10th January 2014, 23:57
2 out of 2 members found this post helpful.
wow... 50k afisari pe zi... pai ai suficient trafic cat sa faci niste split tests, sa vezi ce functioneaza mai bine. Nu exista o regula de aur, conversia difera de tipul site-ului, profilul utilizatorilor, etc.
Sunt cateva pozitionari clasice, care au functionat bine si sunt recomandate, insa nu te poti baza pe asta, pt simplul fapt ca statisticile difera in fct de domeniul site-ului si profilul vizitatorilor.
Ce-ti recomand eu e sa incepi cu niste split teste de baza, de exemplu sa incerci sa pui o data doar imagini vs doar text sau imagini si text, sau testezi pozitionarea unui ad 336x280 in stanga sus la inceputul articolului (muti poza featured sau poza principala mai jos, daca ai), sau sa incerci sa-l pui centrat, pe toata latimea spatiului dedicat postarii, imediat dupa primul paragraf, cand userul a inceput deja sa citeasca.
Poti testa cu 2 ad-uri 336x280 (statistic vorbind, cred ca astea dau cele mai bune rezultate dintre ad-urile patrate si dreptunghiulare, exceptandu-le pe alea wide sau skyscrapper-ul) si un skyscrapper in sidebar, sau 3 ad-uri 336x280 direct in postare.
Oricum, cele mai multe click-uri clar le va avea ad-ul de sus, cel putin la mine asa se intampla pe toate site-urile, dar m-a surprins sa vad ca aveam CPC mai bun pe ad-urile din mijloc, pe un site. Probabil se intampla ca in ad-ul de sus sa-mi afiseze un anunt bine optimizat de advertiser, implicit cu bid-ul mic, si in ad-ul din mijloc aparea un ad neoptimizat pt continutul site-ului, iar ca sa apara, trebuia sa aiba bid-ul mai mare, respectiv venit mai bun.
Dar de exemplu, pe un site, in sidebar aveam CTR mai bun, dar CPC mai mic decat ad-ul de la sf postarii. Poate lumea se plictisea pe la jumatea articolului si acolo vedea ad-ul din dreapta si nu mai ajungea la ala de jos.
Oricum, la traficul asta, eu zic sa faci niste teste cate o sapt fiecare (macar o sapt) si vezi ce functioneaza mai bine.
Daca zici ca tema precedenta avea CTR mai bun, care e diferenta intre teme? Daca ad-urile sunt pozitionate la fel, atunci inseamna ca e diferenta de... culori poate? Poate ad-urile se integrau mai bine cu tema precedenta si pareau parte integranta din continut, sau din contra, ieseau in evidenta si atrageau mai multe click-uri. Verifica poate trebuie sa modifici culorile ad-urilor sa se potriveasca cu noua tema cum se potriveau cu vechea tema.
Signatura lipsa