Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Bad idea: mutare domeniu pe alt server

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de catalinux19 Vezi Post
    Eu asa am patit cand am cumparat un site...pe cuvintele principale era pe pagina a doua, dupa ce l-am mutat era in primele 3 rezultate pe mai multe cuvinte
    Cred ca google iti "recalculeaza" pozitiile dupa ce se schimba IP-ul...
    O certitudine este faptul ca imediat dupa mutare numarul roboteilor google creste foarte mult, intrand peste tot sa vada ce e nou, ce e vechi etc .

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Twigg Vezi Post
    Salut comunitate,

Am patit o chestie: am decis sa mut un site cu rezultate in prima pagina ggl, de pe serverul x pe serverul y. La scurt timp dupa miscare, site-ul a luat-o la vale iar astazi, dupa 2 luni, pe cuvintele cheie care odata erau in prima pagina - site-ul apare in pagina a 4-a iar in urma cu 2 saptamani era in a 3-a. Si probabil cade in continuare.

M-am gandit ca poate IP-ul are o problema insa pe acelasi IP sunt si alte site-uri care au ramas pe pozitii. M-am gandit sa-i modific putin titlul, sa umblu usor la poze si continut - degeaba. Singura explicatie este ca cineva/ceva il trage in jos. Backlink-urile sunt aceleasi de acum 2 ani.

Aveti idee daca exista vreun tool care sa-mi spuna ce naiba se intampla? In WT totul e minunat, nicio eroare, niciun mesaj..
    Salut, am mai specificat acest lucru in mai multe postari.

Schimbarea de ip sau de design/platforma implica reevealuarea site-ului. Asta inseamna ca site-ul tau a fost reevaluat si multe din link-urile vechi au fost devalorizate.

Cand faci schimbare de ip, aduci in paralel links catre site.

Acelasi lucru se aplica si la domeniile vechi, pe care multi le cumpara pentru links. Tool-urile iti arata ca au links, dar valoarea lor nu mai exista, pentru ca domeniul este reevaluat imediat ce este pus pe alt ip/ alt content, etc, iar link-urile vechi nu mai au valoare.

Fresh links conteaza, asa ca spor la cumparaturi.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Schimbarea de ip sau de design/platforma implica reevealuarea site-ului.
    Ce usor ar fi, in cazul asta, sa scapi de diverse penalizari
    E 100% sigur, sau e doar o parere?

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

@Tom: multumesc pentru raspuns, se pare ca asa e

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Salut, am mai specificat acest lucru in mai multe postari.

Schimbarea de ip sau de design/platforma implica reevealuarea site-ului. Asta inseamna ca site-ul tau a fost reevaluat si multe din link-urile vechi au fost devalorizate.
    @Tom - Cu design/platforma sunt de acord, in plus la schimbare owner am vazut ceva similar.

Dar in cazul schimbarii de IP, categoric nu am vazut ce spui tu, de cand ma stiu. Fac schimbari frecvente de IP/servere/locatii, de obicei de 2-3 ori pe an. Ultima data am mutat 2 servere prin mai-iunie (nu doar IP, dar chiar tara e diferita). Niciodata nu s-a schimbat nimic, nu s-a reevaluat nimic, nici sus nici jos, siturile au pastrat aceeasi anvelopa de trafic organic.

Ne poti arata ceva care sa confirme informatia asta - un link catre o sursa externa de incredere?

iulipwnz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    34
    Posturi
    215
    Putere Rep
    24

Implicit

Ceea ce a spus tom cu schimbarea de ip si re evaluarea link-urilor este doar parerea lui. PBN-urile inca merg foarteeee bine, nu mai intru in amanunte. Chiar nu cred asa ceva.
    Ceea ce cred eu ca i s-a intamplat site-ului tau. Noul ip pe care este, probabil mai sunt si alte site-uri, unele penalizate. De aici se poate trage concluzia. Incearca alt hosting.

