Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Factura catre Google Adsense pt SRL?

alinescoo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th August 2015
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Va salut, numele meu este Alin si detin un PFA care incaseaza bani de la Google Ireland pentru servicii Admob (AdSense/AdWords pentru platformele mobile).
    As dori sa va intreb urmatoarele lucruri:
    - in ce cod CAEN ati incadrat activitatea de afisare reclame?
    - plata serviciilor se face prin banca, direct in contul meu de PFA si singurul lucru pe care il primesc este un Payment receipt. Pentru a putea face astfel de servicii, m-am inregistrat in ROI iar in VIES o verificare cu codul VAT al Google IR este valida. Partea proasta e ca Google nu cere nicaieri codul meu de VAT si nici factura mea nu ii intereseaza. Dupa cum am citit help-ul lor, doar de la cei din Irlanda primesc facturile la procesare. Deci, nu prea stiu cum se pupa declaratia mea 390 cu ce declara Google, avand in vedere ca ei nu stiu ce CUI-ul meu. La aceasta intrebare adresata la finante mi s-a spus ca e treaba Google ce fac ei, eu trebuie sa respect legislatia din tara si sa eliberez o factura, chiar daca Google nu vrea. Asa ca in fiecare luna, cand primesc banii, in ziua respectiva fac o factura pe care o tin la mine la dosar. Luna urmatoare, depun 390VIES cu suma respectiva. Voi cum procedati cu partea de hartogarie?

Nu mi s-a spus nicaieri unde am intrebat, nimic de codul EORI, mai ales ca nu e vorba practic de bunuri care sa treaca prin vama.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Google te poate verifica dupa nume pfa in vies/dupa cod. Fii sigur ca te au verificat inainte chiar daca nu le ai comunicat tu codul tva.
    Conform anaf din ro tu procedezi corect. Daca vrei sa afli de ce nu vrea google facturile tale, ar trebui sa afli cum functioneaza anaf-ul irlandez, adica ce obligatii au firmele din irlanda de a inregistra facturi din irlanda sau din afara irlandei.
    Lucrurile nu sunt greu de facut, ceea ce e greu e sa te pui in starea de a le face...

alinescoo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th August 2015
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc mult Geo pentru lamuriri. Am intrebat si la Google, prin formularul de contact, in 2 ocazii diferite si mi-au transmis acelasi raspuns, link-ul catre pagina de help cu Entitatea contactata este Google Ireland si sa intreb un tax advisor de la noi. Ei la noi, e complexa treaba cu intrebatul, dupa mai multe telefoane la finante, am primit raspunsuri diferite. Am mai intrebat consultanti si de acolo am ajuns la aceasta forma finala de a face actele. Daca e bine, ma bucur. Daca o sa vina ANAF in control si o sa constate ca am gresit, asta e, platesc ce e de platit. Pana atunci am grija sa platesc la timp darile si sa sper ca nu sunt luat in colimator

Legat de codul CAEN, raspunsul pe care l-am primit este ca activitatea de inchiriere a unui spatiu in vederea afisarii reclamelor pe internet in aplicatii proprii este 7312 - Servicii de reprezentare media. Intradevar acest cod are sens si asta il banuiam si eu. Ar mai fi 7311 activitati ale agentiilor de publicitate, insa ar fi absurd sa ni se ceara acest cod, avand in vedere ca nu prea avem treaba cu publicitatea, decat cu afisarea ei. Teoretic, Google trebuie sa aiba acest cod. Pe de alta parte, dupa mine acest venit ar fi putut fi usor incadrat si la grupa codurilor legate de IT, gen 5829 Software publishing sau 6311
    Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe insa am impresia ca pe nimeni nu prea intereseaza acest aspect la controale. Pana la urma toata treaba asta e legata de IT.

Daca sunt si alti useri care vor sa isi impartaseasca experienta fiscala, ii invit.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

Pentru SRL, codul ROI (acela primit in urma inregistrarii ca operator intracomunitar), trebuie trimis cumva catre Google?

In contul Adsense Business nu exista un camp pentru asa ceva.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

Pentru srl codul ROI se completeaza in contul de adwords, are un camp acolo. Daca nu ma insel e acelasi cu CUI doar ca il adauga si in baza de date a operatorilor intracomunitari. Sper ca nu fac vreo confuzie ca e nasol atunci.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

In Adwords am introdus acel CUi de operator intracomunitar. Intrebarea era daca trebuie si pentru Adsense.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 8th May 2012, 10:36
  2. Sitemap - submit catre Google sau nu ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 31st December 2009, 10:48
  3. Factura Google Adwords
    De rollo în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th May 2007, 23:56
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th January 2007, 21:41
  5. Legatura catre Google
    De Brindusa în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th January 2005, 12:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente