1 out of 1 members found this post helpful.
Avand in vedere ca se pot afisa reclame personalizate (in functie de interes) este posibil ca cei care intra pe site sa vada reclame la jocuri sau alte lucruri cautate in trecut, de unde si CPC-ul mic. Ori nu sunt advertiseri pe nisa aia si automat iti insereaza reclame mai slab platite, dar necontextuale.
Am cateva site-uri cu CPC-ul de 3 - 5 centi si nu le-a tras in jos pe acelea cu CPC > 20 centi. Insa, totul este relativ si raspunsul poate fi altul.
Site-urile pe ai in contul de adsense nu influenteaza ad-urile care sunt afisate. Teoretic, ad-urile sunt afisate pe baza relevantei lor la continutul site-ului, insa in ultima vreme, google pare sa puna accent mai mult pe history si ce-ai mai cautat tu pana atunci (daca esti logat in contul de google sau daca ai mai cautat alte chestii pe google) si iti afiseaza reclame pe baza a ceea ce ai cautat anterior. Daca ai site medical si intra o persoana care a mai cautat pe google intre timp si "cum se face cozonacul de casa", atunci sunt sanse sa-i afiseze ad-urile cu retete de cozonac, daca sunt advertiseri pe acest keyword.
Teoretic, ca sa vezi ce ad-uri ar afisa in mod normal, fara sa tin cont de history, intra in browser in modul Incognito sau Privacy sau cum se cheama (nu se stocheaza cookie-uri, history, etc), in fct de browser si intra atunci pe site-ul tau. Alea-s teoretic ad-urile afisate relativ la continutul site-ului. (in Firefox intri in modul Incognito cu CTRL + SHIFT + P, cred, la fel si in iExplorer, iar in Chrome ai CTRL + SHIFT + N).
Signatura lipsa
Nu-i neaparat nasoala. Poate fi si benefica. De exemplu, ai un site de cultura generala unde, fiind un site general, multe ad-uri sunt de cpc minim (1 cent sau mai putin). In cazul asta, daca userul a cautat ceva legat de seo sau marketing si ii arata ad-uri pe acest topic pe site-ul tau, atunci ai avea de castigat. Deci... e o lama cu 2 taisuri... poate fi si bine, si rau.
Signatura lipsa
CPC pe nisa sanatate a scazut mult in ultima luna, la mine este acum cam la jumatate fata de luna noiembrie de exemplu
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
9th April 2013, 14:17
Hai ca m-am mai linistit, am luat un click de 12 centi azi