CipriaN este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    26th July 2016
    Vârstă
    41
    Posturi
    69
    Putere Rep
    18

Implicit

Eu am schimbat acum cateva zile IP-ul la un site, dar si platforma, si in cazul meu este cum a spus si emm...pana acum n-am vazut nicio schimbare, nici in sus, nici in jos.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de CipriaN Vezi Post
    Eu am schimbat acum cateva zile IP-ul la un site, dar si platforma, si in cazul meu este cum a spus si emm...pana acum n-am vazut nicio schimbare, nici in sus, nici in jos.
    Mai curand cred ca ar putea avea legatura cu schimbarea nameserverelor, decat cu IP. Deci e ceva care ar putea veni impreuna cu schimbarea de IP... dar sa nu fie de la IP.

Daca se schimba doar IP-ul dar se pastreaza nameserverele, ma indoiesc ca se intampla ceva, pentru ca eu unul n-am vazut asa ceva niciodata. Insa la schimbarea hostingului, multi schimba si ns-urile; si aici da, am vazut re-evaluare si robotei desi nu de fiecare data. Insa banuiesc ca mai curand NU are de-a face neaparat cu ns-ul diferit (cei mai multi sustin ca nu are efecte), ci cu downtime cand se schimba rutele. Daca exista oscilatii de rute la schimbare, este posibil ca google sa devina confuz pe moment, si sa activeze o reindexare a sitului dupa. Nimeni nu stie exact ce triggers are pentru asa ceva. Poate fi o combinatie de factori care sa determine un refresh.

Totusi - schimbarea de IP ar putea face rau, daca e blacklisted sau in blacklisted neigborhood, inclusiv un host care gazduieste spammeri... atunci da, are impact clar. Deci totul sta in detalii.

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    39
    Posturi
    107
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Twigg - eu in primul rand as reverifica profilul de link-uri al tuturor site-urilor hostate pe acel IP (am dedus din prima postare ca celelalte site-uri ar fi tot ale tale). E f.posibil ca sa ai cateva surse de link-uri generaliste din care ai linkuit catre majoritatea site-urilor de pe acel ip si atunci automat profilurile linkurilor seamana f.f.mult intre ele. Daca e asa, e posibil ca in viitor sa ai probleme si cu celelalte site-uri. Ia-ti ip-uri separate, si pe cat posibil cu clase C diferite.

In plus, asa cum te-a sfatuit Tom, baga niste fresh links dupa ce faci mutarea si vezi ce se intampla.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Exact cum zici, bad ideea!
    Am avut o experienta asemanatoare (eu l-am mutat de pe serverul y pe serverul X) si niciodata n-a mai revenit pe vechile pozitii. Dupa doi ani e pe undeva pe la sfarsitul primei pagini, abia mai are 10% din vechiul trafic.
    Am cautat acum datele din perioada respectiva si, ce e drept, "coincidenta" e foarte mare. In imaginea de mai jos se observa o usoara schimbare de trend, numai un ochi avizat o poate observa.
    Haz de necaz, nu?

Cand credeti ca am vacut migrarea site-ului de pe serverele Y pe serverele X? Exact, in noiembrie, la jumatatea lunii - unde e balonasul ala, imi era teama ca serverul nu o sa duca traficul din perioada sarbatorilor.

Primul varf este din perioada sarbatorilor (BF si dupa).
    Al doilea, am avut in septembrie o campanie f. bine sincronizata si am reusit sa targetez exact ceea ce trebuia.
    La jumatatea lui 2015 se vede o usoara modificare datorata faptului ca am adaugat foarte mult continut. N-a ajutat, mai apoi am pus continut automat pe el.
    Anul asta o sa fac migrarea invers, atunci sa va tineti!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mutare blog pe domeniu, PR
    De Adiiii în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th December 2013, 13:37
  2. Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 26th October 2011, 18:10
  3. Cat dureaza o mutare de domeniu?
    De big în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th January 2010, 19:42
  4. Răspunsuri: 7