Dupa 10 zile de la inceputul experimenteului revin cu cateva observatii
- dupa 4 zile de la manevra traficul a scazut dramatic aproximativ cu 30%
- am pierdut la multe cautari pozitii, am avut la unele un dans foarte mare, cand eram in prima prima pozitie, cand prima pagina pozitiile 3-8 cand eram disparut din primele 3 pagini
- unele cuvinte cheie si-au revenit dupa cateva zile, dansul sa redus
- am pierdut o parte importanta din cautare long tail
- am pierdut site links,
- google numai considera momentan suficient de relevant domeniul pentru nisa, dar a inceput sa isi revina incetul cu incetul
- utilizatorii vechi s-au pierdut o parte, probabil nemairecunoscand noul domeniu, de exemplu inainte, pentru o anumita cautare la articole de calitate foarte buna chiar daca variam pe pozitiile 1-3 primeam cam acelasi numar de vizitatori (rata de click), deoarece vizitatorii fideli recunosteau domeniul si stiau ca aici gasesc ceea ce cauta (contatare facuta din WMT) acum chiar daca sunt pe pozitia 1 am o rata de click mai mica (probabil pana se vor obisnui cu noul domeniu). Din aceeasi cauza in GA am observat o scadere semnificativa la returning, inca din prima zi de redirect, daca inainte aveam un returnig ce varia intre 40 si 60%, acum este intre 25 si 40%.
- o parte din factorii SEO se transfera mai greu de la un domeniu la altul sau nu se transfera deloc
- dupa 7 zile nu imi mai afiseaza PR la noul domeniu
- am primit o notificare de la WMT pentru duplicat content (link-uri de pe vechiul domeniu ca au acelasi continut cu ce este pe noul domeniu) probabil inca nu a reusit sa inlocuiasca in indexul lui site-ul vechi cu cel nou complet si sunt prezente simultan in baza lui de date dar probabil in timp voi scapa si de aceasta mica penalizare
- in mod normal in cateva zile, o saptamana ar trebui sa inceapa sa isi revina, iar in 2 luni sa fie cum a fost inainte
Daca mai aveti intrebari va raspund, nu o sa dezvalui cateva detalii pentru ca cei de la concurenta urmaresc cu atentie ce spun pe aici
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama