Pagina 7 din 14 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 134

Subiect: adsense si impozitul

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Corect, doar ca ei au puterea (fie un partid fie altul), am si devenit imuni, privim cu resemnare, platim ca trebuie si viata merge mai departe, ei fericiti, noi cum putem.

Lucrurile se vor schimba cand 50-100.000 de manifestanti vor iesi in strada si vor protesta in orasele mari, cu corturile incat sa depaseasca cu mult numarul fortelor de ordine etc, ceea ce e imposibil la noi, noi suntem un popor obedient, orice ar fi, vom striga prin stanga si dreapta, ei ne vor lasa sa strigam pana nu mai putem, stiind ca oricum ne vom supune intr-un final.

bodyporkul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    39
    Putere Rep
    28

Implicit

Salut, am citit cu mare interes problema asta, mi-as pus-o si eu de multe ori. Am avut chiar nopti nedormite din cauza Fiscului.
    Ideea sta in urmatorul fel,

Lasand la o parte antipatiile vis a vis de statul roman, Dpdv legal trebuie achitati cei 16% (impozitul pe venit) la administratia financiara (fisa 200)
    Insa..ca intotodeauna exista varianta a 2a..Poti sa mergi pe blat in cazul in care nu ai incasat cecuri de peste 10 .000 de E si sa speri ca nu vei fi reclamat (aviz amatorilor care sunt mai "laudarosi"). Banca nu va raporta o evidenta fiscala pt contul (persoana respectiva) decat daca suma depaseste 10 000 de E , iar daca raporteaza..mai departe sunteti intr-o baza a SRI-ului, de unde esti depistat imediat.

Deci scurt pe 2. Cecuri sub 10 000 si ciocu mic. iar in cazul in care incasezi cecuri de peste 10 000 , cred ca statutul financiar iti permite o casuta postala in Olanda sau Germania, iar lucrurile se simplifica.

valentin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    17th March 2011
    Locaţie
    Galati
    Posturi
    193
    Putere Rep
    28

Implicit

acum vin si eu cu o intrebare, daca eu am castigat 4 ani la rand din adsense si nu am declarat nimic pana acum, iar anul acesta am de gand sa declar, trebuie sa declar de cand am inceput sa castig la adsense sau declar doar pe anul acesta.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    369
    Putere Rep
    39

Implicit

Teoretic declari de cand vrei, dar daca declari din alti ani e foarte posibil sa te trezesti si cu amenda + penalizari. Cunosc cazuri (nu cu Adsense, ci cu alt gen de venituri). Asa ca mai bine declari strict pe anul asta si ii faci uitati pe ceilalti.
    Lucian

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Calculul ala in care din 200 de euro iti raman vreo 70 de lei mi-a placut tare mult.
    Dar stiti ce se intampla cu aia 70 de lei? Din ei, oricum platesti (cand cumperi orice produs si serviciu) inca 24% TVA. Daca ai ghinionul sa iti cumperi de ei tigari sau benzina, din aia statul isi ia o mare parte accize si alte taxe. Deci pentru munca ta care in teorie valoreaza 200 de euro, tu primesti practic servicii in valoare REALA de (in medie sa zicem) 10 euro. Nu vi se pare diferenta putin exagerata?
    Trust, but verify.

valentin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    17th March 2011
    Locaţie
    Galati
    Posturi
    193
    Putere Rep
    28

Implicit

tva-ul de 24% se plateste doar daca ai cont la adsense de peroana fizica, sau doar pentru firma?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

valentin, eu ma refeream la altceva. Ma refeream ca atunci cand cumperi din Cora un card de memorie, o tastatura, un salam, alea au incluse deja taxe in ele. In primul rand TVA-ul.
    Deci sa nu ne mai abureasca statul ca nu platim taxe pe bani.
    Trust, but verify.

websiteanunturi este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th March 2011
    Posturi
    119
    Putere Rep
    0

Implicit

Parerea mea este ca nu trebuie sa platiti nici-un impozit ca persoana fizica. Nu cred ca exista o lege clara in acest sens. Daca aveti PFA sau firma iar site-ul este inregistrat in contabilitate atunci DA! mergeti si platiti pentru ca tot in contabilitate deduceti si cheltuieli legate de site.

Sa ne ajute cineva de la Drept. Eu ca persoana fizica sa zicem ca incasez 50 E din adsense si cheltuiesc tot 50 E pentru administrarea site-ului deci nu castig nimic si atunci din ce sa platesc impozit....atata timp cat nu exista o contabilitate pentru aceste castiguri, acel impozit se numeste donatie catre buzunarul celor ce ne conduc.

Probelma s-ar pune altfel, am voie sa dezvolt un site fara sa am firma(PFA)?

In acest moment nu cred ca exista legi clare despre incasrile din mediul online, exista doar legea care spune ca nu ai voie sa ai castiguri fara sa platesti impozit.

Astept completari, sugestii de la cei care interactioneaza cu legea.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de websiteanunturi Vezi Post
    Probelma s-ar pune altfel, am voie sa dezvolt un site fara sa am firma(PFA)?

In acest moment nu cred ca exista legi clare despre incasrile din mediul online, exista doar legea care spune ca nu ai voie sa ai castiguri fara sa platesti impozit.
    Da, ai dreptul sa dezvolti un site fara sa fii pfa. Dar .... veniturile sunt impozabile iar cheltuielile nu se deduc . Cel putin din punct de vedere legal.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de websiteanunturi Vezi Post

Astept completari, sugestii de la cei care interactioneaza cu legea.
    De ce crezi ca ar trebui legi separate pentru incasarile din mediu online?

Raspunsul e clar si a fost postat de nenumarate ori pe forum.

La final de an mergi la finante (pana in mai anul urmator), declari veniturile din adsense la categoria alte venituri (vezi ca cineva a postat pe aici si formularul exact care trebuie completat), platesti impozit 16% din suma primita indiferent de cat ai cheltuit tu pentru site. Daca vrei sa deduci din cheltuielile pentru site, te organizezi sub forma de pfa sau firma si tii contabilitate.

Nu exista nimic neclar.

Pagina 7 din 14 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2010, 17:23
  2. Impozitul forfetar
    De tataraseni în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 67
    Ultimul Post: 20th June 2009, 16:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii