Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Viteza de incarcare pagina

  1. #1
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    99
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    99


    Implicit Viteza de incarcare pagina

    Am si eu nevoie de putin ajutor. Ma stradui sa reduc viteza de incarcare a site-ului cali.ro, am rezolvat multe probleme date de page-speed, mai am cateva la care se lucreaza momentan printre care si "Combinare imagini in CSS sprites",
    dar am observat ca timpul dintre click si pana cand incepe incarcarea efectiva a site-ului este destul de mare 2-4 secunde.
    In primul rand vreau sa va intreb daca si la voi apare acelasi timp de incarcare mare, sau este doar o problema de conexiune dintre hosting si RDS
    Eu pentru a afla acesti parametri legati de viteza, marime pagina, numar de requesturi folosesc un addon pentru firefox https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1743/
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  2. #2
    Avatarul lui Gabriel Puscuta
    Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    35


    Implicit

    Viteza de incarcare depinde de multi factori.
    La prima vedere ai foarte mult javascript, dar simptomele erau altele daca asta era singura cauza.
    Foarte multe produse nu ai (tinand cont de marimea sitemap-ului xml). Daca aveai multe produse putea fi o problema de mysql si trebuiau optimizate query-urile.
    Pe ce platforma e shopul? Poate sa fie ceva de la hosting. Ai incercat lighthttpd?

    Pana una alta ai putea sa faci un mini test folosind urmatorul cod.

    Ia de exemplu index.php si pune urmatoarea secventa inainte de orice cod php.
    Cod PHP:
    $starttime microtime();
    $startarray explode(" "$starttime);
    $starttime $startarray[1] + $startarray[0]; 
    Apoi pune tot in index.php, jos de tot, urmatoarea secventa:
    Cod PHP:
    $endtime microtime();
    $endarray explode(" "$endtime);
    $endtime $endarray[1] + $endarray[0];
    $totaltime $endtime $starttime;
    $totaltime round($totaltime,5);

    echo 
    '<hr><center>Rendered in '.$totaltime.' seconds using '.convert(memory_get_usage(true)).' of memory</center>';

    function 
    convert($size){
        
    $unit=array('b','kb','mb','gb','tb','pb');
        return @
    round($size/pow(1024,($i=floor(log($size,1024)))),2).' '.$unit[$i];

    O sa-ti arate timpul de incarcare al paginii + memoria utilizata. Asta asa ca sa-ti faci o idee mai buna.
    Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 24th November 2010 la 23:48.

  3. #3
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    99
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    99


    Implicit

    Multumesc Gabriel
    Platforma este prestashop, cu ceva timp in urma aveam pana la primul bit inmedie 0,5 s, acum imi arata intre 1,8 si 3 s
    Asta am obtinut cu unele variatii
    Rendered in 2.01665 seconds using 3.75 mb of memory
    e mult sau putin? ca eu nu stiu sa evaluez
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  4. #4
    Avatarul lui Gabriel Puscuta
    Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    35


    Implicit

    Am dat edit dar nu cred ca ai vazut.

    La mine a variat, asta e maximum:
    Rendered in 6.02824 seconds using 3.5 mb of memory

    Nu stiu cum e construit prestashop. Cauta tabelele mari pe care se face JOIN. Posibil ca acolo sa fie buba.

  5. #5
    Avatarul lui Alex Dumitru
    Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    61


    Implicit

    Cred ca e destul de mult asta. Daca nu ma insel, ar trebui sa fie mult sub o secunda.

    Pentru sprites vezi ca sunt generatoare automate Google

    Vad ca ai multe fisiere js. E recomandat sa le muti in footer si sa le combini in unul singur sau cat mai putine. Ai putea combina si cele doua css-uri.

    De curiozitate, ce marime are baza de date ? Mi se pare foarte ciudat sa ai probleme cu baza de date la un site relativ mic.

    P.S. In legatura cu baza de date doar ma dau cu parerea, nu sunt expert

  6. #6
    Avatarul lui Sorin.V
    Sorin.V este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    183
    Putere Rep
    26



  7. #7
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    99
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    99


    Implicit

    da si eu am vazut variatiile, la alte site-uri ale mele mai complexe si mai mari consumatoare de resurse nu incarca asa de tarziu acest prim bit.
    Dar memeoria utilizata 3,5 MB inseamna mult?
    Maine o sa mai chinui un pic omul de la servere, nu prea stiu ce sa ii cer
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  8. #8
    Avatarul lui Gabriel Puscuta
    Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    35


    Implicit

    Nu. Memoria e ok. Wordpress de exemplu foloseste mult mai multa ~16 MB.

    @Alex: Si mie mi se pare ciudat dar astea sunt simptome de sql.

    @lovelife: Importi ceva de pe undeva? XML? CSV? E ciudat.

  9. #9
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    99
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    99


    Implicit

    @Gabriel nu prea import nimic, in afara de un rss mic cu 5 titluri din wordpress, dar simptomele existau inca dinainte, acelasi simptom dar nu asa de amplu l-am vazut si la diana (si ea tot un prestashop are) pe icosmetice.ro
    @Alex baza de date are vreo 60MB din care mare parte sunt stocate conexiunile, pentru a sti cum sa intrat pe site din ce sursa, de cate ori, ce keyword, cand etc, imi este foarte util in marketing
    @ABH Am dezactivat mnodulul de categorii si nu sa intamplat nimic semnificativ la viteza de incarcare

    EDIT
    Am curatat din baza de date pe o versiune de test tot ce era legat de conxiuni si crestea baza de date, am ajuns acum la o baza de date de 8MB, si viteza nu sa modificat
    Testul il fac pe un alt server unde memoria utilizata imi arata 10,75MB
    Ultima modificare făcută de lovelife; 25th November 2010 la 00:28.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  10. #10
    Avatarul lui Alex Dumitru
    Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    61


    Implicit

    Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    @Gabriel nu prea import nimic, in afara de un rss mic cu 5 titluri din wordpress, dar simptomele existau inca dinainte, acelasi simptom dar nu asa de amplu l-am vazut si la diana (si ea tot un prestashop are) pe icosmetice.ro
    @Alex baza de date are vreo 60MB din care mare parte sunt stocate conexiunile, pentru a sti cum sa intrat pe site din ce sursa, de cate ori, ce keyword, cand etc, imi este foarte util in marketing
    @ABH Am dezactivat mnodulul de categorii si nu sa intamplat nimic semnificativ la viteza de incarcare

    EDIT
    Am curatat din baza de date pe o versiune de test tot ce era legat de conxiuni si crestea baza de date, am ajuns acum la o baza de date de 8MB, si viteza nu sa modificat
    Testul il fac pe un alt server unde memoria utilizata imi arata 10,75MB
    60MB nu mi se pare mult si nu ar trebui sa afecteze viteza. Cred ca e scriptul prost sau i-ai facut tu niste modificari care i-au daunat si face prea multe query-uri in baza de date. Altfel nu prea se explica. Un plugin de cache pentru el nu exista?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. viteza de incarcare a site-ului
    De Krm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 28th September 2010, 22:11
  2. Viteza de incarcare - factor seo
    De vladgidea în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th April 2010, 19:42
  3. incarcare pagina
    De Lupanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th September 2009, 22:55
  4. viteza navigare
    De mariuslmm în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th March 2009, 12:22
  5. timp incarcare pagina pentru google bot
    De Bruzli în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 24th August 2005, 01:09

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •