Salut Radu,
După cum ai observat la începutul acestui thread, am dorit să subliniez că mă pricep la administrarea și optimizarea unui site de e-commerce.
În acest sens, intervin foarte multe aspecte, precum:
- administrarea site-ului (SEO, Webmaster Tools, Google Analytics, alerte de stoc, transmiterea datelor către departamentul de contabilitate)
- gestionarea stocurilor
- administrarea reclamelor pe Facebook și Google AdWords
- listarea pe site-uri comparatoare de prețuri
- gestionarea clienților
- monitorizarea expedierilor
- colaborarea cu un serviciu de curierat rapid care să se potrivească nevoilor tale (în acest caz, am dezvoltat chiar o relație de prietenie cu agentul alocat contului meu)
- colaborarea cu o bancă care oferă un curs valutar bun (important dacă faci achiziții din import), eventual având nevoie și de o linie de credit
- alegerea unui procesator de plăți pentru comenzi cu cardul
Sigur, există și multe altele, dar acestea sunt lucruri care țin de tine și se pot realiza.
Acum, să răspund la întrebarea ta "Cum alegi produsele?". Aici intervine un factor care nu ține nici de mine, nici de tine și constituie un capitol important ce necesită o zonă de testare. Când aleg produsele, iau în considerare mai mulți factori, inclusiv cererea de pe piață, concurența, marja de profit și disponibilitatea stocului. De multe ori, am crezut într-un produs, dar în final nu a avut succesul scontat.
Aș propune adminilor acestui forum să deschidă două noi categorii, una dedicată e-commerce-ului, cu multe subcategorii (WooCommerce, PrestaShop, Marketing, poate chiar o zonă pentru programatori care oferă servicii și mentenanță) și a doua dedicată Blockchain, Crypto, Bitcoin, Ethereum, MultiversX și FTM Fantom.
În ceea ce privește consultanța și coaching-ul 1-on-1, da, dacă crezi că te pot ajuta cu ceva, trimite-mi un mesaj privat și stabilim un apel video într-o dimineață. Putem bea împreună o cafea, sau, dacă ești în apropiere, putem chiar să ne întâlnim - sunt din Baia Mare, nu departe de tine.

Răspunde cu citat