitatea cea mai avantajoasa de incasare.
Parcă.

În realitate există 2 variante:

1. 16% impozit in sistem real, adică 16% din venituri - cheltuieli.
2. 3% din normă de venit, dar nu poți să ai angajați (nici măcar unul) și nu poți să emiți facturi. Această normă de venit e pentru meseriași (tâmplari, instalatori etc).

În opinia mea cea mai bună variantă e 1, deoarece 2 chiar dacă teoretic e foarte bună, în realitate te complici foarte mult.

PS: Ce zic eu e valabil pentru PFA, II si alte firme de genul. La SRL și similare e altă mâncare de pește.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Claudiu B Vezi Post
Nasol ca nu o sa mai existe vouchere. Sa speram ca vor veni cu altceva care sa mai "indulceasca" lipsa cardurilor cadou.
Eu cred că e o greșeală să nu mai fie disponibile cardurile cadou pentru afiliați deoarece mulți își cumpărau ceva util prin casă. Așa, dacă e să-ți scoți banii prin transfer bancar pierzi jumătate de comision datorită fiscalității mari.