Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 45

Subiect: Trebuie sa platim impozit pe castigurile din adsense?

Ringwraith este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th September 2005
    Locaţie
    The big city
    Vârstă
    41
    Posturi
    29
    Putere Rep
    38

Implicit

Putem reinvia topicul? Legat de ce se spunea mai sus:

" Sursa aproape sigura, intrebat avocat, trebuie declarati la final de an, platit 16% impozit pe venit, intra la categoria "Venituri din activitati independente". "

Am o nelamurire. Impozitul acesta este 16% indiferent de suma sau exista praguri diferite?

Si inca ceva. Sa zicem ca tu declari ca ai castigat X lei. Cum stie statul ca atat ai castigat sau nu. Pot verifica in vreun fel acest lucru?

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Ringwraith Vezi Post
    Putem reinvia topicul? Legat de ce se spunea mai sus:

" Sursa aproape sigura, intrebat avocat, trebuie declarati la final de an, platit 16% impozit pe venit, intra la categoria "Venituri din activitati independente". "

Am o nelamurire. Impozitul acesta este 16% indiferent de suma sau exista praguri diferite?

Romania are impozit unic pe venit de 16%. (acelasi procent indiferent de suma)

Citat Postat în original de Ringwraith Vezi Post
    Si inca ceva. Sa zicem ca tu declari ca ai castigat X lei. Cum stie statul ca atat ai castigat sau nu. Pot verifica in vreun fel acest lucru?
    Teoretic:

Pentru afiliatii din UE, google e inregistrata ca firma in Irlanda. (Tie iti trimite banii practic o firma din Irlanda).

Romania si Irlanda au incheiat o conventie pentru evitarea dublei impozitari. Asta inseamna ca google nu plateste impozit in Irlanda pentru veniturile tale, si declara la fiscul irlandez ca tu esti cetatean roman, si trebuie sa iti platesti tu partea ta de impozit (parte care e specificata si in google tos, tu esti responsabil pentru platirea impozitelor catre stat.)

Daca e interesat de tine, Fiscul roman poate cere informatii Fiscului Irlandez, fiscul irlandez avand informatii de la google ca tu ai primit bani de la ei.

Deci teoretic, da, se poate verifica exact cati bani ai facut. Google are informatia respectiva si o transmite Fiscului Irlandez (pentru a evita ei sa plateasca impozit), care o transmite Fiscului Roman, care te poate trage la raspundere.

Practic, fiscul merge pe cat declari tu, insa daca chiar vor, pot verifica exact daca declari corect sau nu.

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

eu ca sa zic asa.. mai pe romaneste : cred ca va mananca in c*r sa va apucati voi sa declarati veniturile din adsense...

si.. la fel de romaneste : pe cine il manaca... trebuie sa se si scarpine.

eu unul desi sunt tot roman nu am declarat si nici nu voi declara vreodata castigurile mele din online.

maneaalin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th November 2007
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    70
    Putere Rep
    0

Implicit

nu cred ca ar fi cineva chiar asa de idiot incat sa declare veniturile din google. Nu intereseaza pe nimeni ce faci tu in timpul liber.

woe
    woe este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th April 2007
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    59
    Putere Rep
    0

Implicit

Uite cum am procedat eu:

acum x ani, cand a inceput legatura de prietenie dintre mine si Google Inc., eu am fost baiat rezon si m-am gandit ca trebuie sa intru in legalitate cu privire la aceste sume de bani.
    Am pus mainile pe tastatura si am scris un email catre google@google.com, in limba romana, ca sa nu dau durere de cap stimatilor potentiali interesati, si l-am rugat frumos pe managerul general al Google Inc. sa imi imprumute, in transe lunare, ca sa nu faca paguba, o suma de bani atat de necesara dezvoltarii mele fizice si mai ales spirituale. I-am spus ca voi aprecia gestul organizatiei pe care o conduce si i-am promis ca o sa ii returnez cat de repede am sa pot. Ca simbol al recunostintei mele vesnice, i-am spus ca o sa ii pun si cate o vorba buna despre SC Google Inc. in pagina web pe care am facut-o.
    Am dat print la email si l-am pus la acte personale. Managerul Google cred c-a inteles ce i-am spus eu, ca de atunci face exact cum l-am rugat. Sa mai zici ca nu e romana o limba accesibila americanilor. Iar pe hartiile bancii scriu invariabil, la destinatia sumei, "imprumut, multumesc".

