Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Tutorial setare campanie adwords?

Cristian D este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    32
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Question Tutorial setare campanie adwords?

Buna seara,

Imi cer scuze daca s-a mai discutat si daca exista un topic deja existent pe acelasi subiect. As dori si eu un tutorial mai explicativ si mai pe larg (in romana de preferat) despre cum sa setez o campanie adwords. Ultima campanie adwords pe care am facut-o imi aducea trafic si de pe cuvinte pe care eu nu le selectasem, deci clar am gresit ceva pe undeva. Aveti un sfat/link/ceva?

Multumesc fain!

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Probabil ai pus broad match la keyword-uri. Sau n-ai setat nimic special pt keyword-uri, dar cand le adaugi, daca le pui doar sub forma keyword, fara "" sau [], atunci se considera varianta broad match. Pune [keyword] pt exact match, sau "keyword" pt phrase match.

Cauta pe google "adwords keyword match example" si o sa intelegi cum functioneaza fiecare. Dar broad match e cea mai slaba alegere, in principiu, pt ca iti targeteaza toate combinatiile de keyword-uri care contin cuvintele din keyword-ul tau.
    Signatura lipsa

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    32
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

Am inteles, ma si miram. Multumesc mult!

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

In masura in care doresti totusi o campanie cat mai larga (nu neaparat mai agresiva) poti merge si pe "broad match", setand insa si cuvinte cheie negative. Pe langa cele banuite deja, poti sa studiezi in perioada de inceput traficul si iti vei imbunatati lista de cuvinte cheie negative.

MrSparrow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    14th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    23

Implicit

Uite aici un ghid interesant pe tema asta: Google AdWords: The Small Business Guide

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    32
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

Va multumesc Cristian si MrSparrow!
    @Marius Cristian pentru o mai buna conversie, din experienta personala, ce recomanzi? Long tail-uri cu cautari putine sau cuvinte mai generice cu multe cautari? Tinand cont de faptul ca as optimiza pagina catre care va veni traficul pentru cuvantul exact....sper sa intelegi ceva din ce-am zis.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

@Cristian, potentialul de conversie cel mai ridicat il reprezinta longtailurile.
    Ca si exemplu, cei care cauta spre exemplu haine online, au un potential de conversie mult mai scazut decat cei care cauta rochie de bal cu volane roz.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

Implicit

@Robyroy dar ce te faci cu long tail-urile, ca in titlul ad-ului poti pune doar 32 caractere sau ceva de genu, si daca nu apare keyword-ul in title sau in body, o sa fie ad score mic si atunci tre sa pui un bid mai mare.

Pe mine asta me enerveaza cel mai tare, ca unele keyword-uri pe care vreau sa le targetez sunt prea lungi (3-4 cuvinte) si depasesc limita de caractere impusa si tre sa gasesc artificii sa impart keyword-ul pe 2 linii, sperand sa concateneze titlul cu prima linie din description, in cazul in care ad-ul este afisat in partea de mijloc, nu in sidebar... dar e enervant
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    @Robyroy dar ce te faci cu long tail-urile, ca in titlul ad-ului poti pune doar 32 caractere sau ceva de genu, si daca nu apare keyword-ul in title sau in body, o sa fie ad score mic si atunci tre sa pui un bid mai mare.

Pe mine asta me enerveaza cel mai tare, ca unele keyword-uri pe care vreau sa le targetez sunt prea lungi (3-4 cuvinte) si depasesc limita de caractere impusa si tre sa gasesc artificii sa impart keyword-ul pe 2 linii, sperand sa concateneze titlul cu prima linie din description, in cazul in care ad-ul este afisat in partea de mijloc, nu in sidebar... dar e enervant
    Tinand cont de faptul ca pe long tail bidurile sunt de pana la 5- 10 ori mai mici, prefer sa merg asa chit ca am un quality score mai mic. Evident ca urmaresc cuvinte cheie unde concurenta este ca si inexistenta.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Cristian D Vezi Post
    Va multumesc Cristian si MrSparrow!
    @Marius Cristian pentru o mai buna conversie, din experienta personala, ce recomanzi? Long tail-uri cu cautari putine sau cuvinte mai generice cu multe cautari? Tinand cont de faptul ca as optimiza pagina catre care va veni traficul pentru cuvantul exact....sper sa intelegi ceva din ce-am zis.
    Cum au spus si ceilalti: longtail-urile sunt cele mai eficiente. "rochie seara" in favoarea simplului "rochie". Din pacate long-longtailul este si cel care iti toaca cei mai mult bani aiurea: "ce pantofi se poarta la o rochie de seara".
    Ideal, cred eu, este longtailul exact match pentru o campanie prudenta.
    Ce am spus mai devreme merge pentru firmele de tip lider de piata sau extrem de competitive, care nu vor sa rateze niciun potential client.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Campanie Google Adwords
    De menum în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 5th February 2011, 23:37
  2. realizare campanie adwords
    De bogdanworld în forumul Adwords
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 25th December 2010, 16:53
  3. problema campanie Adwords
    De jarrel în forumul Adwords
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th November 2010, 13:22
  4. Campanie adwords
    De aka_eu în forumul Adwords