La mine e o usoara scadere ..
La mine e o usoara scadere ..
tine foarte mult de nisa siteului/blogului. eu cel putin n-am fost afectat pana acum de asa ceva. pe de alta parte mai tine si de faptul multe reclame adsense nu sunt relevante pt continutul siteului.
keep dreaming...
eu am simtit pe bloguri fluctuatii mari ( poate si de la ce se intampla cu google in ultimul timp) . am zile in care imi merge ca si inainte si unele in care este sub orice critica
macar o zi daca as mai avea si eu din ce aveam inainte..
ma uitam acum prin contul de adsense si am vazut ceva foarte neplacut:
- in primaele zile in care mi-am pus reclamele pe site, cam acum 1 an, aveam o medie de 30 centi/click.
- acum, media este sub 10 centi/click.
Acelasi site (limba romana, pe .ro)!
E drept, castigul de acum este mult mai mare, pentru ca traficul a crescut mult (de 4 ori fata de acum 1 an), insa tot se ridica un semnal de alarma.
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
vazusem mai devreme un post care lua mai mult in gluma toata tevatura asta numita criza. insa se pare ca mai devreme sau mai tarziu s-a facut simtita si in randurile noatre.
voi vorbi strict legat de implicatiile care le-am suferit eu cu site-urile mele. castigurile la adsense au scazut cu 30-40 % (timp in care traficul a crescut cu 25-35 %), acelasi lucru si la o firma de CPM; un numar mult mai mare de impresii si un venit mai mic decat acum cateva luni ...
se pare ca efectele le simt majoritatea, aveti aici un link cu un post, care are si un grafic destul de interesant http://zacjohnson.com/the-fall-of-th...et-and-web-20/ cu cateva din urmtoarele site-uri Yahoo, eBay, ValueClick, InterActive Corp and Amazon.com ...
chiar azi purtam o discutie cu un amic care imi povestea ca citise intr-o revista, despre emag. emag dorea sa duca o politica de extindere anul acesta si anul viitor (vreo 20 de filiale in toata tara) insa se pare ca acum din cauza CRIZEI, se vor axa doar pe mentirea stadardelor ....
asa ca este criza si se simte peste tot, insa cred ca pentru romania cred ca e benefica. poate asa se va ajunge la adevaratele preturi. cresterea economica despre care tot ne povestete domnul tariceanu a fost una artificala bazata pe puterea financiara a bancilor (creditele) - care au dus la explozia de preturi pe piata imobiliare si nu numai.
pacat ca in acest cerc sunt prinsi oamenii de rand, care probabil o mare parte din ei vor deveni someri.
insa ca inchei intr-o nota optimista, minunati-va cum poti sa faci aproape 1 mil de dolari in cateva luni (4 luni) , cu un singur site http://zacjohnson.com/how-i-made-860...t-in-4-months/
ps: cristi fa ceva cu server-ul ... se misca greu tare![]()
Stiu ca nu e legat de subiect dar...
Emag a deschis la Iasi un magazin de cateva zile.
Legat de scaderea castigului, si mie mi se pare ca au scazut simtitor.
Iar legat de postul cu cecul respectiv de 300k, sunt de parere ca pe la noi nu prea se poate ajunge la asemenea performanta. La ei da, la noi mai trebuie sa treaca ceva timp
Echipamente de protectia muncii www.safetyone.ro.
Ai nevoie de un traducator autorizat sau de Traduceri Autorizate ?
la noi sunt oameni putini care au bani si vor sa se implice pe piata online in romania. sunt cateva firme mari gen boom, Netbridge etc. care isi fac jocul intre ele. nu de mult vazusem la o emisiune pe money channel - ad couture parca se numea - unde erau invitate doua persoane, care reprezentau doua firme de advertising. in emisiune era vorba despre internetics...
in fine ideea era ca o persoana din cele doua si-a retras firma deoarece a spus ca nu este de acord cu criteriile de nominalizare a celor de la internetics si ca este o discrepanta intre firmele participante si adevarata valoare a internetului romanesc; mai mult - ca un asemenea eveniment ar trebui sa sustina tot ceea ce este legat de mediul online - lucru care nu se intampla.
unde vreau sa bat - acolo ca nu ai cum sa ajungi sa castigi 860 de mii atata timp cat nu investesti o anumita suma de bani, si vorba unui prieten bun de al meu - nu scoti capul din calculator. chiar stiam un site, nu mai retin acum adresa, unde erau postate stiri cu si cine a mai obtinut fonduri pentru un site. un exemplu care imi vine acum in minte este crowdspring care se spune ca au un buget de promovare in jurul a 3 milioane. unde sa te duci la noi sa convingi pe cineva sa iti o asemenea suma ... si exemple mai sunt ft multe.
imi cer scuze ca m-am dus in off-topic un pic, insa simteam nevoia sa dezvolt si sa confirm ceea ce spunea prodan.
da, si eu am simtit o oarecare scadere fata de lunile anterioare, dar asta la siteurile in limba romana, insa la siteurile in engleza si pe nisa tech nu am nici o schimbare, este la fel. Se pare ca google a mai strans robinetele strainilor.
"Wise man talk because they have something to say. Fools, because they have to say something."
Au cam scazut castiguriile in ultima luna, motivele pot fi multiple ca intotdeauna.. si cum zicea cineva pe aici google stie![]()
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)