1. Nu sunt aici pentru ca trebuie sa-si argumenteze parerile si atunci dau de unul ca mine, care nu are profil de "socializare" si zambeste ca "bou" cand iti argumenteaza ca aberezi. Pe FB daca le raspund argumentat ca ABEREAZA si pacalesc lumea, imi sterg comentariile. Aici MEZEU e destul de corect si nu sterge nimic!
2. Job-ul de SEO este o necunoscuta pentru toti proprietarii de proiecte / afaceri, asa ca oricine stie sa se vanda la interviu are job-ul. ROI pe canal sau strategie cumulata? 99% nu stiu sa-si seteze corect contul de analytics, asa ca nu putem discutam de cifre si rapoarte corecte.
Cei care fac seo in-house, cat timp nu sunt emag, pierd vremea. Angajatii nu au cum sa evolueze, implicit inca optimizeaza ca in 2010.
In corporatii conteaza CV, cu cat mai stufos, cu atat ai sanse mai mari. Problemele apar cand ramai fara job si "iesi" in piata, atunci realizezi ca esti complet "afon".
-----------
Eu am lucrat cu multi de pe forum (minim 15), toti cred/credeau ca stiu SEO, totul pana cand ajung sa vorbeasca cu cineva care totusi "stie" SEO. Atunci realizeaza ca ei sunt mai exact juniori, dar cauta job de senior (salariu mare pe baza de "eu stiu") si isi cauta de munca la alta "gasca".
Majoritatea se supra-evalueaza si evita sa-si recunoasca valoarea reala, pentru ca intotdeauna exista o "gasca" de pacalit.
Am discutat cu foarte multi de aici, mai ales cu cei "batrani" si am realizat ca majoritatea nu se mai ocupa de SEO, au trecut la alt nivel, mai sus sau mai jos, pentru ca SEO efectiv nu mai este esential pentru o afacere online. SEO este parte din strategia de promovare, iar orice afacere are nevoie de mult mai multe servicii pe langa seo.
Ce e cu exact un seo-ist? O persoana care-ti genereaza o strategie corecta pentru bugetul tau si masoara rezultatele lunar prin pozitii si conversii efective. Intr-un an de studiu si teste, oricine este seo-ist. Problema este ca job-ul implica lunar teste si studii, iar multi se opresc dupa primele 3 luni, fie ca ele sunt astazi sau acum 5 ani
De aceea multi inca optimizeaza pe strategie din 2010.
De ce multi nu vor pur si simplu sa invete seo? Pentru ca prefera sa intrebe sau sa citeasca 10 articole si sa implementeze cuvant cu cuvant ce citesc, fara sa gandeasca, fara sa testeze, etc. Dupa, toti sunt seo-isti, fac cursuri, se lauda cu cv-uri bogate, dar daca le dai o nisa si un domeniu sa-l rankeze, atunci apare intotdeauna un job "mai bun"
, probleme in familie, etc.
Sper ca ti-am raspuns cat de cat.
Ultima modificare făcută de Tom; 24th August 2015 la 22:03.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.