websurfpro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de woe Vezi Post
    Uite cum am procedat eu:

acum x ani, cand a inceput legatura de prietenie dintre mine si Google Inc., eu am fost baiat rezon si m-am gandit ca trebuie sa intru in legalitate cu privire la aceste sume de bani.
    Am pus mainile pe tastatura si am scris un email catre google@google.com, in limba romana, ca sa nu dau durere de cap stimatilor potentiali interesati, si l-am rugat frumos pe managerul general al Google Inc. sa imi imprumute, in transe lunare, ca sa nu faca paguba, o suma de bani atat de necesara dezvoltarii mele fizice si mai ales spirituale. I-am spus ca voi aprecia gestul organizatiei pe care o conduce si i-am promis ca o sa ii returnez cat de repede am sa pot. Ca simbol al recunostintei mele vesnice, i-am spus ca o sa ii pun si cate o vorba buna despre SC Google Inc. in pagina web pe care am facut-o.
    Am dat print la email si l-am pus la acte personale. Managerul Google cred c-a inteles ce i-am spus eu, ca de atunci face exact cum l-am rugat. Sa mai zici ca nu e romana o limba accesibila americanilor. Iar pe hartiile bancii scriu invariabil, la destinatia sumei, "imprumut, multumesc".
    Daca inca mai esti prin zona ori te-ai spiritualizat de tot; in sensul ca ti-ai dezvoltat chakra caterncii incat ai atins nivelul absolut de prostie as avea ceva de mentionat, nu de alta si fara suparare dar sa induci oamenii in eroare este ceva neaceptabil chiar daca lumea virtuala ti-o permite mai mult.

Inafara de situatia in care acest manager principal a lui Google iti scrie acte de donatie legale ori personal cecuri de imprumut; mentionez trimise de el personal nu de catre firma, pentru ca nici o firma in luema asta nu face asa ceva; Google nu este amanetu de la coltu blocului. Un al doilea caz in care el ar face asa ceva ar fi daca tu chiar castigi sume impresionante de bani si aici vorbim despre sute de mii, milioane de dolari punandu-te intr-o pozitie speciala in fata lor si eventual sa faca vreun gest de genul asta; din nou persoanl acel manager sa iti trimita banii nicidecum Google Inc. Problema este ca tu doar este dereglat energetic de poti sa afirmi chestii de genul asta nici unul din cazurile mentionate mai sus nu este posibil, doar contiuam caterinca ta ..sumele mari de bani in lumea businesslui trimise fara un scop concis si pe cale legale se numesc de lapidari fiscale.

Am mentionat toate astea ca membrii forumului sa nu mai fie prostiti de informatii eronate.

Funnyyyy .. Not

woe
    woe este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th April 2007
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    59
    Putere Rep
    0

Implicit

In afara de faptul ca diferenta de varsta si faptul ca n-am facut impreuna mastere si doctorate te-ar obliga la o minima decenta a limbajului sau un potential respect, zic c-ar trebui sa mai pui mana pe carte sa inveti cate una alta, cum este cu impozitul deductibil al persoanei juridice si alte "lapidari fiscale" de-stea.
    Managerul unei persoane juridica o reprezinta in actele pe care le incheie cu tertii (astia nu-s piese la joc de sah si nici de mancare, ia codul civil si afla ce e aia), ca vad ca te-a impresionat ca discut direct cu sefii.
    Eu n-am stimulat pe nimeni sa faca precum fac eu, mi-am expus doar relatia mea speciala cu Google Inc. Relatie bazata, intr-adevar, nu pe finantarea consumului ocazional de inghetata, cum ai fi tentat sa consideri sau ravnesti.
    S-ar putea ca eu sa "este dereglat energetic", dar daca te simti inspirat in materie juridica, te invit sa faci asemenea aprecieri la tine pe blog/c(?), si sa imi lasi relatia mea speciala cu Google in pace, ofera argumente juridice daca vrei sa faci o impresie de penalist. Daca stii ce e aia.

Cedik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    38
    Posturi
    49
    Putere Rep
    28

Implicit

Am si eu o intrebare, mai mult de curiozitate.

Ipotetic vorbind, daca tu platesti lunar 10 lei pe hosting si castigi din adsense 9 lei in fiecare luna, mai trebuie sa declari vreun "venit"?
    Practic nu exista nici un castig, ba chiar platesti in fiecare luna niste bani

goree este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th November 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    77
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Cedik Vezi Post
    Am si eu o intrebare, mai mult de curiozitate.

Ipotetic vorbind, daca tu platesti lunar 10 lei pe hosting si castigi din adsense 9 lei in fiecare luna, mai trebuie sa declari vreun "venit"?
    Practic nu exista nici un castig, ba chiar platesti in fiecare luna niste bani
    Da, daca declari anul cu decl 200 ca si pers fizica, venitul se declara, nu exista reguli de compensare.
    Daca esti insa societate/pfa, cheltuiala cu cu hostingul este deductibila la calculul impozitului (adica ai aceasta cheltuiala pentru a desfasura activitatea societatii-in domeniul online) si automat presupunem calculul: profitul tau impozabil devine= 20 lei (venitul obt) - 10 lei (ch cu hostul) =10 lei impozabili

dorianbnt este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Deci pana la urma toti utilizatorii de Adsense din Romania sunt niste infractori. Eu aveam impresia ca nu trebuie platit impozit tinand cont de diferenta mare dintre costul pe click din Adwords si cel primit prin Adsense. Credeam ca platesc cei de la Google taxele

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Platim pentru cel mai bun review
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th April 2009, 00:57
  2. castigurile din publicitate si fiscul
    De pitagora în forumul Adsense
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 12th March 2008, 12:13
  3. Castigurile au scazut drastic
    De Popescu Marian în forumul Adsense
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 23rd May 2007, 14:54
  4. Trebuie de vazut...
    De undoweb în forumul Bar, lobby...