2 out of 2 members found this post helpful.
AdSense pe site-urile mobile friendly
Am o mica dilema cu reclame Adsense pe site-urile mobile friendly.
Aveam cateva site-uri mai vechi care nu erau mobile friendly. Le-am facut mobile friendly (responsive).
Cateva reclame au dimensiunile 468x60 si 728x90 si mi se pare ca obtin cele mai bune venituri si se incadreaza destul de bine in design (pt desktop), dar pentru versiunea responsive sunt un dezastru
.
O sa imi spuneti toti de ce nu folosesc reclamele responsive de la Adsense, din cate am observat, aceste reclame aduc venituri semnificativ mai mici decat cele standard.
Voi cum a-ti rezolvat aceasta problema si ce recomandari aveti?
4 out of 4 members found this post helpful.

Postat în original de
Daniel Mocan
Am o mica dilema cu reclame Adsense pe site-urile mobile friendly.
Aveam cateva site-uri mai vechi care nu erau mobile friendly. Le-am facut mobile friendly (responsive).
Cateva reclame au dimensiunile 468x60 si 728x90 si mi se pare ca obtin cele mai bune venituri si se incadreaza destul de bine in design (pt desktop), dar pentru versiunea responsive sunt un dezastru

.
O sa imi spuneti toti de ce nu folosesc reclamele responsive de la Adsense, din cate am observat, aceste reclame aduc venituri semnificativ mai mici decat cele standard.
Voi cum a-ti rezolvat aceasta problema si ce recomandari aveti?
folosesti anunturi adaptabile. Este posibilă modificarea codului de anunț adaptabil în așa fel încât să specificați dimensiunea exactă a unității de anunțuri prin CSS. În exemplul următor puteți vedea cum să faceți aceste modificări:
Exemplu de dimensiune exactă
<style type="text/css">
.adslot_1 { width: 320px; height: 100px; }
@media (min-width:500px) { .adslot_1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media (min-width:800px) { .adslot_1 { width: 728px; height: 90px; } }
</style>
<ins class="adsbygoogle adslot_1"
style="display:inline-block;"
data-ad-client="ca-pub-1234"
data-ad-slot="5678"></ins>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>
de aici https://support.google.com/adsense/a..._topic=1307438
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
3 out of 3 members found this post helpful.
Salut, eu am renuntat la reclamele responsive, in favoarea formatului 300x250. Am adaugat 3 reclame in articole, 1 in partea superioara, 1 la mijlocul articolului si unul la sfarsitul articolului (bannerul din mijlocul articolului l-am setat sa apara doar daca articolul are cel putin 8 paragafe).
Rezultatul este foarte bun, de la un CTR de doar 0,60% de pe dispozitivele mobile, in aprilie am avut un CTR de 1,45% si luna asta 1,60%. CPC-ul a ramas acelasi. Schimbarea nu a afectat deloc CTR-ul si CPC-ul de pe desktop.
Daca vrei sa incerci varianta asta trebuie doar sa fi atent sa nu iti apara prima reclama 300x250 in partea de sus a paginii fara scroll (bineinteles ma refer doar cand accesezi site-ul cu smarphone-ul), pentru ca incalca politica AdSense.