Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Propunere legata de fiscalitatea in online

Afișare hibrid

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

*Catalin - Am pus toate intrebarile astea deja iar ei mi-au spus ca in cazul asta nu trebuie decat sa depun o singura data pe an declaratia 200. Atata tot. Legat de chitanta mi-au zis ca nu se taie pentru activitatile la distanta. Initial m-au pus sa cumpar si chitantier si registru de incasari si plati. Ulterior mi-au zis ca nu imi mai trebuie .

Le-am reformulat aici nu pentru ca nu stiu raspunsul la ele ci doar pentru ca incercam sa va propun sa facem o lista cu toate problemele pe care le avem noi, legate de fiscalitate, si pe care sa le adresam celor care vin la aceste intalniri si despre care se presupune ca sunt capabili sa raspunda la ele.

In momentul de fata eu nu sunt sigur daca fac bine ce fac dar asta mi-au spus sa fac niste oameni care pareau ca nu sunt siguri pe ce imi zic dar care pana la urma ei ma controleaza.

*Gmc mersi pentru raspunsuri dar eu sunt persoana fizica. Nu am firma.

La prima intrebare mi-au spus ca nu e nevoie sa fac contracte. Aici nu prea sunt sigur pe ce mi-au zis pentru ca "i-am fortat" sa imi raspunda cum am vrut eu .

Le-am zis ca oricum contractele se incheie ad negotium si sunt perfect valabile din punct de vedere juridic. In plus, le-am explicat ca munca mea nu ar mai fi rentabila daca la fiecare articol de 5 lei ar trebui sa fac contract pentru ca incheierea unui contract la distanta presupune mult "timp mort". Practic ar insemna ca in mai mult de jumatate din timpul de lucru ar trebui sa deschid si sa trimit mail-uri, sa trag la imprimanta, sa scanez, sa completez contracte etc

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    ...Legat de chitanta mi-au zis ca nu se taie pentru activitatile la distanta. Initial m-au pus sa cumpar si chitantier si registru de incasari si plati. Ulterior mi-au zis ca nu imi mai trebuie ...
    ...eu sunt persoana fizica. Nu am firma.
    ..........
    Salut,

Ai PFA?
    Daca nu ai, zi-mi si mie cum aratau chitantele alea si cum se completau, tu neavand stampila...

Cred si eu ca ar fi bine sa stim in ce ape ne scaldam si, mai ales, sa facem ministerul finantelor sa ne ia in seama. Presupun ca ei au toate datele pe anii trecuti si stiu cam la ce valoare se ridica online-ul din Romania, adica partea la vedere, cea fiscalizata, dar nu am idee in ce masura sunt interesati sa creeze facilitati...

O mare problema este faptul ca veniturile nu sunt suficient de mari pentru a justifica crearea unui PFA. Daca se va impune, probabil foarte multi vor renunta sau vor lucra la negru, deci statul va pierde. Asta trebuie explicat in primul rand, altfel vor spune fa-ti PFA si basta!

Eu cred ca ar trebui lamurit cam tot ce tine de veniturile din alte surse. Acum doi ani am avut si eu ceva vizite la ANAF si anul ala am recuperat de la stat peste 800 de lei, in conditiile in care nu am avut documente pentru alte deduceri decat CAS si CASS. Puteau fi deduse si alte cheltuieli pentru desfacsurarea activitatii.

Ce s-ar putea face?
    Un ghid de indrumare pentru toti cei care au venituri din alte surse, care sa contina legislatia si in care sa fie mentionate drepturile si obligatiile si sa fie explicat tot mecanismul de declarare a veniturilor si de impozitare. N-are rost sa punem intrebari punctuale pentru a ne da seama mai tarziu ca este si altceva ce nu stim.
    Deci, intrebarea mea ar fi: putem spera la unasemenea ghid?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Propunere
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 4th November 2009, 03:17
  2. propunere
    De Mascka în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 6th February 2007, 22:11
  3. Propunere
    De jeremy în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th June 2006, 22:04
  4. Propunere
    De FireEyes în forumul Discutii administrative