19th April 2016, 19:13
1 out of 1 members found this post helpful.
@MarianC
Salut, este inutil sa deschizi in fiecare luna cate o discutie despre cum sa castigi mai mult cu Adsense daca nu incerci si sa aplici sfaturile celor care iti raspund. Eu ti-am raspuns mai demult la o discutie deschisa de tine pe acesta tema, dar nu vad ca ai incercat sa aplici ceea ce ti s-a raspuns. Ca sa demonstrez ca ceea ce am spus in acea discutie nu sunt prostii, vezi screenshot-ul de mai jos; este castigul unui site de-al meu pe aproximativ aceeasi nisa ca a ta, optimizat ca sa obtin un CTR cat mai mare, vazand ca din pacate CPC-ul in Romania este foarte mic.
screen-adsense.jpg
In alta ordine de idei, vezi ca incalci politica de plasare a anunturilor si mai devreme sau mai tarziu te vei trezi cu o avertizare.
1. Daca accesezi site-ul cu un dispozitiv mobil ai un banner 300x250 in partea superioara a paginii fara scroll si este impotriva regulamentului (vezi screen mai jos). Link: https://support.google.com/adsense/a...ds_and_content
Screenshot_2016-04-19-16-50-27.jpg
2. Apoi pe desktop, acel popup "mai multe articole" se suprapune pe anuntul adsense, vezi screen mai jos. Dupa cum spune regulamentul "Anunțurile Google, casetele de căutare sau rezultatele căutării nu pot fi acoperite de elementele dintr-o pagină". Link: https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=ro
screen.jpg
20th April 2016, 18:42
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
MarianC
Daca esti disponibil sa ma ajuti pentru a avea un venit mai mare, sigur, totul contra cost.
Salut, iti multumesc pentru oferta, dar nu sunt interesat pentru ca abia ma pot ocupa in timpul liber de site-urile mele, nu mai am timp si de altele.
Iti raspund aici si la mesajul privat.
Tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa schimbi pozitiile, formatele, culorile si marimile pana gasesti formula potrivita. Le lasi macar 10-14 zile, apoi tragi concluziile. Eu pot sa iti spun ceea ce este mai potrivit pentru site-urile mele, poate iti este de folos si tie, dar nu exista o "reteta" universala pentru ca sunt multe variabile, cum ar fi tema folosita, lungimea articolului, ce dispozitiv iti acceseaza site-ul, etc.
1.Tipuri de anunturi: folosesc doar dreptunghiuri mari 336x280, text si imagine. La unele site-uri, in functie de tema site-ului, am culorile clasice (fundal alb, titlu albastru, text negru si link verde), iar la altele am chenar si fundal alb, titlu si text negru, link gri. Eu doar asa am reusit sa ajung la un CTR decent si pe desktop si pe dispozitive mobile. Cu anuturile responsive pe dispozitivele mobile abia ajungeam la un RPM de 0,60€, acum e aproximativ triplu (vezi screenshot mai jos).
screen-ad.jpg
2. Pozitia anunturilor: pentru ca pe toate site-urile mele public doar articole lungi, prin articol lung inteleg peste 1000 de cuvinte, am plasat 1 anunt sub titlu, 1 la mijloc si unul la sfarsit. Astfel anuturile sunt sigur vazute de utilizatori si pe desktop si pe dispozitive mobile. In cazul tau este mai greu sa faci asa pentru ca din cate am vazut articolele sunt scurte, intre 200-400 de cuvinte. In plus, pentru ca pe unele site-uri am multe vizite pe categorii sau arhive, am bagat anunturile printre posturi, asa cum am spus in acesta discutie. Practic, in sidebar, header sau footer nu am nici o publicitate, prefer sa adaug altceva pentru ca nu au o vizibilitate buna si nici un venit decent in acele pozitii.
Apoi la tine mai trebuie sa vezi daca celelalte anunturi aduc un profit, ma refer la cele care nu sunt de la adsense. Daca au un procent bun de conversii si aduc un bun profit le dai mai multa vizibilitate, daca nu le elimini pentru ca doar iti "fura" click-uri degeaba. In general, la afiliere dau rezultate bune doar link-urile.
Ultima modificare făcută de lecktronix; 20th April 2016 la 18:47.
Motiv: eroare ortografica