Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Cod Adsense ascuns din css

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit Cod Adsense ascuns din css

Incerc sa fac un design responsive si am un banner Adsense 728x90 pe site, care nu incape in versiunea pentru mobil ( 320px latime ).

Nu gasesc nici o varianta decat sa il ascund din css cu display:none sau sa il scot de tot de pe site. Nici una din variante nu imi place foarte mult.

Credeti ca e problema cu Adsense daca ascund reclama ?

Sau stie cineva cum as putea sa nu o afisez deloc daca vizita este de pe telefon ?

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Incerc sa fac un design responsive si am un banner Adsense 728x90 pe site, care nu incape in versiunea pentru mobil ( 320px latime ).

Nu gasesc nici o varianta decat sa il ascund din css cu display:none sau sa il scot de tot de pe site. Nici una din variante nu imi place foarte mult.

Credeti ca e problema cu Adsense daca ascund reclama ?

Sau stie cineva cum as putea sa nu o afisez deloc daca vizita este de pe telefon ?
    Eu din cate stiu, adsensul normal nu se vede pe mobil.
    Mai demult am primit un mail de la adsense sa imi fac site-ul mobil pentru ca asta este viitorul si sa il monetizez cu adsense for mobile, dar surpriza! dupa ce am facut versiunea mobila a site-ului, am sesizat ca adsense for mobile nu era valabil pentru romania.
    Nu inteleg cum vrei sa pui formatul acela in versiunea pentru mobil, eu din cate am vazut pentru mobil exista alte dimeniuni.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de dary5ro Vezi Post
    Eu din cate stiu, adsensul normal nu se vede pe mobil.
    Mai demult am primit un mail de la adsense sa imi fac site-ul mobil pentru ca asta este viitorul si sa il monetizez cu adsense for mobile, dar surpriza! dupa ce am facut versiunea mobila a site-ului, am sesizat ca adsense for mobile nu era valabil pentru romania.
    Nu inteleg cum vrei sa pui formatul acela in versiunea pentru mobil, eu din cate am vazut pentru mobil exista alte dimeniuni.
    Formatul ala e in versiunea desktop. Designul este responsive, adica se misoreaza latimea odata cu rezolutia. Cand rezolutia ajunge sub 1000px, deja reclama nu mai are loc si trebuie sa dispara.

Adsense se vede ok pentru mobil. Au chiar si un banner special pentru cei care nu au acces la Adsense for mobile. Il gasesti la Adsense for content - 320x50.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Cred ca solutia este sa faci sa se incarce o tema diferita atunci cand accesezi de pe mobil, in tema pentru mobil, inlaturi tot ceea ce se poate inlatura, si nu ar da o experienta placuta vizitatorului. sunt cateva plugin-uri care te ajuta sa faci asta
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Afisarea selectiva (da sau nu; if () => ... ) in fct de rezolutie nu ar putea fi o alternativa?
    Strict cum doresti, in functie de user-agent, probabil "prinde" cel putin 90% din browsere. (Sunt ceva: UserAgentString.com - List of Mobile Browser User Agent Strings) am gasit ceva, fara a verifica insa: Lightweight Device-Detection in PHP | mobiForge

Si mai bine ar fi sa inlocuiesti:
    Cod PHP:
    if ($mobile_browser 0) {

// do something
    }
    else {

// do something else

cu
    Cod PHP:
    if ($mobile_browser == 0) {

// codul tau adsense

LE: iar, ca sa fii sigur ca merge trebuie inlocuita prima linie
    $mobile_browser = '0';
    cu
    $mobile_browser = 0;
    adica se elemina caracterul apostrof.
    Ultima modificare făcută de Alex Dumitru; 4th September 2012 la 01:26.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Cred ca solutia este sa faci sa se incarce o tema diferita atunci cand accesezi de pe mobil, in tema pentru mobil, inlaturi tot ceea ce se poate inlatura, si nu ar da o experienta placuta vizitatorului. sunt cateva plugin-uri care te ajuta sa faci asta
    M-am gandit la asta, dar toata lumea sustine ca e mai bine responsive, inclusiv Google. Si mie mi se pare mai logic sa nu ii incarc celui de pe mobil toate elementele. Dar e si mai complicat cu teme multe si redirecturi.[COLOR="Silver"]

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Afisarea selectiva (da sau nu; if () => ... ) in fct de rezolutie nu ar putea fi o alternativa?
    Strict cum doresti, in functie de user-agent, probabil "prinde" cel putin 90% din browsere. (Sunt ceva: UserAgentString.com - List of Mobile Browser User Agent Strings) am gasit ceva, fara a verifica insa: Lightweight Device-Detection in PHP | mobiForge

Si mai bine ar fi sa inlocuiesti:
    Cod PHP:
    if ($mobile_browser 0) {

// do something
    }
    else {

// do something else

cu
    Cod PHP:
    if ($mobile_browser == 0) {

// codul tau adsense

LE: iar, ca sa fii sigur ca merge trebuie inlocuita prima linie
    $mobile_browser = '0';
    cu
    $mobile_browser = 0;
    adica se elemina caracterul apostrof.
    O sa analizez si revin cu concluzia. Multumesc

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Datorita lui Marius Cristian am reusit sa conditionez afisarea din PHP. Site-ul asta este extrem de util: Detect Mobile Browsers - Open source mobile phone detection

De acolo am ajuns la codul asta, care imi spune daca e mobil sau nu:
    Cod PHP:
    $useragent=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    $isMobile 0;
    if(
    preg_match('/android.+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|meego.+mobile|midp|mmp|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows (ce|phone)|xda|xiino/i',$useragent)||preg_match('/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(di|rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i',substr($useragent,0,4))) $isMobile 1

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Sau poti folosii CSS3 media queries si adaugi la div-ul in care se afla codul adsense: "display: none;" .

Cristian D este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    34
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

Orice ai face nu il "ascunde" din CSS, din cate tin minte e cam impotriva TOS-ului lor, sau cel putin ultima oara cand l-am citit eu. In principiu ar trebui sa faci afisarea in functie de browser (ceea ce ai si facut mai sus) sau daca merge la rezolutii mai mici de 800x600 sa nu apara deloc.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Plaseaza cod-ul adsense intr-un div cu clasa/id gen "ads" si fa-i display: none din css, cu media queries.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Robi09 Vezi Post
    Sau poti folosii CSS3 media queries si adaugi la div-ul in care se afla codul adsense: "display: none;" .
    Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Plaseaza cod-ul adsense intr-un div cu clasa/id gen "ads" si fa-i display: none din css, cu media queries.
    Am specificat deja in primul post ca nu prefer varianta asta, pentru ca s-ar putea sa fie impotriva termenilor.

Citat Postat în original de Cristian D Vezi Post
    Orice ai face nu il "ascunde" din CSS, din cate tin minte e cam impotriva TOS-ului lor, sau cel putin ultima oara cand l-am citit eu. In principiu ar trebui sa faci afisarea in functie de browser (ceea ce ai si facut mai sus) sau daca merge la rezolutii mai mici de 800x600 sa nu apara deloc.
    Am setat afisarea in functie de user agent. Ramane sa verific pe tablete, pentru ca pe unele e latime destul de mare.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 40
    Ultimul Post: 31st October 2011, 19:00
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2010, 17:23
  3. text ascuns
    De Bogdan Citoiu în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th January 2008, 21:36
  4. program de ascuns ip
    De danubius în forumul Utile
    Răspunsuri: 10