Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
Salut, Felix!
Am citit tot topicul, insa nu imi dau seama pe ce kw-uri incerci sa aduci trafic. Numele produselor au extrem de putine cautari, am verificat cateva produse si au ori 0 cautari lunare, ori 10. Asadar, rankarea pe nume de produs mi se pare oarecum irelevanta.
Din ce observ este o nisa pe care trebuie sa mergi cu kw-uri generale de genul "batoane proteice" (5400 cautari pe luna mai 2023). De asemenea, probabil mai gasesti ceva cautari pe "batoane proteice + Brand" - eu insa nu am reusit sa descopar vreunul.
Pe siteul tau din ceea ce as dori eu ca utilizator, lipsesc cateva lucruri:
1) lista cu brandurile de care apartin produsele
2) lista cu toate produsele (le pot vedea doar pe categorii)
3) filtre dupa cantitatea de nutrienti, cu/fara zahar, pret, etc.
De asemenea, as mai da putina culoare siteului, e putin cam fad si as verifica atent pentru ca in unele zone lipsesc diacriticele.
Pe social media iti recomand si cont de twitter pe care sa dai share postarilor (chiar daca are linkuri cu redirect), si poate si altele.
Pe partea de contact iti recomand telegram, whatsapp, si chat pe site.
Pentru seo as integra si schema, vezi ca poti face pe product cu pluginul Rank Math.
Paginile: despre noi, blog, contact din meniul de pe header le-as muta in footer. Acolo as pune desfasurate cele mai importante categorii / selectii de filtre.
Butoanelor de jos de la "contul meu" nu le vad sensul. Acelea sunt accesibile in cont dupa autentificare, daca nu ma insel. Nu au de ce sa apara pentru un user nelogat.
-----------
Referitor la afacere:
1) Ai facut un studiu de piata sa vezi care este potentialul maxim al nisei? Ce asteptari ai cu proiectul? Este doar un test, sau vrei sa faci ceva serios din el?
2) Detii marfa pe stoc sau este in stoc la furnizori si comenzile pleaca spre ei, ei livreaza, iar tu ramai cu un comision?
3) Ce adaosuri comerciale sunt pe zona aceasta?
Mult succes cu proiectul!
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Salut Edy,
1) lista cu brandurile de care apartin produsele
Pe pagina de la fiecare produs apare brandul producătorului.
batoane-proteice-snickers.jpg
2) lista cu toate produsele (le pot vedea doar pe categorii)
Da, sunt în căutare de o soluție. Chiar mă gândeam să introduc pe index un infinit scroll.
3) filtre dupa cantitatea de nutrienti, cu/fara zahar, pret, etc.
Pe această nișă nu este nevoie de filtre, nu se aplică ca la alte nișe
4) De asemenea, as mai da putina culoare siteului, e putin cam fad si as verifica atent pentru ca in unele zone lipsesc diacriticele.
Mie personal îmi plac site-urile simple, fără prea multă culoare. Am optat și în acest caz pentru alb și negru, singura zonă de jos, cea gri... poate nu am ales un gri plăcut. Eu am alte matrici care mă interesează la un site, cum ar fi: rata de respingere, durata medie a sesiunii, pagini vizualizate per vizitator și la urmă rata de conversie. Dacă are o rată de conversie bună, înseamnă că majoritatea vizitatorilor sunt mulțumiți. Mai primesc pe parcurs și recenzii de la clienți
5) Pe social media iti recomand si cont de twitter pe care sa dai share postarilor (chiar daca are linkuri cu redirect), si poate si altele.
Clienții cărora mă adresez nu stau pe Twitter. Twitter este mai mult pentru programatori și, din câte observ eu, pentru Crypto, Bitcoin și alte shitcoinuri. Clienții din această nișă sunt mai mult pe Instagram, TikTok și Facebook. Pagina de Facebook este în lucru aici: https://www.facebook.com/batoaneproteice.ro, iar cea de Instagram urmează
6) Pe partea de contact iti recomand telegram, whatsapp, si chat pe site.
Am o experiență considerabilă în acest segment, cu clienții care îți scriu pe Telegram, WhatsApp și chat, și sincer, gestionarea acestor canale poate fi dificilă. Dacă te uiți la site-urile mari, vei observa că acestea evită de cele mai multe ori să ofere astfel de servicii.
7) Pentru seo as integra si schema, vezi ca poti face pe product cu pluginul Rank Math.
Dacă te referi la schema.org, aceasta este integrată în site.
8) Butoanelor de jos de la "contul meu" nu le vad sensul. Acelea sunt accesibile in cont dupa autentificare, daca nu ma insel. Nu au de ce sa apara pentru un user nelogat.
Da, ai dreptate, le voi elimina. ( Multumesc )
9) Referitor la afacere: Ai facut un studiu de piata sa vezi care este potentialul maxim al nisei? Ce asteptari ai cu proiectul? Este doar un test, sau vrei sa faci ceva serios din el?
Da, pentru mine are potențial.
10) Detii marfa pe stoc sau este in stoc la furnizori si comenzile pleaca spre ei, ei livreaza, iar tu ramai cu un comision?
