Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: castigurile din publicitate si fiscul

pitagora este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th January 2008
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    71
    Putere Rep
    32

Implicit castigurile din publicitate si fiscul

As avea o intrebare pe un subiect pe care am primit multe raspunsuri diferite. Unii zic ca castigurile din adsense/publicitate in general trebuie sa fie neaparat facute pe firma pentru a avea acoperire legala (asta vine de la o avocata), iar altii (colegi/prieteni) zic ca e de ajuns sa se declare la venituri globale si poti sa fii persoana fizica. Pana la urma cum ii? Va intreb si pe voi mai ales pentru ca avocata nu le are ea cu calculatoarele si practicile pe net prea mult si ce stie ea s-ar putea sa se refere doar la publicitatea non-online.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

bun subiect. felicitari.
    eu am consultat mai multi avocati si nu m-a lamurit niciunul. la inceput credeam ca sunt incompetenti, abia mai tarziu mi-am dat seama ca nu au niciun habar despre net sau legile lui.
    sunt curios si eu daca stie cineva un raspuns clar.

ibis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    35

Implicit

daca nu ma insel, s-a mai discutat despre subiectul acesta.
    Normal ca se poate si ca persoana fizica - nici macar nu trebuie PFA (persoana fizica autorizata). Pina prin mai (cred), trebuie depuse declaratiile de venit pe anul 2007. Asa ca, daca doriti sa fiti corecti si sa nu aveti probleme cu fiscul, mergeti la finante, cereti formularul pentru persoane fizice, la venitul global si completati cu veniturile obtinute din adsense - prin septembrie - octombrie, veti primi o adresa de la fisc, cu cit aveti de platit - dar asta puteti calcula singuri - 16% din ce ati cistigat.
    Succes

kmofo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    bucuresti/RO
    Vârstă
    43
    Posturi
    33
    Putere Rep
    33

Implicit

Raspunsul nu cred ca are legatura cu faptul ca venitul este obtinut cu ajutorul internetului.

Din punctul meu de vedere, daca alegi sa faci aceasta activitate ca persoana fizica, declari frumusel sumele incasate la venitul global, chiar daca nu ai un contract inregistrat care sa le justifice.

M-am uitat putin in Declaratia de Venit Global si este greu de spus in ce categorie ar intra aceste venituri, pentru ca la fiecare astfel de categorie ar trebui atasata fie o fisa fiscala fie o declaratie speciala. Exista o "Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente" care este necesara in "cazul veniturilor din activitati independente realizate de catre contribuabili in cadrul unei asociatii intre persoane fizice si persoane juridice, care nu da nastere unei persoane juridice." - cred ca aceaasta ar fi solutia.

Oricum, pare a fi destul de complicat pentru o persoana fizica, asa ca folosind un PFA ar putea fi putin mai simplu. (din nefericire apar niste costuri de setup...)

Deocamdata, pentru incasarile tinute sub un nivel rezonabil (<5000 euro / tranzactie) nu exista un pericol de a intra in vizorul fiscului in cazul in care nu declari de nici un fel venitul.

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    35

Implicit

Sincer nici daca as avea venituri de 100.000 $ lunar din adsense nu as plati nici macar 1 % la stat. Sincer in cazul meu statul nu m-a ajutat cu nimic pana acum , ba mai mult chiar mi-a dat de furca in unele lucruri.ce interes as avea sa impart munca mea ? ?
    Eu asa as face chiar daca nu e corect.cand vom avea un sistem mai organizat si fara ..... oameni de nimic care ne conduc ..atunci da.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Unde ai facut scoala? Gradinita, scoala generala, poate si liceu?
    Daca ai facut-o pe banii tai sau ai parintilor, mea culpa. Daca nu ...

Citat Postat în original de adypit Vezi Post
    Sincer nici daca as avea venituri de 100.000 $ lunar din adsense nu as plati nici macar 1 % la stat. Sincer in cazul meu statul nu m-a ajutat cu nimic pana acum , ba mai mult chiar mi-a dat de furca in unele lucruri.ce interes as avea sa impart munca mea ? ?
    Eu asa as face chiar daca nu e corect.cand vom avea un sistem mai organizat si fara ..... oameni de nimic care ne conduc ..atunci da.

pitagora este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th January 2008
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    71
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de adypit Vezi Post
    uite unul care n-a avut in viata lui nevoie de un medic de familie. Ce sa mai platesti asigurari de sanatate si taxe cand ai bani si umblii doar pe la clinici private. Cand nu platesti taxele nu furi doar de la stat ci furi de la toti. Din cauza oamenilor ca tine nu sunt bani de pensii, invatamant si sanatate.

And btw...evaziunea fiscala se lasa cu dosare penale nu doar cu amenzi.
    Sunt anumite chestii cu care mai bine nu risti.

Mie mi s-a zis ca pe persoana fizica nu se poate, pe PFA trebuie neaparat sa fii in domeniul publicitatii, si mai ramane doar firma. Asta am scos-o de la un avocat...care ce-i drept nu pare sa stie prea multe de internet...dar oricum.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Pitagora, nimeni nu prea stie nimic cand e vorba de Internet. Nici contabili, nici consultanti financiari si nici avocati. Daca mergi si intrebi 2 oameni dintr-una din categoriile pe care le-am enumerat, or sa iti dea 2 raspunsuri diferite.

Adypit cred ca altceva vrea sa zica (si oarecum ii dau dreptate). Statul nu te ajuta cu nimic, nu folosesti o platforma a statului ca sa faci bani, folosesti doar mintea, curajul si abilitatea proprie. Si atunci daca e 100% munca ta, de ce sa dai statului?

Ma rog discutia asta poate fi dusa si in alte domenii. Ideea e ca ar fi mult mai usor sa fie toti cinstiti, daca s-ar pricepe contabilii/avocatii/consultantii de la noi. Eu castigurile (din site-uri si din freelance) le voi baga pe firma, dar cei care nu vor/nu pot sa isi faca firma? Nu cred ca nu se poate rezolva pe PFA, ar fi stupid.

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    36

Implicit

m-am tot gandit la treaba in ultima perioada. Eu toate serviciile web care le fac pentru clienti le am trecute pe pfa. Contul de adsense e pe persoana fizica, dar am gandesc ca in cazul unui control la pfa imi poate descoperi f usor si celelalte venituri nedeclarate, nu-i asa? De aceea ma gandesc f serios ca trebuie sa declar acolo frumos banii de la google si asa nu erau prea multi.
    :)

Cristi_XP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd March 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    373
    Putere Rep
    34

Implicit

si cum ramane cu prietenul tau din america Google Inc care iti trimite bani,ca deh sunteti amici ?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 3rd June 2011, 16:22
  2. Publicitate
    De lucianvl în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th March 2008, 15:22
  3. Castigurile au scazut drastic
    De Popescu Marian în forumul Adsense
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 23rd May 2007, 14:54
  4. Publicitate
    De fartat în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 29th October 2006, 19:41
  5. Publicitate TV
    De Kordell în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th August 2006, 16:10

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •