Va salut, numele meu este Alin si detin un PFA care incaseaza bani de la Google Ireland pentru servicii Admob (AdSense/AdWords pentru platformele mobile).
As dori sa va intreb urmatoarele lucruri:
- in ce cod CAEN ati incadrat activitatea de afisare reclame?
- plata serviciilor se face prin banca, direct in contul meu de PFA si singurul lucru pe care il primesc este un Payment receipt. Pentru a putea face astfel de servicii, m-am inregistrat in ROI iar in VIES o verificare cu codul VAT al Google IR este valida. Partea proasta e ca Google nu cere nicaieri codul meu de VAT si nici factura mea nu ii intereseaza. Dupa cum am citit help-ul lor, doar de la cei din Irlanda primesc facturile la procesare. Deci, nu prea stiu cum se pupa declaratia mea 390 cu ce declara Google, avand in vedere ca ei nu stiu ce CUI-ul meu. La aceasta intrebare adresata la finante mi s-a spus ca e treaba Google ce fac ei, eu trebuie sa respect legislatia din tara si sa eliberez o factura, chiar daca Google nu vrea. Asa ca in fiecare luna, cand primesc banii, in ziua respectiva fac o factura pe care o tin la mine la dosar. Luna urmatoare, depun 390VIES cu suma respectiva. Voi cum procedati cu partea de hartogarie?
Nu mi s-a spus nicaieri unde am intrebat, nimic de codul EORI, mai ales ca nu e vorba practic de bunuri care sa treaca prin vama.

Răspunde cu citat