În acest moment, în Webmaster Tools am înregistrate undeva peste 230 de cuvinte cheie. Traficul va crește încet, dar sigur. Nu m-am grăbit să aduc stoc de la început, pentru că a durat construcția site-ului și listarea produselor, procese care au depins de negocierile cu producătorii și distribuitorii. Vom avea produsele pe stoc - achiziția și importul acestora durează 3-7 zile, deci... nu este ceva foarte dificil. Pe lângă traficul organic, vor începe și campaniile de marketing.
11) Ce adaosuri comerciale sunt pe zona aceasta?
Prețurile sunt negociabile în funcție de valoarea achiziției, putând astfel varia.
12) Din ce observ este o nisa pe care trebuie sa mergi cu kw-uri generale de genul "batoane proteice"
La cuvântul-cheie "batoane proteice" suntem în urcare, momentan acolo văd un dance. În rest... vreau să mă adresez clienților care cunosc produsele și știu exact ce caută, nume brand + produs
Salut!
Ma refer la un meniu cu aceste marci, astfel incat utilizatorii sa poata naviga printre ele. Sa poti vedea unde o lista cu toate.
Le-ai putea lista pe index in functie de brand (scris brandul, si sub el produsele de la acel brand), sau daca sunt prea multe - poti face inca o categorie in care le incluzi pe toate.
Ok.
Asa sunt si eu, aceleasi aspecte ma intereseaza, insa le fac putin mai colorate. Uneori gandesc prea mult din perspectiva unui webmaster, asa ca incerc sa inclin putin balanta si spre user.
Intradevar e dificil si iti cam trebuie un om dedicat sa fie in permanenta disponibil. Poate acum nu - insa pe viitor ar putea fi utila o metoda de comunicare text, alta decat email.
Nu am verificat in cod, vezi insa ca prin serps nu ai snippets de niciun fel. Rating stars, ceva. Te ajuta la cresterea CTR-ului.
Cu drag! De asemenea, pe logo-urile spre institutii as pune link.
Iti tin pumnii!
Deci cu stoc propriu vei merge. Nu exista si variante de stoc la furnizor? Sau prin Romania nu prea se face comert asa? Intreb pentru ca nu sunt pe comert, nu am facut niciodata si mi se pare dificil cu stocuri, mai ales perisabile fiind.
Tocmai de asta spuneam, ca am verificat kw-uri de genul "brand + produs" si nu am gasit sa aiba cautari. Deci trebuie mers pe kws generaliste.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Faine vremurile cu site-urile de jocuri, ne stiam toti intre noi, colaboram, castigam toti, acum sincer esti singurul care are curajul sa mai dea ceva de acasa, urmaresc acest topic cu nerabdare si incerc sa gasesc si eu un produs care sa-l cunosc si sa-l pot vinde.
Salut PhoeniXman,
Da, nu există un singur element care te va duce către succes. Eu am evidențiat că am o experiență în partea de administrare a unei afaceri online, am înțeles cum funcționează un website, cum să faci să fii plăcut pentru motoarele de căutare, partea de contabilitate este și ea una foarte importantă. Alegerea produselor este o parte dificilă. Acum, dacă vrei să mai dau ceva din casă... găsești multe produse din China pe un site polonez, este vorba de allegro.pl. Avantajul este că ai o livrare rapidă, în câteva zile produsele sunt la tine, nu ai de făcut vamă, poți cumpăra o cantitate mică și faci un test.
Da, ai dreptate, o sa iau in considerare, Multumesc!
În Google apar imaginea, prețul și disponibilitatea. Stelele nu apar pentru că încă nu am recenzii. Produsele sunt validate pe https://validator.schema.org
Multumesc la fel!
Nu sunt prea multe firme în România care să facă dropshipping, sau, dacă există, nu mă tentează; niciuna nu mi-a ieșit în evidență.
Urmăresc cu atenție toate cuvintele-cheie snickers protein bar, nutrend protein bar. Ai aici două exemple generale unde sunt pe prima pagină, dar... în timp trebuie să construiești un rank solid și, încet-încet, să obții o medie bună pentru toate cuvintele-cheie de pe site.
Aici intenționez să fac un mic truc; nu am avut timp până acum, dar o să-l actualizez în zilele următoare. Voi crea un link PHP cu redirect, similar cu cel pe care îl folosește Twitter, și voi bloca roboții prin robots.txt să acceseze acele link-uri. Motivul este să nu pierd rank-ul extern și să am cât mai puține link-uri externe. Mi se pare suficient cel de la Facebook, care are atributul nofollow. Ce zici, este ok? :)
Ultima modificare făcută de felix; 21st June 2023 la 15:51.
Revin cu o actualizare pentru site-ul cu batoane proteice. A trecut o perioadă bună de la lansare, iar urmărind Google Webmaster Tools, lucrurile arată pozitiv. Average CTR este de 5.5%, Average Position este 20.7, iar Google a identificat 579 de cuvinte cheie în care suntem listati.
batoaneproteicero.jpg
googlewtm.jpg
Acum, având în vedere că am reușit să adunăm câteva date, vom începe o optimizare folosind cuvintele cheie care ne avantajează.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)